Јаков. Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Сабирајући и одузимајући наше контакте у свету, дошао сам до закључка да Србија има 3 пријатељске државе, које немају готово никакве економске, политичке или било какве користи од нас. Напротив све користи из ових односа имамо искључиво ми. Зашто ове земље нас уопште готиве и помажу нам немам појима. Нису нам нити географски нити економски нити политички сродне. Најмање културно. А опет су то по мени наши највећи пријатељи. Шведска, Јапан и Либија. Ајде за Либију, вероватно су то неки стари рачуни из времена Несврстаних, а и Гадафи је наш зет, али Јапан и Шведска то ми никако није јасно. Ове земље су дале толико бесповратних помоћи, дотација и уопште материјалних добара, да за 100 година не би могли да им то вратимо када би хтели од својих могућности. Иначе размишљајући, дошао сам до тога да је највећи непријатељ Србије свих времена, гледајући последице тог непријатељства, заправо Велика Британија. У ствари Енглеска, да будем прецизнији. То и не чуди много, с обзиром да су Енглези заиста најомрженија нација у Свету, по свим тим неким анкетама. По анкетама која су спроведена међу туристичким посленицима у Свету, најнепожељнији гости су Енглези, док су најпожељнији Руси. Мада је то вероватно ствар остављања бакшиша, јер су енглезима змије у џепу. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 5, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2010 Zanimljivo razmisljanje... Za Japan se slazem, njihovo ponasanje me i ne cudi, jer imaju sasvim drukciji mentalitet od tipicnih zapadnjaka kao sto su Englezi ili SAD... Licno smatram da Japan jos uvek cvrsto stoji na svojoj dugackoj tradiciji, i da iskljucivo na njoj gradi svoje "sada" i "sutra", drugim recima, mislim da se kod njih sacuvao taj plemeniti viteski duh... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Октобар 7, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2010 Цео септембар сам провео у Аргентини, у Буенос Аиресу, и причао са људима између осталог и о Косову. За дивно чудо добро су упућени и народ као народ нас веома подржава у целој ситуацији. Да ли је то због Малвина (читај Фокланада-што њима не смете поменути јер одмах полуде (енглески назив за њихову територију)) или због искрене подршке нашем народу ког цене веома. За дивно чудо нису чули о нама због ратова, него због Ђоковића, Кустурице, Станковића, али је и Марадона доста тога о нама лепо рекао. Упознао сам и једног типа по имену Џошуа који је био у плавим шлемовима у Босни. Као киша је плакао када је чуо да сам из Србије и много тога лепог је рекао о нама као народу. Између осталог напоменуо ми је да је био на Крсној слави код његовог пријатеља у Мендози који је иначе Аргентинац, али је оженио Српкињу из Босне и прешао у Правослаље. Занимљиво је и то да сам на у једном делу града (Сан Телмо) видео и графит 'KOSOVO-SKA', међутим до данас не знам шта то значи. Углавном, Аргентинци су уз нас И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 7, 2010 greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука