Jump to content

Афоризми о хришћанству, вјери, религијама ИЗ ЖИВОТА! No Google search! Please!

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Kako se postaje židov?

Rodi te majka židovka.

Kako se postaje kršćanin?

Prihvatiš Isusa kao spasitelja.

Kako se postaje musliman?

Kažeš "Nema Boga do Allaha i Muhamed je njegov prorok".

Kako se postaje ateist?

Pročitaš Bibliju ili Kur'an."

Hahaha, mislim da odgovara istini, ateisti uvijek bili tim najboljim znalcima Biblije i Kur'ana.

To kad čovjek njih sluša kako pametuju ne može doći sebi od čuda otkuda toliko o tom svega znaju pa opet u Boga ne vjeruju. OMG!

Ovaj drugi aforizam dole ispod sam našao kod jednog svog prijatelja na FB, inače protestantskog propovjednika pa ga prenosim tako kako sam to našao tamo na FB napisano i bez suvišnih tih nekih mojih daljih komentara i bespotrebnih pametovanja. Svejedno si to prokomentariše najbolje tako svako sebi samome!

"Kršćanstvo je započelo u Izraelu kao zajedništvo, proširilo se u Grčku i postalo filozofijom, zatim prešlo u Rim i postalo institucijom, dalje se proširilo Europom i postalo kulturom, te naposljetku prešlo u Ameriku i postalo zabavom"

Onda možete i vi ostali predati ovdje neko to takvo slično mudrovanje kad na njega naiđete, baš me zanima na šta sve čovjek može naletjet. Ali ne postujte sad tu tako što ćete otvoriti search i izgooglat odmah pedeset takvih aforizama. Zanimaju me stvarno samo ti iz života na koje naletite kod svojih prijatelja na FB kao ja npr. i slično ili sami pročitate negdje bez googla, čitajući nešto drugo pa vam se svidi. Tako nam to možda otkrije i kako izgleda ta duhovna atmosfera oko nas i čime su ljudi sve zaokupljeni u normalnom životu a kavim razmišljanjima se sve bave!

:drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...