Aristotel Написано Децембар 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Za objašnjenje pitanja zašto i kako Crkva proglašava svece otvorio sam posebnu temu: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10122.msg307682.html#msg307682 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Videcemo... Ja znam kako Crkva proglasava. U toj temi cete verovatno razjasnjavati kako rimokatolicka Crkva proglasava svetitelje. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Децембар 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Majka Tereza je blazena. Nije. Svetom ju je proglasio papa Ivan Pavao II. 19.10.2003. Sto se tice Edit Stajn njena kanonizacija je izvrsena zahvaljujuci cudesnom isceljenju Tereze Mekkarti Nije. Nikakvo čudo nije dovoljan razlog da netko bude proglašen svetim. Npr. Franjo Asiski je kanonizovan tacno sto godina nakon upokojenja, Nije. Umro je 3.10.1226. a svetim ga je proglasio papa Grgur IX. 16.7.1228. Treba biti oprezan prema "djelomično točnim" podacima jer to ovako završi: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,41.msg260788.html#msg260788 Nastojat ćemo pojasniti stvari na odgovarajućoj temi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Majka Tereza je blazena. Nije. Svetom ju je proglasio papa Ivan Pavao II. 19.10.2003. Sto se tice Edit Stajn njena kanonizacija je izvrsena zahvaljujuci cudesnom isceljenju Tereze Mekkarti Nije. Nikakvo čudo nije dovoljan razlog da netko bude proglašen svetim. Npr. Franjo Asiski je kanonizovan tacno sto godina nakon upokojenja, Nije. Umro je 3.10.1226. a svetim ga je proglasio papa Grgur IX. 16.7.1228. Treba biti oprezan prema "djelomično točnim" podacima jer to ovako završi: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,41.msg260788.html#msg260788 Nastojat ćemo pojasniti stvari na odgovarajućoj temi... Ju! Gospodine Zelicu pa vi me razocaravate! Evo Vasih izvora http://hr.wikipedia.org/wiki/Majka_Terezija#Beatifikacija Kako hrvatska Wikipedia kaze vodi se proces za proglasenje svetiteljkom, a 19. listopada 2003. je proglasena blazenom. Fali jedno cudo, kako kaze Wikipedia.Kao razlog za beatifikaciju se navodi to da je cudo pomenute devojcice. Pogledajete katolicku enciklopediju. Imate je online. Tako da te viceve mozete nekom drugom nameniti ili ne baratate razlikom izmedju blazeni i sveti. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 pokvario mi se komp. pa sve pišem malim slovima da ne zamerte ja sam bio u rimu tamo do 2001. godine i 2003. sam iz srbije trebao da pođem sa vernicima na progalšenje blaženom sve je bilo završeno, platio narod prevoz, hotel i onda nam itlijani ne daju vize i nismo ni otišli a isti ti koji su to organizovali nikad se više nisu ni pojavili vuče nisi u pravu, svako gde je vladao taj je i pokrštavao, samo što tamo gde su rusi zlo činili ne kažemo pravoslavci nego rusi ili bugari pa i srbi su se krvavo osvetili srbima koji su prešli na islam baš sad čitam po užicu i okolini kako su prošli mi za katin i pogrome od kozaka nikad nismo rekli pravoslavci nego se zna ko je to radio tvoja priča je dobra za inasjder ali nije za ovaj forum Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 pokvario mi se komp. pa sve pišem malim slovima da ne zamerte ja sam bio u rimu tamo do 2001. godine i 2003. sam iz srbije trebao da pođem sa vernicima na progalšenje blaženom sve je bilo završeno, platio narod prevoz, hotel i onda nam itlijani ne daju vize i nismo ni otišli a isti ti koji su to organizovali nikad se više nisu ni pojavili vuče nisi u pravu, svako gde je vladao taj je i pokrštavao, samo što tamo gde su rusi zlo činili ne kažemo pravoslavci nego rusi ili bugari pa i srbi su se krvavo osvetili srbima koji su prešli na islam baš sad čitam po užicu i okolini kako su prošli mi za katin i pogrome od kozaka nikad nismo rekli pravoslavci nego se zna ko je to radio tvoja priča je dobra za inasjder ali nije za ovaj forum Naravno! 0110_hahaha Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 pokvario mi se komp. pa sve pišem malim slovima da ne zamerte ja sam bio u rimu tamo do 2001. godine i 2003. sam iz srbije trebao da pođem sa vernicima na progalšenje blaženom sve je bilo završeno, platio narod prevoz, hotel i onda nam itlijani ne daju vize i nismo ni otišli a isti ti koji su to organizovali nikad se više nisu ni pojavili vuče nisi u pravu, svako gde je vladao taj je i pokrštavao, samo što tamo gde su rusi zlo činili ne kažemo pravoslavci nego rusi ili bugari pa i srbi su se krvavo osvetili srbima koji su prešli na islam baš sad čitam po užicu i okolini kako su prošli mi za katin i pogrome od kozaka nikad nismo rekli pravoslavci nego se zna ko je to radio tvoja priča je dobra za inasjder ali nije za ovaj forum katin se zna ko je uradio i to nema veze sa pravoslavcima, kozaci su branili svoj narod koji je zarad bjede i gladi a za duboke kese rimskih misionara prelazio u drugu vjeru, primjer ukrajinskih grkokatolika, nemoj molim te da mi kazes da je rijec o ljudima koji su to ucinili dobrovoljno, ajde da bilo koja osoba rimokatolik predje u praovoslavlje a da ga nesto ne primorava. to sa srbe muslimane pa znas onu "turcinu do lakata poturici do ramena" sjetimo se Kravice iz ovog rata, kule fazlagica iz onog rata, ko je bio hrvatsko cvjece 41, sta je to SS handzar? dobro znas na koga sam ja mislio poznat ti je pla ‚1/3 pobiti, 1/protjerati 1/3 pokatoliciti. kako jedan Alojze Stepinac za blazenog, krvnik najgore vrste! ja ne krivim Hrvate kao narod niti ih mrzim niti bilo kog druge vjere ali ne mozete prosipati pamet a necete da priznate grjehe. znas li ko je Fra Filipovic, znas li ta je sa 12 ustasa (simbolizujuci Hrista sa 12 apostola) uradio u cetverorazrednoj skoli u Drakulicu kod Banja Luke dakle klirik RKC, znas li da su ustase u masova POKOLJ krenuli sa mjesta Petricavac iz tadasnjeg Franjevackog samostana, mjesto gde je papa dosao.. slucajno???? djubradi i zlocinaca je bilo na svim stranama samo mi svoje ne kanonizujemo! i nemoj da si drzak, s tim insajderom! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука