Odahviing Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Najbitinija stvar kod uspeha neke zemlje u sportu je da li se taj sport forsira i da li ima dovoljno zainteresovanih ljudi koji će da se trude da budu dobri u njemu. Zašto nemamo hokej, zato što je realno 99% ljudi baš briga za njega, ali zato košarka to nema ko ne prati u srbiji. Evo ti primera mi smo kao klinci ispre zgrade pravili terene u zavisnosti šta naše reprezentacije osvajaju i rade tj. koliko su bili uspešni (tako da fudbal nikada nismo igrali) i to je ono što tera sport napred klinci koji se ugledaju na sportiste jer su ovi osvajali nešto. Igrali smo sve i sve i svašta, ali košarka je ipak ostala. Elem malo sam skrenuo. htedoh da kažem da je tradicija nekog sporta u državi veoma bitna, jer ako klinci imaju na koga da se ugledaju i da kažu: "Kada porastem hoću da budem kao on" oni će i da krenu njegovim stopama i da pokušaju da se bave istim sportom. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 http://sportal.rs/news.php?news=132713 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Ja nisam rekao etnicki u smislu da neki musliman poreklon odavde zbog toga nece biti sportista dobar vec upravo zato sto smatram da poreklo i sve ono sto ide uz to bitno utice na svakog coveka. Poreklo i okruzenje da, etnicko poreklo - ne. Ne možemo ovako generalizovano da diskutujemo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Srbija uopste nije toliko jaka vidi medaljsku tabelu olimpije tu ima uvek dosta manjih zemalja za vise medalja. A Kosarka je kod nas Sport broj dva, to je retkost u Evropi. A Vaterpol je izvan Jugoslavije, Madjarske i Italije jedan sport koji gotovo Niko ne igra. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 A Vaterpol je izvan Jugoslavije, Madjarske i Italije jedan sport koji gotovo Niko ne igra. То ја и причам... али изгледа да ме овде слабо ко разуме. Слично је и за рукомет и одбојку као и за ватерполо. Пар европских земаља играју и скоро нико други. Конкретно рукомет, некад немци... сад јако слабо, највише скандинавци и французи.... нико други сем тих неколико земаља не ферма пуно рукомет.... Изгледа да се овде мисли да у свакој земљи људи играју ватерполо, рукомет, одбојку.. имају неке вазда озбиљне клубове и лиге...... то су углавном аматерски спортови које играју људи поред главних занимања, па ето, рекреативно играју и рукомет. Agnostik је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Poreklo i okruzenje da, etnicko poreklo - ne. Ne možemo ovako generalizovano da diskutujemo. pa ne znam, ja se ne razumem u ta razna porekla, kad kazen poreklo mislim na pretke i to je to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Ili mislite na kosarkase odavde koji igraju za Tursku. Dobro nekog 100 % anatolskog porekla preko 2 Metra ces tesko i naci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 pa ne znam, ja se ne razumem u ta razna porekla, kad kazen poreklo mislim na pretke i to je to. Брате све то зависи од милион фактора, који не могу никако да се генерализују прецизно. Те генерализације служе људима који се ослањају на то да је нешто национално супер у Срба па мисле да то важи и за њих. Слично као што навијачи у фудбалу славе победу са клубом за који навијају као да су они ту нешто значајно допринели. Као да су они победили, а све што су радили јесте да су се драли и певали. То је неки менталитет масе код људи... присутан у свима нама у већој или мањој мери. Забавно јесте, али када се размишља о животу треба имати то све у виду. