Jump to content

Подела у парохији и "духовне алтернативе"

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Гости

Ево, јасно пише:

ије ни чудо што се после сусрета и једни и други обрадују, саблажњени због тога што их неко "најзад разуме", а тзв. "духовници" због тога што су ови најзад схватили кога треба беспоговорно слушати. Тако се "духовници" успут уче да поучавају док нови следбеници за почетак вежбају одрицање од сопствене воље и једни стичу утисак да су истински ауторитети, док други уче да сопстевну вољу доведу до стања немогућности да ишта самостално желе. Међу духовно саблажњенима је наравно и један део оних који су раније као атеисти заузимали висока места у друштвеним лествицама локалних заједница, али сада као верујући у Цркви немају онаква признања каква су сами прижељкивали. Такви мисле да ће као коловође осталим саблажњенима имати место у друштвеној лествици адекватно ранијем. У оваквом духовном амбијенту поједине црквене заједнице остају без дела верних и та трагедија јесте велика трагедија Српске Цркве нашег времена.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 48
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Ма ја сам дефинитивно зомби . . .

• Волим 1

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

И опет сам успела да сморим свештеника. . . :-[

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...

Ja samo mogu da zahvalim Bogu što sam imao dobrog du"ovnika, sveštenika iz susjedne parohije. Bio sam počeo da idem kod ,,staraca" i ,,duhovnika" ali on kada je to saznao, brzo je reagovao, zabranio mi, i dao mi da čitam Šmemana, Afanassijeva i sl. Danas sam mu do neba zahvalan iron maiden

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...