Гости Guest Evgenik Написано Октобар 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 Комуњаре, и то не оне које теже правди и равноправности, него оне најгоре које смо гледали након 1945 који су прогонили свештенство, каменовали Епископе и отимали људима имања и станове. Управо македонски раскол није настао на Архијерејском Сабору него на "црквено-народном", комунисти су знали да је теже "обрадити" Епископа него дедове из црквених општина који су се дали лако уцијенити. Сви се сјећамо тежње комуниста са оним чувеним "свештеничким удружењем", некаквим радничким савјетом Цркве који је требао да управља умјесто епископског који им је био "монархистки". На западу је још горе - тамо се крше основи еклисиологије, па основну власт има група грађана - црквена општина која дословно расписује конкурс за свештеника (вјеровали или не) и већина трачева из гастарбајтерских новина и пљувачина са новинар.дб долази управо од "народне власти", чланова црквених општина у дијаспори. Искуство спц са "народном влашћу" је кроз историју било оно што јесте - удар на основе еклисиологије и опште расуло и катастрофа!. Сви вјерници су били саблажњени још испочетка са паролама према јерархији када су чули пароле из 1950-тих: - "пета колона", "радиће мотка", "десиће им се народ", "народ бира, народ се пита" итд. Прелесници и ђавоиман свијет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 1, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 Евгениче видим да знаш оно што и ја знам. Ајде једну тему насловом : Самоуправљање у Цркви Шта вељиш ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Октобар 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 Ту би тему најбоље одрадио о.Велибор Џомић пошто је истраживао комунистичке злочине над српским православним свештенством. статистика каже да су више свештеника побили партизани него сви фашисти заједно. Многи су прошли као великомученици дословно заклани (најгоре је било у ЦГ што је индикативно), неки мучени, пребијани и слани у затворе - један свештеник из моје парохије бачен као дијете из воза у покрету јер је кренуо да упише богословију (без обзира на упозорења), други после сваке Литургије морао сам да дође у станицу милиције на туру пребијања итд. Напишите мејл о.Велибору, он ће вам написати много детаљнији чланак о "самоуправљачима". ПС Сад кад би написао само пар имена људи који су радили као потказивачи удбе и шпијунирали људе из Цркве, а сада глуме ревнитеље, мислим да би ме згазила кола за два дана Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Петар Православац Написано Октобар 1, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 "ОНИ НАС НАЗИВАЈУ РАСКОЛНИЦИМА , НЕМАЈУЋИ НИШТА ДА НАМ ПРЕБАЦЕ У ВЕЗИ СА НАШОМ ВЕРОМ, ВЕЋ ЗАТО ШТО СМО ОДБИЛИ ДА ИМ СЕ ПОДЧИЊАВАМО , А ТО СМО КАКО ОНИ МИСЛЕ, ДУЖНИ ДА ЧИНИМО.'' Свети Марко Евгеник, архиепископ Ефески Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 1, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 "ОНИ НАС НАЗИВАЈУ РАСКОЛНИЦИМА , НЕМАЈУЋИ НИШТА ДА НАМ ПРЕБАЦЕ У ВЕЗИ СА НАШОМ ВЕРОМ, ВЕЋ ЗАТО ШТО СМО ОДБИЛИ ДА ИМ СЕ ПОДЧИЊАВАМО , А ТО СМО КАКО ОНИ МИСЛЕ, ДУЖНИ ДА ЧИНИМО.'' Свети Марко Евгеник, архиепископ Ефескиамин.шта са овим? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Октобар 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 Има такође сјајна књига о св.Василију Бањалучком којег су педесетих година буквално каменовали и линчовали исти они који данас глуме "првоборце" у Цркви и пишу идиотарије по интернету којима је циљ да дискредитују углед Цркве у народу (као и онда). Исти посао раде, а оно што је мени било интересантно јесте да су они најагресивнији букачи са партијских састанака се подијелили у двије идентичне групе - једни су постали лдп ревнитељи-европејци који протјерују вјеронауку из школа, а други након чланства у јул-у мире марковић постали преподобни ревнитељи и инстант подвижници који би да врате дух револуције свуда, па и у цркву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Октобар 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Октобар 1, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 Hah, al' im ova Ivana Jolović reče 4chsmu1 Nego... kakvu je to jeretičku izjavu dao Patrijarh u Beču? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 1, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 Како да му кажу недостојан? Па не хиротонишу га. Устоличење није хиротонисање. Глупости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Октобар 1, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 U Bg na ustoličenju se pevalo aksios - dostojan... Ili se Patrijarh posebno "hirotoniše"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 1, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 хм,ни мени није јасно,ово што Александар каже... 4chsmu1 Чисто сумњам,да ће устоличење проћи без певања "достојан" и "аксиос"... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Октобар 1, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 "ОНИ НАС НАЗИВАЈУ РАСКОЛНИЦИМА , НЕМАЈУЋИ НИШТА ДА НАМ ПРЕБАЦЕ У ВЕЗИ СА НАШОМ ВЕРОМ, ВЕЋ ЗАТО ШТО СМО ОДБИЛИ ДА ИМ СЕ ПОДЧИЊАВАМО , А ТО СМО КАКО ОНИ МИСЛЕ, ДУЖНИ ДА ЧИНИМО.'' Свети Марко Евгеник, архиепископ Ефески 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 1, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 Колико знам, хиротонише се епископ, а патријарх је само један од епископа - први међу њима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Октобар 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 Данас свака баба мисли да је ето баш она сами свети Марко Ефески, и да је сво православље спало ето само на њу и пар комшиница.... Ко год викне "недостојан" па чак и мисли нешто слично већ је одвојен од саборног тијела СПЦ које је на Сабору и на устоличењу у Београду потврдило свог Патријарха. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Октобар 1, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2010 Колико знам, хиротонише се епископ, а патријарх је само један од епископа - први међу њима. Pa da, ali eto, rekoh, na ustoličenju u Bg je bilo aksios - dostojan... izgleda da to ide i na ustoličenju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука