Jump to content

Хиндуизам вс. Православље

Оцени ову тему

rogi

Препоручена порука

Не желим да звучим грубо, али мислим да је мало безобразно да неко ко не припада Цркви и ко је изван ''држи лекције'' хришћанима.

naravno da mislish da je bezobrazno, kad sam u pravu

imam pravo na svoje mishljenje, i imam pravo da ga napishem na ovom forumu, i to i radim. ako ti smeta, ti se zhali tati.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

• Одговори 73
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

naravno ...kad sam u pravu

Извини, али ја просто не могу да се надивим колико се уклапаш у описе св.Отаца о људима који падну у прелест идолатрије сопственом разуму...

Подели на овим сајтовима

Извини, али ја просто не могу да се надивим колико се уклапаш у описе св.Отаца о људима који падну у прелест идолатрије сопственом разуму...

i to si zakljuchio na osnovu toga shto si prochitao par rechenica koje sam napisao na forumu? pa to se granichi sa prozorljivoshcju da na osnovu toga mozhesh da me definishesh kao takvu i takvu lichnost..

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ниси мико написао пар, написао си много реченица у скоро тристо порука,

и стварно не може се причати о профилисању и прозорљивости кад све кажеш сам.

Ја ти нит додајем нити одузимам словца, то су твоје ријечи којима свједочиш лични осјећај

да си увијек супериоран и у праву, без потребе да потврду о истинитости тога добијеш од Другога.

Искрено, мени твоја прича личи на шаблоне ликова са философског у којима прво направе схему (на жалост у старту препуну предрасуда) па онда стварност гледају кроз сочиво те шеме, све појаве уклапајући у њу, а у томе веома често њихово свођење неке појаве на принципе (што је базично добар принцип аналитике феномена) заврши веома субјективним и понекад баналним тумачењима.

Опет, кажеш да си "превазишао хришћанство", не прихваташ никакав објективитет ван властитих перцепција (које су тешко личне), одбијаш принцип откровења на којем се базира свака озбиљна прича о духовности и све сводиш на некакаву чудну пост-кантовску теологију морала и познања кроз личне рационализације: односно Бог постоји не зато што је то објективна чињеница, што се открио, што се до тог познања стигло преумљењем свеукупне личности - него зато што си ти то закључио, односно што ти таква премиса одговара и уклапа се у визију стварности коју си (на крају крајева) одабрао.

Ајд , добро, нема везе. Твој слободан избор. Само не схватам откуд ти потреба да га натураш другима.

Философи свих могућих увјерења су увијек остајали довољно достојанствени да своје личне визуре изразе и да се на томе заврши, а усвајање тих премиса и визура остављали на слободу људима да их користе како хоће.

Просто је некултурно са толико много неозбиљности и ниподаштавања у старту приступати туђим концепцијама које нису нимало мање вриједне само зато што су супротне или различите од твојих.

свако добро

Подели на овим сајтовима

Ниси мико написао пар, написао си много реченица у скоро тристо порука,

и стварно не може се причати о профилисању и прозорљивости кад све кажеш сам.

Ја ти нит додајем нити одузимам словца, то су твоје ријечи којима свједочиш лични осјећај

да си увијек супериоран и у праву, без потребе да потврду о истинитости тога добијеш од Другога.

zashto bi dobijao potvrdu od drugih? ja do svojih mishljenja i znanja nisam doshao tako shto sam poverovao nekome na rech, nego shto sam proveo sate, dane, i chitave godine chitajucji i o najmanjim detaljima svega i svachega, i josh vazhnije- kontemplacijom o svemu tome.

jedino shto bi imalo poentu je da je da iko pokusha da opovrgne ono shto pricham, pa makar nek opovrgne samo deo, pa da smatram da mogu da nauchim neshto novo, da se ispavim, ali niko nije pokushao da uradi ishta slichno. pa na koliko tema gde sam uchestvovao u nekim raspravama pokushavam neshto da objasnim, citiram, razlazhem, ukazujem na nedoslednosti, a jedino shto sam kao odgovor ikada dobio je najbanalnije izlaganje svog stava over and over again, eventualno neko dodatno malo objashnjenje i to je to. naravno, pored toga, ostatak odgovora je ismejavanje i vredjanje "na finjaka". ni kod koga nisam ovde naishao ni na kakvu dozu kritichkog razmishljanja (a kamoli na zdravu dozu istog), a chak ni na ikakvu ozbiljnost u priblizhavanju svojih stavova sagovorniku koji se neslazhe sa vama. al ajde, imam pravo da se nadam da neko ko chita shta pishem zapravo i razmishlja o tome.

Искрено, мени твоја прича личи на шаблоне ликова са философског у којима прво направе схему (на жалост у старту препуну предрасуда) па онда стварност гледају кроз сочиво те шеме, све појаве уклапајући у њу, а у томе веома често њихово свођење неке појаве на принципе (што је базично добар принцип аналитике феномена) заврши веома субјективним и понекад баналним тумачењима.

nemozhesh da budesh dalji od istine. kao shto rekoh, nemogucje da si me upoznao, i nemozhesh nikako da znash koji su bili putevi mojih misli i na kojin nachin su se moji stavovi razvijali. a to je druga tema shto uopshte zhelish da pricham o meni, a ne o mojim stavovima koje iznosim, ko da je bitno ko sam ja a ne ono shto govorim. to ko sam i kakav sam mozhesh da saznash ako pochnemo da se druzhimo privatno, pa postanemo prijatelji, al ovako sigurno ne.

