ристМико Написано Октобар 1, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 петак, 01. окт 2010, 08:27 -> 12:45 Тешки дани за Србију Ако погледамо прошлост, изгледа да је ово један од најтежих периода историје српског народа, рекао патријарх Иринеј у интервјуу за РТС, непосредно пре свечаног устоличења у Пећкој патријаршији. Патријарх нагласио да је Пећка патријаршија административни и духовни центар СПЦ. Непосредно пре свечаног устоличења 45. наследника светог Саве, патријарха Иринеја, које ће се обавити на литургији у Пећкој патријаршији, 3. октобра, патријарх Иринеј је рекао да је Пећка патријаршија административни и духовни центар Српске православне цркве, као и да је "ово један од најтежих периода историје српског народа". "Ако погледамо прошлост, изгледа да је ово један од најтежих периода историје српског народа. Ми смо доживели пораз на Косову, али не потпун, јер је и после Косова остала Србија која је коначно пала после Цариграда и за то време је она функционисала као држава, благодарећи мудрости царице Милице", рекао је патријарх Иринеј у интервјуу за РТС. Патријарх је истакао да је време Османске империје било тешко време, али да су Срби тада били присутни на свим својим територијама. "Било је страдања, уосталом, о томе говори читава наша историја, али и садашње време је веома тешко и зато га сматрамо једним од најтежих периода у нашој народној и црквеној историји", навео је патријарх Иринеј. Према његовим речима, поред многих проблема и тешкоћа са којима смо суочени, за српски народ је посебно тежак проблем бити на Косову и Метохији. Опширнији интервју с патријархом Иринејом можете погледати у Дневнику у пола осам. Екипа РТС-а отишла у Пећку патријаршију У Пећку патријаршију кренула је екипа РТС-а, која ће у недељу, 3. октобра, од 10 часова преносити устоличење Његове светости патријарха Иринеја. Репортажна, кола, линк, расвета, декор, неколико возила и новинари, које су до сада урадиле стотине преноса са Косова и Метохију, кренули су раније како би све било спремно за дан устоличења. РТС - погледај видео Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Октобар 1, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 Да, слажем се са патријархом. Данас је тежа ситуација јер ми на Космету немамо народа, док за време османлијске окупације је народ остао да живи на својим огњиштима. Зато ја сматрам глобалистичке окупаторе горе од турских окупатора. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука