Јаков. Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Када пише у неком производу да има рецимо екстракт вишње, чаја, кукуруза....било чега...да ли то значи да је тај екстракт (шта год то било) уопште прошао поред тих сировина, или је то чисто хемијски добијена материја која само аромом подсећа на оно за шта је стављено. Каква је разлика рецимо у пиву, између алкохола и екстракта, и зашто се код нас стављала количина екстракта у пиву (око 11 посто) а ређе јачина алкохола (обично око 4-5 посто)? И све слично што можете о овој проблематици? Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 To ti je nauka, prvo sam pojam je diskutabilan, u suštini treba da označava isključivo prirodni koncentrat koji sadrži aktivne materije u prirodnom obliku. Ali ima načina i načina ekstrakcije. Ja sam baš danas imao polemiku sa jednim kolegom, ulje ili zejtin može se ekstraktovati ceđenjem i to je takozvano, hladno ceđeno ulje, ali može i najčešće se radi benzinom, odnosno hexsanom što je laka destilacija pri dobijanju benzina. A može i rafinacijom, što je na vruće. Sve su to ekstraktovana ulja, pitanje je da li je sve to isto? Isto je i kod sokova. Sad da vas ne davim kako se dobija baza za sokove a kako ekstrati, ali ako daš 10g ekstrata u bazu da li tih 10g sadrže sve one aktivne materije i može li da se napiše da je to prirodni sok, recimo od višnje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука