Jump to content

Украјинско питање - хронологија раскола

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

?????? ?? ???? ?????? ?????? ??? ?? ??.

??-???? ''?????????? ???? ?????? ??????????''!

Argumenti da ne postoji paralela su??

PS. Smrt ekumenizmu!Pravoslavlje ili smrt Ic Xc Ni Ka

"???????? ?? ???????? ?? ?? ???????? ???? ? ????????? ??? ?? ???? ? ?????????. ???? ?? ???? ? ?????? ???? ???? ????? ?? ????, ?? ??? ??? ???? ???? ????? ?? ???? ???? ???? ????? ??? ?? ?? ?? ??????. ?????? ?? ???????? ? ?? ??? ?? ??????? ??? ? ????????????????"

(??. ?????? ??????)

„???? ?? ?? ???? ?? ?? ?? ????? ??????, ???? ?? ?????? ???? ?????????? ????? ?e?? ?? ???????“

(??. ?????? ??????)

I nemoj da bi neko izbrisao post slucajno, iamam pravo da branim svoj stav

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 240
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Mislim da uopste nije tako. Rade, bezuspesno trazis paralele sa Makedonijom i Crnom Gorom. Radi se prosto o drgačilim istoriskim i nacionalim uslovuma. Svako od njih je slučaj za sebe. Ne mogu odjednom. Pročitaj u Ruskoj duhovnoj reči moj prevod intervjua sa Mitraplolitom Donskim, ima dosta činjenica. Ne znam odakle ste dobijali, broj Rusa u Ukrajini, ali političke činjenice govore drugačije. Janukovič - ruski kanditat , tu je negde vrlo blizu Juščenku i Juliji Timošenko. Drugo ne prirada SVAKI ukrajinac raskolnicima, jer oni jesu raskolnic i- pročitaj o Filaretu Denisenku, anatemisanom. Bitan je način osvajanja Hramova, pomoć vlasti pri tome, lepo je primetio Konstantin, isti scenario kao u Crnoj Gori. Dakle, neću da ponavljam činjenice, sve piše, ali dve stvari bih izdvojila. Ovde je u pitanju raskol i drugo, nisu svi ukrajinci pristupili raspopu Denisenku, koji ima vrlo sumnjive kadrove.

Подели на овим сајтовима

Mislim da uopste nije tako. Rade, bezuspesno trazis paralele sa Makedonijom i Crnom Gorom. Radi se prosto o drga?ilim istoriskim i nacionalim uslovuma. Svako od njih je slu?aj za sebe. Ne mogu odjednom. Pro?itaj u Ruskoj duhovnoj re?i moj prevod intervjua sa Mitraplolitom Donskim, ima dosta ?injenica. Ne znam odakle ste dobijali, broj Rusa u Ukrajini, ali politi?ke ?injenice govore druga?ije. Janukovi? - ruski kanditat , tu je negde vrlo blizu Juš?enku i Juliji Timošenko. Drugo ne prirada SVAKI ukrajinac raskolnicima, jer oni jesu raskolnic i- pro?itaj o Filaretu Denisenku, anatemisanom. Bitan je na?in osvajanja Hramova, pomo? vlasti pri tome, lepo je primetio Konstantin, isti scenario kao u Crnoj Gori. Dakle, ne?u da ponavljam ?injenice, sve piše, ali dve stvari bih izdvojila. Ovde je u pitanju raskol i drugo, nisu svi ukrajinci pristupili raspopu Denisenku, koji ima vrlo sumnjive kadrove.

????? ?? ?????????? ???????, ?? ???? ???????? ???? ?????? ????????? ??????. ????? ?? ?? ?????? ?????????.

ЗЕМАЉСКО ЈЕ ЗА МАЛЕНА ЦАРСТВО, А НЕБЕСКО УВЕК И ДОВЕКА!

1sms1.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

http://www.youtube.com/watch?v=k_rOBlz8reE&eurl=http%3A%2F%2Fwww.svetijakov.org%2Fforum%2Findex.php%2Ftopic%2C1115.0.html&feature=player_embedded#t=45

Evo Radetu da vidi sta rade "filaretovci", kako ih rusi nazivaju, dok pravoslavni idu u katakombe.

Подели на овим сајтовима

Mislim da uopste nije tako. Rade, bezuspesno trazis paralele sa Makedonijom i Crnom Gorom. Radi se prosto o drga?ilim istoriskim i nacionalim uslovuma. Svako od njih je slu?aj za sebe. Ne mogu odjednom. Pro?itaj u Ruskoj duhovnoj re?i moj prevod intervjua sa Mitraplolitom Donskim, ima dosta ?injenica. Ne znam odakle ste dobijali, broj Rusa u Ukrajini, ali politi?ke ?injenice govore druga?ije. Janukovi? - ruski kanditat , tu je negde vrlo blizu Juš?enku i Juliji Timošenko. Drugo ne prirada SVAKI ukrajinac raskolnicima, jer oni jesu raskolnic i- pro?itaj o Filaretu Denisenku, anatemisanom. Bitan je na?in osvajanja Hramova, pomo? vlasti pri tome, lepo je primetio Konstantin, isti scenario kao u Crnoj Gori. Dakle, ne?u da ponavljam ?injenice, sve piše, ali dve stvari bih izdvojila. Ovde je u pitanju raskol i drugo, nisu svi ukrajinci pristupili raspopu Denisenku, koji ima vrlo sumnjive kadrove.

????? ?? ??????? ?? ????????.

?? ????? ??????, ?? ????????? ? ?? ? ?????????? ?? ???? ?? ??????????? ?????????, ??? ?? ?? ?????????? ? ????????. ????? ?? ?? ???? ?????, ????? ???? ?? ???? ??????? ? ???????? ??? ?????? ? ??????, ??? ?? ? ???????? ?????? ????. ?????????, ???? ?? ???? ??????? ? ????, ???? ???? ???? ?? ????????? ????? ?? ????, ????? ??? ??????? ????? ?????. ??? ????? ????, ??????? ?? ???? ???? ?? ???? ? ????? ???? ?? ??? ????? ????? ????? ???? ? ????????.

Подели на овим сајтовима

http://www.youtube.com/watch?v=k_rOBlz8reE&eurl=http%3A%2F%2Fwww.svetijakov.org%2Fforum%2Findex.php%2Ftopic%2C1115.0.html&feature=player_embedded#t=45

Evo Radetu da vidi sta rade "filaretovci", kako ih rusi nazivaju, dok pravoslavni idu u katakombe.

???????!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Rade, tačno tako. Treba još da znaš da usled raskola, tu se pojavila katolička crkva, razne sekte...odvoj malo vremena pa pročitaj. Politika i religija su ovde tesno vezane, Bitno je da je raskol ukrajincima naneo mnogo štete. Sam Denisenko je imenovao sveštenike, koji se mogu nazvati samo sektašima. A pre toga je dao zakletvu Patrijarhu Alekseju II pred celim Sinodom. Znaš li da je sam Patrijarh Kiril pri poslednjoj poseti služio ispod zemlje, da nas Gospod sačuva. A filaretovci su osvajali motkama, štapovima, tukli pravoslavne sveštenike...Pošto nije imao dovoljno sveštenika, Denisenko ih je sam regrutovao, nesvršene učenike Ruskih duhovnih škola. U predhodnom snimku govori se o prijatelju Denisenka, Crvenom, koga je ubila munja pred dolazak Patrijarha...Pitanje Ukrajine je bitno, jer je to ulaz zapadu za napad na pravoslavlje, da pobijemo jedni druge...Svi mi smo Sloveni, pripadnici Jedne Pravoslavne Apostolske Crkve. Ukrajinci su sloveni, makedonci i ostali. Razmisli malo...ko ima korist?

Подели на овим сајтовима

??????? ?? ???????? ?????? ?????? ?? ??????? ????? ?? ?? ??? ??????? ????? ???????????? ????? ?? ???????? ?????? ????????.

???????? ?? ???????? ????? ??? ? ???????????? ????? ??? ???? ???? ????????? ????? ??????? ????????????, ???? ??????????????? ??????? ? ????? (????????????? ? ?????????? ????????????), ??? ??? ??????????? ????? ??????? ?????? ??.
Подели на овим сајтовима

• Гости

Па покушај онда да проблем опстанка православља сагледаш са те стране. Видиш, како неко лепо ломи. И то пре свега користећи национално питање као примарно. Мислим да по питању раскола и аутокефалије треба размислити шта је тренутно корисније?

Ово је одговор Радету.

Подели на овим сајтовима

?? ??????? ???? ?? ??????? ???????? ??????????? ???????? ?? ?? ??????. ?????, ???? ???? ???? ????. ? ?? ??? ????? ????????? ?????????? ?????? ??? ????????. ?????? ?? ?? ?????? ??????? ? ???????????? ????? ?????????? ??? ?? ???????? ??????????

??? ?? ??????? ??????.

??, ???? ????? ??????? ?? ????? ????.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...