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Брате све то зависи од милион фактора, који не могу никако да се генерализују прецизно. Те генерализације служе људима који се ослањају на то да је нешто национално супер у Срба па мисле да то важи и за њих. Слично као што навијачи у фудбалу славе победу са клубом за који навијају као да су они ту нешто значајно допринели. Као да су они победили, а све што су радили јесте да су се драли и певали. То је неки менталитет масе код људи... присутан у свима нама у већој или мањој мери. Забавно јесте, али када се размишља о животу треба имати то све у виду. Pa jeste, ne kazem ja da ne postone Srbi operisani od sporta samo kazem da smatram da zbog delovanja nekih faktora imamo naklonosti ka odredjenim sportovima u vecoj meri nego vecina drugih naroda i to pokazuju odredjeni rezultati. Na primer uzmes 10 Srba i 10 Belgijanaca, od 4 Srba imas dobre sanse da napravis sportiste a od Belgijanaca npr 2. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Na primer uzmes 10 Srba i 10 Belgijanaca, od 4 Srba imas dobre sanse da napravis sportiste a od Belgijanaca npr 2. Слажем се, али зависи који спорт. Ако је баскет, да, више Срб... али ако је мотоспорт не, у том случају више Белгијанаца. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Naravno, ovo kazem cisto statisticki gledano posto osecam da ces mi odgovoriti kako uspeh uvek zavisi od osobe do osobe, znaci samo statistika na osnovu realnih cinjenica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Naravno, ovo kazem cisto statisticki gledano posto osecam da ces mi odgovoriti kako uspeh uvek zavisi od osobe do osobe, znaci samo statistika na osnovu realnih cinjenica. Ја ти рекох већ на почетку, моје мишљење, спортска култура. Који спорт гајиш у земљи, добре спортисте тог спорта ћеш имати и потенцијално добру репрезентацију. А то који се спорт гаји одређује много фактора. Фора је у томе што ми гајимо и негујемо те спортове у којим смо добри. Са узузецима као што су Мандићка и Ђоковић, који су успели ван тога што њихови спортови нису превише заступљени у нашој земљи, али таквих изузетака има у свакој земљи у сваком спорту. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Ја ти рекох већ на почетку, моје мишљење, спортска култура. Који спорт гајиш у земљи, добре спортисте тог спорта ћеш имати и потенцијално добру репрезентацију. А то који се спорт гаји одређује много фактора. I ja isto na pocetku pomenuh Vukove iz Beograda koje do skora nismo gajili. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 I ja isto na pocetku pomenuh Vukove iz Beograda koje do skora nismo gajili. Поменуо си, то гајимо од скоро, већ неких пар година се силни људи попаили на тај амерички фудбал. Који опет.. Eвропљани јако мало играју, исто као и ватерполо рукомет. Тамо нема пуно људи који су озбиљно посвећени тим спортовима. Eво ти нпр ако ми не верујеш... Србија, клубови Serbia 1st Division Belgrade Blue Dragons (Belgrade) - View Map Belgrade Vukovi (Belgrade) - View Map Indjija Indians (Indjija) - View Map Kragujevac Wild Boars (Kragujevac) - View Map Mladenovac Forestlanders (Mladenovac) Nis Imperatori (Nis) - View Map Novi Sad GAT Dukes (Novi Sad) Pancevo Panthers (Pancevo) - View Map Sremska Mitrovica Legionaries (Sremska Mitrovica) - View Map Наспрам шпаније... Spain1st Division Badalona Dracs (Badalona, Barcelona) - View Map Galicia Black Ravens (Santiago de Compostela, Galicia) - View Map Granada Lions (Granada) Hospitalet Pioners (Barcelona) - View Map Osos Rivas (Madrid) - View Map Valencia Firebats (Valencia) - View Map Valencia Giants (Valencia) - View Map Ми имамо већу прву лигу у америчком фудбалу него они..... па ти види .. итлијнска прва лига не ко наша...еј.. италијнск... колико је италија већа земља од Србије? То ти смо говори колико су се Срби попалили на тај Амерички фудбал, није ни чудо што избацамо добре играче и клубове. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Inace u kosarci smo pre imali 2 Allstara Divca i Stojakovica, a danas je dosta manje Srba u NBA i presli su nas Spanci, Francuzi, Litvanci po broju igraca i ulozi u NBA. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука