PD Написано Јул 26, 2009 Пријави Подели Написано Јул 26, 2009 ??????? ?? ?? ????????? ??? ???, ??? ??? ????? ???????, ???????? ?? ?????????? ????? ?????? ??? ???? ?????? ????, ? ?? ????????? ? ??? ????? ( ?? ????????????? )? ?? ???????? ?? ?? ????? ?????, ??? ????????? ????????????. ???. "novac za u?esnike iz Srbije obezbe?en iz projekta tog ministarstva, koji se finansira sredstvima Globalnog fonda za HIV, tuberkulozu i malariju." http://www.svetijakov.org/forum/index.php/topic,959.msg14208.html#msg14208 Da li ovo znaci da oni priznaju da su bolesni ako se financiraju iz fonda za bolesti navedene gore...jel' to kontradiktorno njihovom stavu da je homoseksualizam normalan? :cheesy2: My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 26, 2009 Пријави Подели Написано Јул 26, 2009 мени је пало на памет да их шаљу заражене около, али мислим да је то ђаволски тако размишљати, не верујем да постоје тако зли људи ... генерално, претакање средстава из разних фондова у крајње дубиозне сврхе се по мени граничи са нељудском катастрофом, ускратити једним болеснима, да би другима помогли да отпутују ... хмммм, тако је '60. година прошлог века Кастро исељавао "неподобне" crvenilo клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 27, 2009 Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 mislim da ste malo skliznuli sa teme 0705_read Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 28, 2009 Пријави Подели Написано Јул 28, 2009 mislim da ste malo skliznuli sa teme ?????? ? ???, ????? ? ??? 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јул 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 29, 2009 Мој став по том питању је следећи: -Моје лично осећање на саму помисао истополних односа је гађење. То не значи да осуђујем некога или се свесно гадим, таква ми је природна реакција; Поставим онда себи питање, шта се дешава са природним нагонима тих људи? Да ли је у питању траума из детињства, генетска грешка? Ако је то у питању, а многе болести су условљене генетски, онда су болесни. -Тачна је и констатација да то може бити последица превеликог обиља, па човек од беспослености и пробања свега и свачега (дрога се често користи), проба и тај вид забаве, па скрене. -Недовољан духовни ниво (не мислим на интелактуални). -Искварени друштвени односи (демократија не значи да је све дозвољено!) -Највећу сумњу изазивају чињенице о "поплави" тог покрета, (а знамо одакле је кренуло), и никако све и да хоћу не могу да прихватим да су ти људи истински религиозни. Да јесу, схватили би то, да је Бог створио две половине (човек-жена) и учини ли би све да то поправе. - Одакле потреба за ЈАВНИМ демонстрирањем својих личних нагона. То тумачим, као директан протест против нас, осталих. Ја рецимо, не осећам никакву потребу да то радим.Нису они дискриминисани нигде, чиста лаж. Па свако нормалан не износи интимне детаље свог живота на послу. Имају своју приватност, клубове, удружења итд. И сад су они угрожени, а не ми јер морамо да гледамо ПАРАДУ ПОНОСА (чиме ли се поносе???). Видим их, без проблема се љубе на јавном месту...Одакле та потреба да се та појава уведе у општеприхвћене друштвене односе и чему то води? Урушавању здраве породице, здравих односа међу њима. Какву ћемо децу оставити? Е, то је пут ка сумраку...Због својих потомака, не смемо то дозволити...Решавању овог проблема, мора се прићи са свих страна, одлучно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Јул 29, 2009 Пријави Подели Написано Јул 29, 2009 - ?????? ??????? ?? ?????? ?????????????? ?????? ?????? ??????. ?? ???????, ??? ???????? ??????? ?????? ???, ???????. ???? ? ?? ??????? ?? ?? ??? ??????? ????? ??????????? ?? ??? ???????? ?????? ?????? ?? ? ???. ???? ?? ?? ??? ?????? ?????? ? ?? ?? ????? ?? ????? ???, ??? ?????? ?? ?????? ???? ?????? ???? ?? ?? ?????? ?????? ??? ?? ?? ?? ?? ????????. Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јул 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 29, 2009 Slažem se, apsolutno, moja dilema je samo, može li se, sem molitve, uraditi još nešto? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 29, 2009 Пријави Подели Написано Јул 29, 2009 Може, контрапротестом. Мислим да ту нема места компромису. Не смемо дозволити да се то зло прихвати за друштвени норматив. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јул 29, 2009 Пријави Подели Написано Јул 29, 2009 Drzava bi trebaa da ignorise ta njihova okupljanja... Ukoliko ne prave nerede i sl. Nazalost, u Srbiji nije tako, naprotiv- drzava ih jos i -finansira sto znaci- podstice na jos veci stepen organizovanja i djelovanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јул 29, 2009 Пријави Подели Написано Јул 29, 2009 Sve u svemu, homoseksualizam je bludno iskusenje i ponasanje(tako sam shvatio svestenika Ugrina)- protiv kojeg se moramo svi zajedno boriti: molitvom i postom. Ne osudjivanjem gresnika, ne udaljavanjem istog od Crkve, nego mu pomoci da se odvati od te napasti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јул 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 29, 2009 Da, ali vidite, stvar je ličnog uverenja. Da li samo molitvom ili i kontraprotestom. U tome je stvar, Koliko se sećam, slabo ko je podržao sveštenika Garvrilovića, koji je bio tamo ( izvinjavam se ako mi je neka informacija promakla). Ne mislim na agresiju, ne. Mislim da bi i stav SPC bio protiv. Kakav vid protesta bi njima bar malo otvorio oči? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 29, 2009 Пријави Подели Написано Јул 29, 2009 Миран и достојанствен протест. Говор интелигенције који ће бранити хришћанске вредности. Протест који ће изнедрити једно огромно, већинско, НЕ том злу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 29, 2009 Пријави Подели Написано Јул 29, 2009 свакако да је тешко бити паметан у оваквиј ситуацији,из разлога што је тешко некоме објаснити да си против те појаве а не против њега као личности јер та појава тј. хомосексуализам је део његове личности,да кажемо,његов избор...мислим да би контрапротести изазвали контра ефекат...или би хомосексуалци били жртве и б92 би једва дочекао да извести о застарелим принципима цркве која не зна за толеранцију и слободу секс.избора...а толеранција је религија нашег доба по којој се сви кројимо, или би једноставно било речено да црква диже галаму ни око чега...јер ово је нормално у свим културним земљама....ја нисам за протест.треба те људе прихватити такве какви јесу и на тој тачки градити даљи дијалог...и да,мислим да у овом случају,молитва може више од дела.... 1312_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0409_feel.gif Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђакон Ненад М. Јовановић Написано Јул 29, 2009 Пријави Подели Написано Јул 29, 2009 http://www.czipm.org/bio-01.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 29, 2009 Пријави Подели Написано Јул 29, 2009 Ја ипак мислим да са злом нема компромиса. Треба бити спреман на дугу и тешку борбу, не само на молитву. Бог ће помоћи - ако буде имао коме, каже наш свети Патријарх. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука