Jump to content

Koliko ima katolika u svijetu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Statističke podatke o broju katolika u svijetu donosi Papinski godišnjak (Annuario Pontificio) koji izlazi početkom svake godine. Zadnji je dakle izašao na početku ove godine i donosi slijedeće podatke:

Katolika ukupno ima 1 milijarda i 166 miliona

Svećenika ima 409.166

Kandidata za svećeništvo ima 117.024

Redovnica (monahinja) ima 739.067

Biskupa (episkopa) ima 5002

из године у годину све мање .. чињеница...

Već sam napisao da nije tako:

Kako se stvari kreću od početka ovog milenija?

Svi navedeni brojevi se na nivou cijele Katoličke Crkve stalno povećavaju, osim broja redovnica (monahinja) koji već duže vrijeme stalno pada.

Ako se gleda po kontinentima, onda je stanje različito. Približno to ovako izgleda: u Evropi se smanjuje, u Americi stagnira, a u Africi i Aziji se povećava. Apsolutno (u ukupnom broju) je rast najveći u Africi, a relativno (u odnosu na broj katolika) u Aziji.

не желим бити безобразан или Вас увриједити али  од на који начин се постиже тај драстични раст тј повећање броја , мисионарењем, чудима или преко камиона хране и љекова коју дјеле "мисионари"??? сјетимо се само примјера данашњих Унијата Украјинаца, на који начин су они "примили вјеру",  наша (Српска ) трагика по овом питаљу сажета је у редовима  приповједке "Пилипенда" вриједи прочитати ако нисте?

свако добро

Подели на овим сајтовима

• Одговори 46
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Zna gospodin Zelic da broj rimokatolika ne samo da opada, nego da drasticno opada.

Kada u Njemackoj podjete na njihovu misu, prosjek starosti vjernika je 70 godina, to samo mozes da vidis babe i djedove, koji se jedva krecu a i njih je vrlo malo.

Braco, Vuki...Molim te pokusaj gledati ocima kako je zaista,molim te prestani s tim lazima.....Njemacka nije zemlja u ,srbiji ili hrvatskoj..u kojoj nema stranaca..Ne,trazi mi se sada statistika...ali ako se ne varam da ( samo turaka ima 7 miliona u njemackoj)

U Austriji zivi 200 nacija...Mjesoviti brakovi, i bezboznost...LJUDI SVE VISE ZIVE BEZ VJERE...iz prakticnih razloga...

Za Svicarsku da i ne pricamo...i ostale bogate zemlje u svijetu....Vjera je uvjek jaca u siromasnim zemljama,nazalost sto nije ispravno...

Ja zivim u jednoj  zupi,gdje sam i aktivna u njoj...i znam da idu razlicite dobi,ali zista mali broj...I to nije samo kod katolika,to je i kod drugih konfesija..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...