Mиљан Танић Написано Децембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2010 Шта знам , мени се књига свидела. Јасно показује колика човек може да буде звер. Као и како је бити у улози некога ко је силован или је био присиљен то да гледа. Problem je u tome što on na sve strane prosipa predrasude. Poput reči koje je stavio u usta UN-službeniku u Sarajevu, upućenim novinaru, junaku knjige, o tome kako je "opštepoznata stvar da među muslimanima ima mnogo homoseksualaca"... ili kada novinar kreće na put, presamićivanje Amerikanaca od brige za njim i da se pazi "tih zlih Srba"... prosečni Amerikanac u to vreme nije ni znao gde je Bosna, ni ko su Srbi, niti ga je to zanimalo, jer oni nisu toliki ovisnici od vesti kao mi. Tako da sve zajedno knjiga ne može da bude prikaz ničega, a kamoli ozbiljan prikaz psihe ljudi u ratu i žene koja je silovana i sve ostalo što on pokušava da prikaže. A i ponoviću najupečatljiviji detalj još jednom: knjiga od 600+ strana napisana je za 21 dan i autor se time još i hvali. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Децембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2010 Имала је, чини ми се, Тања Петернек серијал о женама које су пуштане у 9 месецу трудноће из муслиманских логора. Жалосно је кад се манипулише жртвама, бацају се цифре, једни кажу 50000 други "свега неколико тисућа" (Туђманове речи за број жртава у Јасеновцу), било је и лажних сведочења (испричала албанка како су јој срби убили сестру, кад ето сестре живе и здраве). Ово су само неке од ствари којима се манипулише и на тај начин девалвира патње стварних жртава. Као да је у току такмичење чијих је више побијено и силовано. Брука. Суочити се треба са стварношћу и кренути даље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Децембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2010 Tako da sve zajedno knjiga ne može da bude prikaz ničega, a kamoli ozbiljan prikaz psihe ljudi u ratu i žene koja je silovana i sve ostalo što on pokušava da prikaže. A i ponoviću najupečatljiviji detalj još jednom: knjiga od 600+ strana napisana je za 21 dan i autor se time još i hvali. Добро, написао си неколико пута за колико је књига написана, нема потребе да понављаш у недоглед с` обзиром да сви који смо на форуму очигледно знамо да читамо. Свака књига нешто приказује, али не мора свакоме да свиди, нити да у њој свако нађе исту ствар или оно шта тражи. На мене је књига оставила утисак и то је то. Постављена тема ме асоцирала на њу и у том контексту је и био мој пост. Без икакве назнаке да је треба или не треба узимати као штиво из кога се могу извући било какве веродостојне чињенице и подаци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Имала је, чини ми се, Тања Петернек серијал о женама које су пуштане у 9 месецу трудноће из муслиманских логора. Жалосно је кад се манипулише жртвама, бацају се цифре, једни кажу 50000 други "свега неколико тисућа" (Туђманове речи за број жртава у Јасеновцу), било је и лажних сведочења (испричала албанка како су јој срби убили сестру, кад ето сестре живе и здраве). Ово су само неке од ствари којима се манипулише и на тај начин девалвира патње стварних жртава. Као да је у току такмичење чијих је више побијено и силовано. Брука. Суочити се треба са стварношћу и кренути даље. Има сведочанства о томе...припадника ВРС који су прихватали те аутобусе... На стотине Српскиња из Сарајева је силовано..а о томе барбика и 1 и 2 СРБ и РС немају када да говоре.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Tako da sve zajedno knjiga ne može da bude prikaz ničega, a kamoli ozbiljan prikaz psihe ljudi u ratu i žene koja je silovana i sve ostalo što on pokušava da prikaže. A i ponoviću najupečatljiviji detalj još jednom: knjiga od 600+ strana napisana je za 21 dan i autor se time još i hvali. Добро, написао си неколико пута за колико је књига написана, нема потребе да понављаш у недоглед с` обзиром да сви који смо на форуму очигледно знамо да читамо. Свака књига нешто приказује, али не мора свакоме да свиди, нити да у њој свако нађе исту ствар или оно шта тражи. На мене је књига оставила утисак и то је то. Постављена тема ме асоцирала на њу и у том контексту је и био мој пост. Без икакве назнаке да је треба или не треба узимати као штиво из кога се могу извући било какве веродостојне чињенице и подаци. Ja mislim da je taj podatak o toj knjizi toliko bitan da ga treba ponavljati kad god se pomene knjiga. Zašto? Zato što je neprihvatljivo tu knjigu uopšte POMINJATI u sklopu neke ozbiljne diskusije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Децембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2010 Он је за 21 дан написао 600+ РАЗЛИЧИТИХ реченица, а ти у пар постова, тј. у неколико пута мање реченица понављаш једно те исто.Али каго код, твоја воља. Ако мислиш да тако треба, изволи, настави. Мада, искрена да будем,овде никаква дискусија и не постоји , нити је први пост био у том духу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 не бих да се правим паметан, ал податак је поражавајућ за математику и статистику. колико има женскиња у Босни које су биле дорасле кваке у то време, има ли неко представу? овако ми се чини да је малтене свака 4 силована smej.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Enize jel ti nemas pametnija posla u ovom zivotu? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Pisalo se i da je Srbija izvrsila agresiju na Bosnu, te ovo te ono ali kada je trebalo izaci na sud i izneti dokaze nije ih bilo pa je ispalo da je Srbija neduzna. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука