Jump to content

Вера или аутосугестија?...

Препоручена порука

...Спасење од греха, смрти и ђавола неизмерно премаша све људске силе и дела; оно је по свему потпуно и савршено дело сведоброте, свељубави и свемоћи Христове. A кад је тако, људи немају права да се хвале никаквим својим делом, ни индивидуалним ни колективним, јер ту ништа не значе ни култура, ни цивилизација, ни наука, ни техника, ни философија, ни уметност. Да, ништа не значе, јер су комарачки немоћне и језиво беспомоћне пред страшилном стварношћу смрти. Једино људско дело, које би овде могло имати значаја, јесте вера у Богочовека, вера у дело спасења које је Он извршио, и непрестано га врши. То је сав наш прилог спасењу нашем од греха, смрти и ђавола. Па и за то наше дело потребно нам је много благодати Божје, да би се оно могло усавршити. Христов Богочовечански подвиг спасења је тако безгранично огроман, да је наша вера увек мала, увек премала, да га обухвати и схвати, зато се често с апостолима молимо: "Господе, увећај пам веру" (Лк. 17,5), а каткад очајнички вапијемо: "Верујем, Господе, помози моме неверју" (Мк. 9,24). На свима ступњевима наша је вера увек: "по чињењу превелике силе Божје" (Еф. 1,19)....

..."Благодаћу сте спасени", благодаћу која је кроз веру - διὰ τῆς πίστεως. "И то није од нас". Од нас је вера, али је и њен узрок Бог. Јер да се Он није оваплотио, како бисмо могли веровати? Јер је речено: "како би поверовали, ако не чују?" Зато свети апостол и назива веру делом Божјим. И вера је још зато дар Божји што она сама по себи - καθ᾽ ἑαυτήν - не може спасавати када Бог не би хтео да кроз веру спасава. Тако дакле, наше веровање јесте дар Божји, и спасење вером такође је дар Божји. "Не од дела, да се нико не би похвалио". Не што Бог не би хтео да спасава делима, него што се нико не може спасти делима сем кроз веру. Стога, пошто се нико не може спасти делима, нека се и не хвали....

http://danasnjazacala.clictopics.com/t587-2

Подели на овим сајтовима

Атеисти и друге који не верују нашем творцу да постоји, ондак створно даље од носа не виде, али стварно не виде добро :D  

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

Атеисти и друге који не верују нашем творцу да постоји, ондак створно даље од носа не виде, али стварно не виде добро :D  

Pa zato ja konstantno obaram pesake... eto gde je bio problem :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Pa zato ja konstantno obaram pesake... eto gde je bio problem :D

Да нема права, обарао би их ти, ал се плашиш, одма сам те сконто!

Тек ћемо да утерамо страх у кости свим прекршиоцима закона!!!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...