Jump to content

Charlie: The Life and Art of Charles Chaplin (2003)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Постављена слика

Rezija: Richard Schickel     

Originalan muzika: Charles Chaplin, José Padilla

Montaza: Bryan McKenzie 

Posto sam veoma pristrasan kada je u pitanju ovaj velikan, genije, mogu slobodno reci da je ovo mozda najbolji dokumentarno-biografski film koji sam gledao. U reziji Shikela, koji je zaisat uradio odlichan posao. Glavni akcenat je bio delu i liku Chaplina kao umetnika. Bio je i deo o njegovom privatnom zivotu, jer je on u mnogome uticao i na njegovu karijeru.

Pre nekoliko dana sam uzeo da prochitam one male novine shto je politika izbacila, 100 lichnosti. Sasvim sluchajno sam naleteo na njih na ulici i naravno da sam morao da kupim. Chitaju to, iako su veoma shture, prisetio sam se kakav je to umetnik bio. Jedan u milion! U filmu se izmedju ostalih pojavljuju Norman Lojd, chovek koji je sa njim glumio u filmu "Lime light" i u jednom trenutku tokom snimanja tog filma, kada Kalvero umire, u sebi je rekao da je upravo uchestvovao u snimanju istorijske scene! Zatim Richard Atenboro, Dzeraldin Chaplin, Majkl Chaplin, Sidni Chaplin, njegov brat, Marsel Marso, Kler Blum, i mnogi drugi iz sveta filma. Predivna kombinacija arhivskog snimka, priche, naracije i inserata filma. Veliki deo nejgove biografije je pokriven, mislim da ne mogu da nadjem ni jednu zamerku. Chovek koji je najvishe od svega voleo svoju publiku i njima najvishe dao, ali publika mu nije uzvratila najtoplije kada je pocheo da pravi dugometrazen filmove koji zaista predstavlajju chistu umetnost. Na svechanoj dodeli Oskara 1972. godine (to mu je i jedini oskar), dobio je priznanje za zivotno delo, videlo se koliko mu je ipak stalo do priznanja i do publike, skoro se rasplakao! Voleo bih josh neku knjigu da kupim i prochitam osim njegove Autobiografije.

Velikan kakav se retko radja. Ne bih vishe prichao, jer se ne bih mogao zaustaviti. Ostavljam vas u najlepshem filmskom plesu i gegu joooj

charles chaplin The great dictator the best scene ever

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...