Опет, кажеш да си "превазишао хришћанство", не прихваташ никакав објективитет ван властитих перцепција (које су тешко личне)

netachno. i netachno. vrlo sam posvecjen objektivnosti, to je jedan od glavnim razloga mog napushtanja hrishcjanstva (tj. koncepta otkrivenjskih religija uopshte), jer nijedna nemozhe objektivno da dokazhe da je ona u pravu, i da je bash njego sveto pismo istinito. drugo, vishe sam nego spreman da prihvatim da me neko ispravi, samo je problem u tome shto "i come prepared", vrlo potkovan, tako da je vrlo teshto da cje se to desiti. desilo samo 5,6 puta..

a moje perceptije su sve samo ne lichne, u svakom svom razmishljanju, a pogotovu na bitne teme kao shto su teoloshke, uvek na prvom mestu ulazhem maksimalni trud da iskljuchim svaku pristrasnost i predrasudu.

дбијаш принцип откровења на којем се базира свака озбиљна прича о духовности

hocjesh da kazhesh je sokrat bio neozbiljan? zenon, konfuchije, moci, askapada- osnivacji najvecjih shkola duhovnosti u grchkoj/ rimu, kini i indiji su bili neozbiljni? neverujem.

све сводиш на некакаву чудну пост-кантовску теологију морала и познања кроз личне рационализације

nisam uopshte iznosio svoje moralne stavove, tako da neznam o chemu pishesh. verovatno neznash ni ti, al verovatno je lep osecjaj koristiti rechi kao shto je "post-kantovsko", tako ljudi koji chitaju imaju osecjaj da si ti kao sve shvatio, i da me "pobedjujesh" u ovoj "debati", a ustvari pishesh bezveze..

односно Бог постоји не зато што је то објективна чињеница, што се открио, што се до тог познања стигло преумљењем свеукупне личности - него зато што си ти то закључио, односно што ти таква премиса одговара и уклапа се у визију стварности коју си (на крају крајева) одабрао.

ti si ozbiljno u tripu da si prozorljiv, ili shta? uzeo si da pishesh o meni i napisao bukvalno suprotno onome kako je kod mene teklo razvijanje stavova o religiji.

Философи свих могућих увјерења су увијек остајали довољно достојанствени да своје личне визуре изразе и да се на томе заврши, а усвајање тих премиса и визура остављали на слободу људима да их користе како хоће.

ovo je samo jedan detaljchish koji chisto malo ilustruje ono o chemu sam prichao- da dolazim spreman. imash stav koji prihvatash zdravo za gotovo- da su filosofi neki tako hipi ljudi koji su iznosili svoja mishljenja i to je to, dok mene nije mrzelo da chitam istorijske izvore i direktne knjige i npr. da saznam da sam ustvari i previshe fin za filosofa, jer su oni ishli okolo vredjali i psovali ljude i neretko se tukli s njima, chak zbog toga trenirajucji svakodnevno drevne verzije rvanja i kikboksa.

Просто је некултурно са толико много неозбиљности и ниподаштавања у старту приступати туђим концепцијама које нису нимало мање вриједне само зато што су супротне или различите од твојих.

neozbiljan nisam. koristim neozbiljan rechnik, ali uvek imam ozbiljne stvari za recji, a da nipodashtavam je takodje daleko od istine, jer ni sa kakvom zlob(nom) misli rech jednu nisam napisao, nepsujem ljude i nevredjam vere, a to shto iznosim svoje mishljenje da je neshto loshe/ pogreshno/ netachno normalno je da neprija onome ko prihvata to neshto, ali to nije nipodoshtavanje, to je jednostavno iznoshenje mog mishljenja. i meni svashta govore, shto za moje stavove i mishljenja, shto za mene lichno, pa nekmechim okolo.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

Не желим да звучим грубо, али мислим да је мало безобразно да неко ко не припада Цркви и ко је изван ''држи лекције'' хришћанима.

naravno da mislish da je bezobrazno, kad sam u pravu

imam pravo na svoje mishljenje, i imam pravo da ga napishem na ovom forumu, i to i radim. ako ti smeta, ti se zhali tati.

eheeeej eheeeej eheeeej

Какав болид!

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Марко, бирај речи. Не можеш људе називати болидима. Ово схвати као упозорење. Ако наставиш са таквим писањем добићеш и прву званичну опомену (трећа је бан).
Подели на овим сајтовима

Заиста не знам зашто је болид увреда...

Мислим да је са фотографије јасно, ако из речи није

Одрастао сам у Београду и добро ми је познат арго језик. Зато, то фолирање понуди неком другом. Нема вређања и тачка.

Подели на овим сајтовима

Заиста не знам зашто је болид увреда...

Мислим да је са фотографије јасно, ако из речи није

Одрастао сам у Београду и добро ми је познат арго језик. Зато, то фолирање понуди неком другом. Нема вређања и тачка.

Ја нити сам рођен, нити одрастао у Београду, тако да нисам упознат са уличним жаргоном главног града. Болид је за мене или возило формуле 1 или небеско тело.

Подели на овим сајтовима

Нема проблема, само ћу убудуће стављати фотографије поред речи које се на различитим језицима и парајезицима могу погрешно разумети.

Подели на овим сајтовима

Да неко не би помислио да се плазим или вређам мислим на језик http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRfQtHYajYSLYWV_3VvskXbCMvbVuPt3Z7q3pQKymgVlcEDAzWsFQ а не

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRsPHgdW3zU4FjbYZhhhkvaj--ZFyesDygNQOCrZXptrWadVxtz

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...