anajrim Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Истина је да смо сви подвојене личности,самим тим што живимо у променљивој средини која на нас рефлектује разне садржаје и наше прилагођавање истој тој средини у којој се сударамо са разним личностима које такође у себи гаје бесконачан број подвојених комбинација.Него ми је занимљиво оно што сам срео код Св.Исака Сиријског,а то да хришћанин у тој подвојености се уствари извлачи не сам од себе,него као своје посреднике има благодат божију у коју је обучен крштењем и вјеру у Господа која му уствари и нуди свако добро и преображава његов расклопљени лик,који се подваја и губи у тами незнања. 0205_whistling Sve to stoji, ali apostol Pavle u posl. Rimljanima, i pored blagodati, uocava dualizam... ...pa mora da uocava kad je samo covjek,izuzetan,ali ipak covjek... Pa zato i nema superiornosti i maximalizma u hriscanskom svetu. Mogla si to da prihvatis i na temi: da li volite bol? ...ama drugacije je to kad nekog nesto boli stadaradim identifikacija dualizma u sebi ne boli psihu i duh? ne bih rekao... .mislise. ...ama boli,cak mozda i vise,ali tamo smo pricali o djeci... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Када примим оправдану критику, упућену ми на исти начин, за нешто погрешно одрађено (нпр. на послу), реагујем различито: -смирено, прихватим да сам погријешио и упутим извињење, тражећи од Бога опроштај, молећи да умилостиви према мени моје шефове; -разгњевим се на себе, критикујем себе до те мјере да се прогласим неспособним, кажем себи да нисам ни за шта, и све ме то води у неку врсту очајања, усљед којег моје радне способности драстично опадају; -реагујем бурно на онога од кога ми долази критика, тражећи оправдање за своју грешку, а таквим наступом као да не желим да признам грешку Не знам да ли сам тревио 0205_whistling ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 podvojen sam žešće ... u velikoj meri se dotična podvojenost ispoljava na različite načine-zavisno od situacije-najveći problem umeju da mi budu konfliktne situacije gde se raguje na prvu loptu tj. očekuje se da se brzo reši nešto... nisam tolerantan i uopšte uzevši-bez obzira na 2 god postojanja foruma,nemamo pojma ko je ovde kakav -osim ako se ne poznajemo-jer na forumu pišemo samo ono što hoćemo i iz svoje klijeti uglavnom iznosimo samo stvari koje želimo da drugi vide... podvojenost ili necelovitost je naravski nedostatak smirenja-onog zdravog smirenja koje lagano biva ugušeno ovim tempom života,duplim poslovima i potrošačkim društvom...a da nisam upoznao Hrista u liturgiji ko zna kakava bi tek tada ruina od čoveka postao jer proces podvojenosti nije statičan Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 link=topic=9524.msg436807#msg436807 date=1305142226]podvojen sam žešće ... u velikoj meri se dotična podvojenost ispoljava na različite načine-zavisno od situacije-najveći problem umeju da mi budu konfliktne situacije gde se raguje na prvu loptu tj. očekuje se da se brzo reši nešto... nisam tolerantan i uopšte uzevši-bez obzira na 2 god postojanja foruma,nemamo pojma ko je ovde kakav -osim ako se ne poznajemo-jer na forumu pišemo samo ono što hoćemo i iz svoje klijeti uglavnom iznosimo samo stvari koje želimo da drugi vide... podvojenost ili necelovitost je naravski nedostatak smirenja-onog zdravog smirenja koje lagano biva ugušeno ovim tempom života,duplim poslovima i potrošačkim društvom...a da nisam upoznao Hrista u liturgiji ko zna kakava bi tek tada ruina od čoveka postao jer proces podvojenosti nije statičan ...e ovaj tvoj odgovor mi je bas super,a za carku je uvjek potrebno dvoje...znas na sta mislim ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 link=topic=9524.msg436807#msg436807 date=1305142226]podvojen sam žešće ... u velikoj meri se dotična podvojenost ispoljava na različite načine-zavisno od situacije-najveći problem umeju da mi budu konfliktne situacije gde se raguje na prvu loptu tj. očekuje se da se brzo reši nešto... nisam tolerantan i uopšte uzevši-bez obzira na 2 god postojanja foruma,nemamo pojma ko je ovde kakav -osim ako se ne poznajemo-jer na forumu pišemo samo ono što hoćemo i iz svoje klijeti uglavnom iznosimo samo stvari koje želimo da drugi vide... podvojenost ili necelovitost je naravski nedostatak smirenja-onog zdravog smirenja koje lagano biva ugušeno ovim tempom života,duplim poslovima i potrošačkim društvom...a da nisam upoznao Hrista u liturgiji ko zna kakava bi tek tada ruina od čoveka postao jer proces podvojenosti nije statičan :cheesy: "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 svi smo mi na svoj način podvojene ličnosti, i to se smatra normalnim stanjem dok se ne pređe granica ka patološkom stanju.. a granica je vrlo tanka... čovek ej sklon da jedno oseća, drugo misli, treće govori, a nešto četvrto radi... u