lekar Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 Братијо,обећах једном пријтељу да ћу му помоћи око израде вежбе из Догматике.Нос нисам знао која је тма у питању.Сад кад сам сазнао морам да се обратим вама за помоћ.Наиме тема је "О Духу Божијем у Мојсијевом Петокњижју".Ако неко може да помогне био бих му захвалан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Новембар 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 Потребно ми је за једну фус-ноту ... Немам књигу код себе сада али у Д.Милин, Увод у Стари завет, постоји једна лекција где пише да су српски средњевековни писци много чешће цитирали у својим делима Стари завет . То би требало при крају те књиге да се налази ... Па, зато молим неког колегу да нађе ту лекцију и препише овде тачно ту реченицу - две, са референцом , дакле да ми напише, ко је издавач Милинове књиге (беше ваљда факултет), где је издата (то је БГД 0110_hahaha ), када је издата-година и страница књиге где се налази овај цитат... Није ништа тешко, у принципу. Хвала ! 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Новембар 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 Такође, ко има цео комплет Житија светих од оца Јустина нека ми се јави .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mara Написано Новембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2010 Потребно ми је за једну фус-ноту ... Немам књигу код себе сада али у Д.Милин, Увод у Стари завет, постоји једна лекција где пише да су српски средњевековни писци много чешће цитирали у својим делима Стари завет . То би требало при крају те књиге да се налази ... Па, зато молим неког колегу да нађе ту лекцију и препише овде тачно ту реченицу - две, са референцом , дакле да ми напише, ко је издавач Милинове књиге (беше ваљда факултет), где је издата (то је БГД maher ), када је издата-година и страница књиге где се налази овај цитат... Није ништа тешко, у принципу. Хвала ! prst ka dole Uvod u Sveto Pismo Starog Zaveta, Sveti arhijerejski sinod SPC, Beograd, 1991. Ne mogu da nađem te rečenice....to je kod prevoda, na kraju, jel? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Новембар 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 10, 2010 Потребно ми је за једну фус-ноту ... Немам књигу код себе сада али у Д.Милин, Увод у Стари завет, постоји једна лекција где пише да су српски средњевековни писци много чешће цитирали у својим делима Стари завет . То би требало при крају те књиге да се налази ... Па, зато молим неког колегу да нађе ту лекцију и препише овде тачно ту реченицу - две, са референцом , дакле да ми напише, ко је издавач Милинове књиге (беше ваљда факултет), где је издата (то је БГД maher ), када је издата-година и страница књиге где се налази овај цитат... Није ништа тешко, у принципу. Хвала ! prst ka dole Uvod u Sveto Pismo Starog Zaveta, Sveti arhijerejski sinod SPC, Beograd, 1991. Ne mogu da nađem te rečenice....to je kod prevoda, na kraju, jel? da,da bas tako! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mara Написано Новембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2010 Потребно ми је за једну фус-ноту ... Немам књигу код себе сада али у Д.Милин, Увод у Стари завет, постоји једна лекција где пише да су српски средњевековни писци много чешће цитирали у својим делима Стари завет . То би требало при крају те књиге да се налази ... Па, зато молим неког колегу да нађе ту лекцију и препише овде тачно ту реченицу - две, са референцом , дакле да ми напише, ко је издавач Милинове књиге (беше ваљда факултет), где је издата (то је БГД bliss jeeee ), када је издата-година и страница књиге где се налази овај цитат... Није ништа тешко, у принципу. Хвала ! bighugbighug Uvod u Sveto Pismo Starog Zaveta, Sveti arhijerejski sinod SPC, Beograd, 1991. Ne mogu da nađem te rečenice....to je kod prevoda, na kraju, jel? da,da bas tako! Evo ga!!! bighugbighug "Srpski srednjevekovni pisci imali su isti stav prema Svetom Pismu kao sveti oci, koji su sa podjednakim poštovanjem i ljubavlju citirali i Stari i Novi Zavet. Za njih je to bila jedinstvena reč Božija. Poneki čak češće citiraju Stari Zavet. U crkvenom pesništvu slike iz Starog Zaveta su česte, umetnički lepe, a dogmatski savršeno izražene". bighugbighug bliss jeeee bliss jeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Новембар 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 10, 2010 Потребно ми је за једну фус-ноту ... Немам књигу код себе сада али у Д.Милин, Увод у Стари завет, постоји једна лекција где пише да су српски средњевековни писци много чешће цитирали у својим делима Стари завет . То би требало при крају те књиге да се налази ... Па, зато молим неког колегу да нађе ту лекцију и препише овде тачно ту реченицу - две, са референцом , дакле да ми напише, ко је издавач Милинове књиге (беше ваљда факултет), где је издата (то је БГД ), када је издата-година и страница књиге где се налази овај цитат... Није ништа тешко, у принципу. Хвала ! greengrin Uvod u Sveto Pismo Starog Zaveta, Sveti arhijerejski sinod SPC, Beograd, 1991. Ne mogu da nađem te rečenice....to je kod prevoda, na kraju, jel? da,da bas tako! Evo ga!!! smej.gif "Srpski srednjevekovni pisci imali su isti stav prema Svetom Pismu kao sveti oci, koji su sa podjednakim poštovanjem i ljubavlju citirali i Stari i Novi Zavet. Za njih je to bila jedinstvena reč Božija. Poneki čak češće citiraju Stari Zavet. U crkvenom pesništvu slike iz Starog Zaveta su česte, umetnički lepe, a dogmatski savršeno izražene". smej.gif smej.gif leteti smej.gif smej.gifnapisi mi molim te jos i koja je str. smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mara Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 147.str. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mara Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Ako neko ima u elektronskom izdanju The life of Moses - St. Gregory of Nyssa neka javi!!! Hvala!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dule Написано Фебруар 14, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2011 Posto vec treci put izlazim na vezbu iz Dogmatike, potreban mi je mala pomoc. Tema mi je Eklisiologija u poslanici apostola Varnave, i danas sam zapeo kod pitanja "Gde zive hriscani i Kako zive hriscani?" misli se na konkretna mesta u poslanici. Posto sam poslanicu procitao preko stotinu puta, ja ovo nisam nasao, pa bih molio ako neko zna da me uputi na tacno mesto? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука