Jump to content

Да ли сте се причестили?

Препоручена порука

Одлични постови Ђомла.Свакако да је нереално очекивати да се верник исповеда увек пре причешћивања,поготово ако се причешћује сваке недеље или сваки дан.Мало ми је необична тврдња Бојана да није добра пракса исповедати се увече,зато што ћемо до ујутру згрешити.Сви смо грешни,зато и треба да се причешћујемо.

Подели на овим сајтовима

Заиста, једном ми рече брат Жељко, кад сам поставила питање о достојности при причешћивању, причешћујемо се да би били бољи и да би се лакше борили са искушењима, с Богом све је лакше.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Hvala na dusebriznistvu,Boki,hvala.Samo ne znam kako ti to zakljuci da se ja ili neko drugi stidimo ispovesti?Ja se ispovedam redovno vec godinama,ne brigaj.Malo zakoci,cini mi se da si odnedavno u Crkvi,pa si malo poleteo,pazi da ne padnes,sad ja malo za tebe da se zabrinem...A sto se tvoje struke tice,nismo ni mi ostali ovde hvatali zjale u mladosti,nego smo se i mi malo trudili da zavrsimo fakultete,ali ne vidim da neko time mase okolo.

Evo jedog mog primera:bio je petrovski post i uoci praznika Petrovdana ,ja otputujem kod kume u CG,a pre toga potrazim svog paroha da se ispovedim,medjutim,ne bese ga u tom trenutku tamo,te ja odoh s namerom da se ispovedim kod kume u njihovom manastiru.Medjutim,bese guzva,te kad se priblizi momentat za sv.Pricesce,monah je samo zamahnuo nad glavama svima nama koji smo cekali i brzo ocitao molitvu i dao blagoslov.Sta je trebalo,da pobegnem?Ne.A u crkvi ovde kod nas to jutarnje ispovedanje se svodi na KAJETE LI SE ZA SVE?DA.I to je to!!!Zato i tezim da ispovest zavrsim na vecernjoj.Inace,po tvojoj logici,ako hocemo da se pricestimo za Vaskrs,treba da postimo 6 dana i 7. se pricestimo.To se zakljucuje iz tvojih premisa.Dakle,pre toga nista.Nece biti.Mislio si ti 6 dana na vodi,nemoj da se vadis.Svaki post ima svoj rezim,a nigde ne pise to sto ti kazes.Po tvom,ako hocemo da se pricestimo svake nedelje ovog posta,treba 6 dana da postimo,a ne na vodi po tvom,pa 7. da se pricestimo,a znamo da je 5 dana na vodi,2 na ulju,naravno,uz molitve.

Razumem ja tvoju dobru nameru,ali malo si navalentan.A blagoslovio si samo BRACU pravoslavnu,a ovde ima i sestara.

Подели на овим сајтовима

Ја сам на примјер, имала емотивне постове, када сам заиста вјеровала да сам у праву. Временом видиш да није све што си замислио у својој глави у сваком случају исправно. Људи смо, мање или више емотивни, мање или више тврдоглави, задрти итд. Вјерујем да је намјера битна. Сигурна сам да је брат Бојан имао добре намјере, свака прича има лице и наличје, тако и ова. Сви смо различити. И треба да прихватамо једни друге, да ДИСКУТУЈЕМО, а не НАМЕЋЕМО СОПСТВЕНО МИШЉЕЊЕ. Наравно ђаво нити оре нити копа, из неке лијепе намјере настану несугласице.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Цитат

код мене јутрос служио патријарх... у саборној цркви

Постављена слика

Код нас, у Цркви Света Три Јерарха, служио старешина, а ови остали саслуживали изузев мог попа који је био за певницом. Он баш и не воли да служи.

Без обзира на бројне пропусте и несавршености наше литургијске заједнице, био сам јутрос посебно радостан. Ако бих морао да наведем разлог, не знам шта бих рекао...

Наравно, причестио сам сеееееееее!!!

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

Хвала Богу, тата нам се причестио данас! Први пут после Васкрса прошле године! 0205_whistling))) Радујемо се!

И захваљујемо оцу Ивану на живим речима утехе које нам је упутио преко Скајпа. Надамо се да ће бити прилике да још некада одвоји мало свога скупоценога времена зарад разговора са нама!

:smiley:

02jKp1.png

com

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  Цитат

сваке недеље поста, сем данас ... разболех се, вратио се јутрос у кревет ...

joooj klapklap joooj vidim ja nema nama našeg Mede. Želim ti brzo ozdravljenje brate.

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван
  Цитат

Хвала Богу, тата нам се причестио данас! Први пут после Васкрса прошле године! 0442_feel))) Радујемо се!

И захваљујемо оцу Ивану на живим речима утехе које нам је упутио преко Скајпа. Надамо се да ће бити прилике да још некада одвоји мало свога скупоценога времена зарад разговора са нама!

:smiley:

Драго ми је што вам је значио онај мали разговорчић.

Наравно да ће их бити још, ја сам сада мало више заузет око васкршњих водица, али по Васкрсу ћемо опет кренути са скајп конференцијама.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...