tome i jeste čar, upoznati sebe, sagledati sebe i truditi se da se sve spoji u isto, da naš razum i anše srce misle i čine isto, da naša dela govore za nas Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 ја нисам, ал су сви остали око мене :cheesy2: 0110_hahaha 0110_hahaha Mironosica је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=9524.msg439009#msg439009 date=1305382081] ја нисам, ал су сви остали око мене t4431 0409_feel 0203_cool sreća moja da nisam oko tebe greengrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='t4431' /> najvolijem bezgrešne 4chsmu1 Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=9524.msg439009#msg439009 date=1305382081] ја нисам, ал су сви остали око мене t4431 0409_feel 0203_cool sreća moja da nisam oko tebe greengrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='t4431' /> najvolijem bezgrešne лазарице, надам се да схваташ иронију у мом посту 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=9524.msg439047#msg439047 date=1305384722] [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=9524.msg439009#msg439009 date=1305382081] ја нисам, ал су сви остали око мене t4431 0409_feel 0203_cool sreća moja da nisam oko tebe .gif' class='bbc_emoticon' alt='t4431' /> najvolijem bezgrešne лазарице, надам се да схваташ иронију у мом посту pa čim nisam oko tebe znači da nisam ni ja podvojena greengrin izgleda ad najvolijem sebe pa tebe 4chsmu1 Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 u tome i jeste čar, upoznati sebe, sagledati sebe i truditi se da se sve spoji u isto, da naš razum i anše srce misle i čine isto, da naša dela govore za nas 1312_womens "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данијел Драгичевић Написано Мај 25, 2011 Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 Колико сам подвојен у себи најбоље показују оних пар мотивационих постера што сам правио. Мислим представљам се са "ddane" а потписујем са "nije ddane" - алоо бураааз!!! 4chsmu1 Моја подвојеност је углавном разлог незадовољства са самим собом и због неких неостварених жеља. Што опет можемо уствари свести на слабост духа и недостатак вјере (или повјерења). Мада ја небих на то гледао како на нешто крајње лоше. Када бисмо у својој глави били сасвим на чисто са свим идејама и одлукама онда би нам живот био уређен до те мјере да на крају не бисмо имали шта да радимо с њим. Истина је да ја помало и волим своје лудило. Нпр. увијек имам друштво и није ми никада досадно. А када баш заглибим у препирању са самим собом ја онда почнем да пјевам. Нешто као ова мала Заз, што је Тавита поставила њен снимак. Све у свему - подвојеност сматрам као позитивну особину. 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 25, 2011 Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 Колико сам подвојен у себи најбоље показују оних пар мотивационих постера што сам правио. Мислим представљам се са "ddane" а потписујем са "nije ddane" - алоо бураааз!!! 0102_laugh Моја подвојеност је углавном разлог незадовољства са самим собом и због неких неостварених жеља. Што опет можемо уствари свести на слабост духа и недостатак вјере (или повјерења). Мада ја небих на то гледао како на нешто крајње лоше. Када бисмо у својој глави били сасвим на чисто са свим идејама и одлукама онда би нам живот био уређен до те мјере да на крају не бисмо имали шта да радимо с њим. Истина је да ја помало и волим своје лудило. Нпр. увијек имам друштво и није ми никада досадно. А када баш заглибим у препирању са самим собом ја онда почнем да пјевам. Нешто као ова мала Заз, што је Тавита поставила њен снимак. Све у свему - подвојеност сматрам као позитивну особину. lqj2e2sokakote 0110_hahaha facenew22222222 facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Септембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2011 Можда је овде одговор зашто: Могуће је говорити о душевно растројеном хришћанину! То је онај човек који са хипнотичким немаром и равнодушношћу одржава своје душевне ломове, док изгледа као хришћанин.Онај који не дира своје унутрашње противуречности, а истовремено сам у себи ужива због идеје о својој хришћанској особености... Стварање маске, у сваком случају, произилази из потребе настале у људској психици да се реши некакав проблем увек конфликтне природе. Ако хришћански човек са једне стране има самосвест духовног човека, а са друге стране несвесно одржава и не дира своје сопство,пометено у сукобима и сломовима, тада је спољње прикривање његовог конфликтног деловања неизбежно. У том случају он осећа обавезу да потврђује свој хришћански идентитет понашајући се „духовно“, како би на првом месту подржао сопствену хришћанску самосвест. Али да би се тако понашао, он има само једну могућност: маску ! из књиге: поглед из пустиње, Јован Корнаракис Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука