Pieta Написано Август 19, 2009 Пријави Подели Написано Август 19, 2009 Вкусите и видите јако благ Господ.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чтец Филип Написано Август 23, 2009 Пријави Подели Написано Август 23, 2009 http://www.spc-innsbruck.at/radnaverzija/ikone/ikone/sveta_trojica.jpg СВЕТА ТРОЈИЦА Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чтец Филип Написано Август 23, 2009 Пријави Подели Написано Август 23, 2009 http://www.spc-innsbruck.at/radnaverzija/ikone/ikone/sveti_jovan_krstitelj.jpg Свети Јован Ако желиш да нађеш пут који води у живот, тражи на том путу Који рече ''ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ; ЈА САМ ВРАТА'' (Јн.14:6, 10:9), и тамо ћеш наћи, али тражи јако пажљиво јер је ''мало оних који нађоше'' (Мт 7:14) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantelija Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Vladimirska ikona Majke Božije. Prelepa ikona.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantelija Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Sveti velikomučenik Georgije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Branka9 је реаговао/ла на ово 1 . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Богородица са Исусом Христом и старозаветним пророцима. 16. век Времену XVI, или самом почетку XVII века припада и икона на којој је приказана Богородица са Христом окружена старозаветним пророцима, која је некада припадала манастиру Крушедолу. Стилске одлике, као и сликарска вештина, сврставају ову икону у групу оних иконописачких радова који се могу сматрати последњим, али успелим, византијским сликарским наслеђем у време турске владавине нашим крајевима. . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Христос Сведржитељ - 15. век Иконописачка дела у Музеју Српске православне цркве у Београду убрајају се у значајну збирку српских сликарских остварења од XV до XIX века. Међу најранија сликарска дела која се чувају у Црквеном музеју убраја се икона на којој је представљен Исус Христос Сведржитељ, српски рад из XV века. Монументално попрсје Христа Сведржитеља приказано је на јарко црвеној позадини и уоквирено богатим флоралним преплетом. У левом углу исписан је заветни текст. Неке стилске одлике ове иконе, као и колорит, доста подсећају на српско фрескосликарство југа Србије. . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Рођење Богородице Икона са представом Рођења Богородице, настала је коју деценију доцније, а такође је дело непознатог српског зографа. На овој икони, поред раскошних одора и златног посуђа, у доњем левом углу приказан је и један народни мотив: представљена је девојка са преслицом како седи покрај рођене Богомајке. . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Силазак у Ад - друга половина 15. века . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Август 24, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2009 YOKA је реаговао/ла на ово 1 Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Свети Јован - руски рад - 18. век . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Сви Свети, припадала Серафиону, протосинђелу владике нишког, 1726. год. . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Васкрсење Исуса Христа, са сценама из Богородичиног и Христовог живота, руски рад, 18. век . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Богородица Тихвинска, руски рад, 17. век . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука