Јаков. Написано Октобар 31, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 Bračo da li u okviru beogradske đamije postoji neka prodavničica gde može da se kupi prevod Kurana? Ako da, kada je radno vreme i kolika je cena? Na Beogradskom Sajmu knjiga sam našao na 2 mesta prevod Kurana (naravno Korkutov) ali mi se nisu nešto svidela izdanje. Na jednom štandu bila su 3 izdanja. Jedno je bilo u obliku neke knjižice sa sitnim slovima, drugo je bilo broširano crveno i jedno je bilo isto broširano. Cena ovim broširanima je bila 1000 dinara, što i nije nešto skupo, ali prosto nije mi se svidela štampa. U blizini je bio i štand Irana, ali oni nisu imali prevod Kurana već dosta neke sufi muzike i knjiga poezije. Na gornjem nivo su u nekom ćošku bili izdavači iz Sarajeva. Imali su 2 izdanja prevoda Kurana. U vreme kada sam posetio taj štand batica koji je držao je otišao valjda u WC pa nisam hteo da pregledavam sam, a žena koja mu je pomagala nije znala ništa da mi kaže. Cena je bila 20 konvertibilnih maraka, ali ne znam koliko je to u dinarima. Interesantno mi je da su na tom nivou uglavnom sektaši i neki antikvari. Mogle su te sarajlije da se malo otvore sa parama za neko bolje mesto. Inače da napravim digresiju, štand pored sarajlija je bio neki srpski-nacionalni štand sa knjigama o Mladiću i Karadžiću. Čak mislim da ta žena koja je pomagala ovom sarajliji sa islamskim knjigama je bila sa tog srpskog štanda. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 31, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 Inače najbolje elektronsko izdanje Kurana sa prevodom na srpski (bošnjački, hrvatski) sam našao još pre 10tak godina. Uradio ga je neki musliman iz Zagreba. Mislim da je u to vreme bio student. Taj Kuran mi je na nekom disku, koji je Boga pitaj gde. Nikad više nisam našao na netu taj prevod Kurana. Veoma je lepo dizajniran sa arabeskama i pri otvaranju programa uključuje se neka molitva na arapskom (nije Alahu ekber). Knjiga kada se lista, lista se odzada (kao što se štampaju arapske knjige). Mislim da može da se bira između srpskog i arapskog jezika. Ukoliko uspem da ga nađem, obavezno ću postaviti, šteta da se takav materijal ne može naći običnom pretragom. Moguće da se radi o prevodu dr. Enesa Karića, ali mi to nije pomoglo da ga preko googla pronađem za download. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 31, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 31, 2010 Uspeo sam da nadjem program o kojem sam pričao. Autor se zove Samir Alicehajic, postoji i novija verzija, koja se koliko sam video ne razlikuje nešto od prethodne. evo skrin Isti autor ima još 2-3 program posvećenih Islamu i Kuranu i molitvama, kao i par nekih drugih Te programe možete naći ovde http://www.brothersoft.com/publisher/samir-alicehajic.html Autor prevoda Kurana je Mustafa Mlivo. Šta mislite o tom prevodiocu i da li je taj prevod "jači" od Korkutovog? Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2010 Mislim da ovaj program zaslužuje svoj poseban topik, tako da ću ga otvoriti pod nazivom Elektronski Qur'an Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mono Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 www.quran.nu Sulejman Bugari http://www.youtube.com/results?search_query=sulejman+bugari&oq=sulejman+bugari&gs_l=youtube.3..0l10.25325.31145.0.32190.15.8.0.6.6.0.460.2431.2-5j1j2.8.0...0.0...1ac.1.11.youtube.4DhhDQeCYuw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Samir Alicehajic Написано Април 16, 2020 Пријави Подели Написано Април 16, 2020 Islam software(besplatno u ime svemoguceg-a) - author Samir Alicehajic, Zagreb, Croatia - to sam ja. Moja nova web sita je na adresi: Software download WWW.GRAYPAIR.COM Sotware search and download. Directno downlodanje: http://www.graypair.com/islam.zip informacije o programu Islam WWW.GRAYPAIR.COM Holy Qur'an book from Allah Subhanahu Wa Ta'ala to all people, multilanguages Pozdrav Samir Alicehajic D Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука