Гости Guest - . . .- Написано Новембар 29, 2011 Гости Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 Ево, јасно пише: ије ни чудо што се после сусрета и једни и други обрадују, саблажњени због тога што их неко "најзад разуме", а тзв. "духовници" због тога што су ови најзад схватили кога треба беспоговорно слушати. Тако се "духовници" успут уче да поучавају док нови следбеници за почетак вежбају одрицање од сопствене воље и једни стичу утисак да су истински ауторитети, док други уче да сопстевну вољу доведу до стања немогућности да ишта самостално желе. Међу духовно саблажњенима је наравно и један део оних који су раније као атеисти заузимали висока места у друштвеним лествицама локалних заједница, али сада као верујући у Цркви немају онаква признања каква су сами прижељкивали. Такви мисле да ће као коловође осталим саблажњенима имати место у друштвеној лествици адекватно ранијем. У оваквом духовном амбијенту поједине црквене заједнице остају без дела верних и та трагедија јесте велика трагедија Српске Цркве нашег времена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 Ма ја сам дефинитивно зомби . . . dusha је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 И опет сам успела да сморим свештеника. . . :-[ Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 Ja samo mogu da zahvalim Bogu što sam imao dobrog du"ovnika, sveštenika iz susjedne parohije. Bio sam počeo da idem kod ,,staraca" i ,,duhovnika" ali on kada je to saznao, brzo je reagovao, zabranio mi, i dao mi da čitam Šmemana, Afanassijeva i sl. Danas sam mu do neba zahvalan iron maiden Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука