Zeebedee Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 Vlada Dimitrijevic; predsednik SKOJ ( Komunisticka Omladina) u Cacku u 80im godinama; posle veroucitelj, pisac svih saopstenja na sajtu Borba Za Veru, raskolnik... U poslednjem saopstenju direktno preti patrijarhu i SPC :Ваша Светости, Ви сте већ отишли доста далеко. Загазили сте у Рубикон. Стрпљење хиљада побожних душа, свештенства и мирјана постепено се исцрпљује. За љубав Господњу, вратите се назад! Немојте одлучити да створите расцепе и поделе у Цркви: Ви покушавате да уједините раздвојено, а једино што ћете успети јесте да раставите уједињено и отворите пукотине на тлу које је до данас било солидно и чврсто. Уразумите се и пробудите! "" Posto je SPC presudio monasima pobeguljama, kada ce doci na red ova grupa nesretnika koji cine veliku stetu Pravoslavnoj crkvi u Srbiji ( Vlada, Miloje, Cavoski, Ludi Zarko, Kotoranin)... Kada ce neko da se pozabavi sa niima. Ukoliko se izbace iz SPC, ako nista brdo ljudi ce da ih se kloni ; ovako glume pravednike za veru a svi znamo da su u pitanju ljudi koji verovatno imaju zadatak da rasture crkvu u Srbalja. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 ...a svi znamo da su u pitanju ljudi koji verovatno imaju zadatak da rasture crkvu u Srbalja. Мислим да би за овако тешке оптужбе морао имати и чврсте доказе. Ја рецимо не знам са сигурношћу да су то "људи који вероватно имају задатак да растуре СПЦ", а ти ако знаш - кажи како и откуда знаш. Праштајте сви браћо и Бог вас благословио. 0110_hahaha "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 Meни та "саборна" саопштења уредништва "Борбе за веру", по свом стилу су више некако грешно-милојевска. Он у својим писанијима и "казивањима" има тај стил "for God's sake" и оне "коленопреклоне", "десницоцеливајуће" и "најгрешнији-сам-од-свих-ал'-са'ћу-да-ви-рекнем" флоскуле и фразе... Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 Vlada Dimitrijevic je jedan jako specifican covek, u najmanju ruku. On predaje u Cacku u Gimnaziji. Iako izgleda kao da ima 130 godina, nema, ima najvise cetrdeset. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 Meни та "саборна" саопштења уредништва "Борбе за веру", по свом стилу су више некако грешно-милојевска. Он у својим писанијима и "казивањима" има тај стил "for God's sake" и оне "коленопреклоне", "десницоцеливајуће" и "најгрешнији-сам-од-свих-ал'-са'ћу-да-ви-рекнем" флоскуле и фразе... smej.gif...има тај стил "for God's sake" ... smej.gif Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 Један добар текст Владе Димитријевића против ткз. зилота. http://www.novinar.de/2007/03/27/starokalendarci-kod-nas-profesor-vladimir-dimitrijevic.html Ево означићу: Текст води ка расколничком сајту smej.gif Текст вреди прочитати. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 А ово сам запазио из тог текста: "A oni koji žele da se bore za čistotu vere u svojoj Crkvi, ugledaju se na velikog Sveštenoispovednika Justina Ćelijskog, koji nije prekidao opštenje sa Arhijerejskim saborom SPC, iako mu je stalno upućivao kritike i primedbe (povodom raskola u Americi, povodom članstva u SSC, povodom „Osmog vaseljenskog sabora“, itd.). njegova knjiga „Pravoslavna Crkva i ekumenizam“, postala je grom koji grmi nad srbskom zemljom i nad celim Pravoslavnim svetom." И ово је тачно. Ава Јустин је био критичар неких одлука СА Сабора...дал је он по томе устао на Духа Светога?Многи форумаши тврде како не смемо ни помислити на критику...ево доказа да то није тачно. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Новембар 26, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 Dobar tekst i Vlada Dimitrejivc su dve stvari koje ne mogu zajedno u istu recenicu. Medjutim ne cudi me sto se zanosis sa njim. Vlada je pisac za siroke narodne mase, turbo pravoslavlje za turbo hriscane. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 Dobar tekst i Vlada Dimitrejivc su dve stvari koje ne mogu zajedno u istu recenicu. Medjutim ne cudi me sto se zanosis sa njim. Vlada je pisac za siroke narodne mase, turbo pravoslavlje za turbo hriscane. Hahah. smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Istina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 Dobar tekst i Vlada Dimitrejivc su dve stvari koje ne mogu zajedno u istu recenicu. Medjutim ne cudi me sto se zanosis sa njim. Vlada je pisac za siroke narodne mase, turbo pravoslavlje za turbo hriscane. Хоћеш рећи да Влада није способан да напише добар текст?Ниси ни прочитао текст а судиш. Да си прочитао текст, видео би његов став према зилотима.... Ја нисам обожавалац Владе, али има добрих текстова и књига (те књиге се продају по нашим манастирима...мада то су више сабирања дјела разних отаца). "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 Dobar tekst i Vlada Dimitrejivc su dve stvari koje ne mogu zajedno u istu recenicu. Medjutim ne cudi me sto se zanosis sa njim. Vlada je pisac za siroke narodne mase, turbo pravoslavlje za turbo hriscane. Hahah. 0304_smile4 0304_smile4 0304_smile4 0304_smile4 Istina. Ово су дубоко православне дискусије о којима ти не можеш судити јер благо речено немаш појма о тим стварима. Хвала на разумевању "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 Dobar tekst i Vlada Dimitrejivc su dve stvari koje ne mogu zajedno u istu recenicu. Medjutim ne cudi me sto se zanosis sa njim. Vlada je pisac za siroke narodne mase, turbo pravoslavlje za turbo hriscane. Hahah. 0304_smile4 0304_smile4 0304_smile4 0304_smile4 Istina. Ово су дубоко православне дискусије о којима ти не можеш судити јер благо речено немаш појма о тим стварима. Хвала на разумевању Decko, ja tog coveka poznajem licno i mislim da uopste nisi u poziciji da diktiras pravila ovde i da govoris meni da li ja mogu suditi ili ne i da li imam pojma ili ne. Hvala na razumevanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 Dobar tekst i Vlada Dimitrejivc su dve stvari koje ne mogu zajedno u istu recenicu. Medjutim ne cudi me sto se zanosis sa njim. Vlada je pisac za siroke narodne mase, turbo pravoslavlje za turbo hriscane. Hahah. 0304_smile4 0304_smile4 0304_smile4 0304_smile4 Istina. Ово су дубоко православне дискусије о којима ти не можеш судити јер благо речено немаш појма о тим стварима. Хвала на разумевању I njega sam citao kad ti nisi imao pojma ni ko je on. I budes li mi jos koji put onako nesto napisao, zalimo se administraciji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 Да Дарко, али он ту пише о дубоким вјерским стварима и стварно незнам како ти као атеиста можеш разумети те ствари, конташ? Нисам злонамерно мислио. Свако добро "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2010 Да Дарко, али он ту пише о дубоким вјерским стварима и стварно незнам како ти као атеиста можеш разумети те ствари, конташ? Нисам злонамерно мислио. Свако добро Okej, izvini sto sam bio bezobrazan ali nisam mislio da nisi zlonamerno. Pricam generalno o njemu, ne o nekom njegovom tekstu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука