Jump to content

hardver, gde i sta pronaci za svoje potrebe?

Оцени ову тему

Препоручена порука

razmenite specifikaciju hardvera koji posedujete ili da vam pomognemo da pronadjete ono sto vam odgovara, ne ono sto hoce prodavac da vam proda B)

ja trenutno sedim na masini

kuciste/napajanje Chieftec GX-01 + 700W

procesor Intel C2D e8400 3.0GHz

RAM memorija 4GB 800MHz Kingston

grafika Gigabyte 4850 512MB 256bit DX10.1

hard disk 750GB WD

zvucnici logitech 5.1 sistem

monitor samsung 23", rezolucije 2048*1152

trebace mi uskoro neki bluray rezac, ali o tom potom 1314_womens

Подели на овим сајтовима

razmenite specifikaciju hardvera koji posedujete ili da vam pomognemo da pronadjete ono sto vam odgovara, ne ono sto hoce prodavac da vam proda 0405_feel

monitor samsung 23", rezolucije 2048*1152

ah, pa ti imash mali bioskop kod kuce 0405_feel

Procesor: intel C2D-2.20 BOX-E4500 Core DUO 2MB

Matichna ploca. AUSUS - SoCKET 775

HD: 2xWD 250, STATA II

Memorija: 4GB zaboravih koja je ali ima svoje hladjenje(imao sam kingstona)

Grafichka: GAINWARD PCIE 256 GDDR3 GeForce 8600GT

Kucishte: Cooler master Elite 420w

Monitor: Asus TFT 19'' 1440x900

TV kartica: Gigabyte Hybrid TV card

Skener: Mustek A4 Be@rPaw 1200 CU

Rezac: Pioneer dwd-RW double layer

Zvucinic: Logitek 2.1

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

aha, pa do brojke 23" sam stigao tako sto sam hteo nesto veci monitor od CRT-a koji sam pre imao - 17".

Постављена слика

al za te ince i megabajte/gigabajte sto lazu pa to ti je ...

moj bivsi monitor je navodno 17", al vidljivih svega 15.9, znaci pojeli mi 3 santima po dijagonali, kradovi i lupezi ...

hteo sam neki koji je visok kao 19" CRT a da je pravougaoni zbog filmova, 22" 16:10 aspekt ne dolazi u obzir zbog slabe rezolucije u kojoj dolazi, a da ne kosta kao pola kompa.

a i da moze da se stave dve a4 strane priblizno po sirini, dakle izbor je pao na samsung 2343nw 23" 16:9 analog TFT monitor :)

dodatna okolnost je sto nije sjajan, crn je, ima senzitivne "dugmice" na dodir, tacnije uopste nema prekidaca :)

i smatram da sam za ono sto sam dobio i jeftino prosao, sad kosta negde oko 15000 din, sto i nije puno kad se uporedi sa bilo cim drugim ...

http://www.cdr.cz/picture_/45912/small

Подели на овим сајтовима

Dragi Medo,

Vidim da si komp. guru pa bih te molila ako znas za neki website ili software na kojem se moze skinuti cirilica da se instalira sa mogucnoscu prebacivanja na cirilicu/latinicu po potrebi. Ne znam mnogo o komp. ali znam da ga upalim... :)

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

Dragi Medo,

Vidim da si komp. guru pa bih te molila ako znas za neki website ili software na kojem se moze skinuti cirilica da se instalira sa mogucnoscu prebacivanja na cirilicu/latinicu po potrebi. Ne znam mnogo o komp. ali znam da ga upalim... :)

http://www.svetijakov.org/forum/index.php/topic,464.15.html

imash u postu drugi odozdo, pa nadalje. tamo ti je lepo objashnjeno :)

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

Eh medo, pa CRT monitori uvek prikazuju manje nego shto pishe na deklaraciji.

To je prosto normalno. Tako se prave/ili CRT monitori, zato kod TFT nema tih problema...

To ti je isto i sa HDD-ovim, kaze ima 250 GB-a, ano 232 GB, nekako uvek zaborave da prerachunaju ostatak od 24....

Подели на овим сајтовима

medo jel to 7- ica ili vista ?

provalili me hoštapleri za 7 pa mi gasili računar , ali nađoh ključ za još 76 meseci, napokon mogu na svoj windous 0409_feel

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

provalili me hoštapleri za 7 pa mi gasili ra?unar , ali na?oh klju? za još 76 meseci, napokon mogu na svoj windous 319.gif

ništa od klju?a, mora?u opet da reinstaliram widous, odustajem i od 7-ce i od viste. ?u se vratim na 98 https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='0409_feel' /> dada 0442_feel

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

provalili me hoštapleri za 7 pa mi gasili ra?unar , ali na?oh klju? za još 76 meseci, napokon mogu na svoj windous 0110_hahaha

Da se ne bavim ovim chime se bavim preshao bih na linux josh odavno  319.gif

Vin je krep josh odavno, ali oni drze monopol i svi su se orjentisali ka njemu shto mene strahoviti zivcira, jer n mogu da predjem na drugi operativni sistem.

Ako cesh da instalirash Vin instaliral XP SP3...

A nema potrebe za blurejom, odluchio sam da kupujem eksterne male hardove od po 500 giga do terabajta. Velika ushteda prostora  0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

vins imala sam 3 pre 7, extra je urađen ali ej imao bagova

ma vraćam se  na klasičan Xp sad se švercujem na sinovljevom

na 7 ne radi kamera, na visti ne radi screamer,, vreme je da se smirim malo 0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt='319.gif' />

Подели на овим сајтовима

Dragi Medo,

Vidim da si komp. guru pa bih te molila ako znas za neki website ili software na kojem se moze skinuti cirilica da se instalira sa mogucnoscu prebacivanja na cirilicu/latinicu po potrebi. Ne znam mnogo o komp. ali znam da ga upalim... :drugarstvo:

ako se ne snadjes, slobodno me cimni na priv poruke, pa cemo da sredimo i uzivo ako treba

servus, Meda 0409_feel

Подели на овим сајтовима

Eh medo, pa CRT monitori uvek prikazuju manje nego shto pishe na deklaraciji.

To je prosto normalno. Tako se prave/ili CRT monitori, zato kod TFT nema tih problema...

To ti je isto i sa HDD-ovim, kaze ima 250 GB-a, ano 232 GB, nekako uvek zaborave da prerachunaju ostatak od 24....

normalno stanje ne treba da bude korumpiranost i mimikrija ... to i dalje ne znaci da treba da obmanjuju, time i kradu :drugarstvo:

hard diskovi su u dubiozi od pocetka zbog arhitekture memorijskih adresa i nacina formatiranja ...

da ne tupim kardinalna greska je sto se kapacitet od recimo 250GB obracunava tako sto se cifra u realnim bajtima (jedinica za kapacitet) deli sa bilion, srpski milijarda, da bi se dobio "kapacitet" koji deklarisu.

gde je greska? pa u tome sto se kapacitet u bajtima zasniva na oktalnom sistemu (8 cifara), ne na dekadnom ... realno trebalo bi da se deli sa 1024*1024, a ne sa 1000*1000 ...

tako da se na kraju zaista dobije brojka, ali ne i deklarisanom kapacitetu ...

perfidna kradja ... zato su smislili nove jedinice koje ce uskoro doci u upotrebu kao standard:

MiB, GiB, TiB ... Mebibyte, Gibibyte, ... nakarada da bi se opravdala kradja ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...