Trinaesti učenik Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 On 11. 4. 2013. at 15:18, Neverovatni Vlada рече Ako gledamo realno, jedina originalna muslimanska država je S.Arabija, jer je odatle sve počelo i ta predarapska plemena u Meki su bila paganska. Sve drugo je osvajano mačem. Drugačije nije ni moglo. I hrišćani su svoju veru širili uz pomoć mača (konkvistadori u Srednjoj i J.Americi). Mislim ništa to nije kao prigovor ni muslimanima ni hrišćanima, nego prosto pada u vodu neka teorija o odbrambenom ratu muslimana za svoje teritorije. Branjenje otetog?! Ja ti kažem, hajmo činjenicama zemlju po zemlju. Sad ti mešaš osvajanje teritorije i vlasti sa širenjem vere. Ne tvrdim da toga nije bilo, ali već kada se iznosi sveukupan zaključak bez prethodnog pregleda činjenica, onda treba preispitati takav zaključak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Април 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Ajde kreni redom što se mene tiče. Uopšte nešto ne držim sebi za pravo, niko nije nepogrešiv, ali voleo bih da me razuveriš... Da krenemo od onih nearapskih zemalja. Da iole uzmemo kao "normalno" da se islam među arapima širio na plemenskoj razini, i da mač nije bio sredstvo. Turska, afričke zemlje (Nigerija, zemlje Magreba, Indonezija, Bangladeš, Afganistan,...) Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Da dobro, mozda Kuran tako kazuje, ali isto tako znam iz licnog iskustva da velika vecina ( ne svi ) tumaci Kuran kako njima pase. a taj rat postoji i zove Dzihad-mozda to nije tako nazvano u Kuranu, ali eto islamisti ga tako nazivaju. rat u ime Allaha. Ali skoro svi koje ja poznajem su fanatici. Hriscani nikada nisu isli u boj da poseku "nevernike" ali muslimani to i danas rade pojedinacno a nekada su to radili svi ratovima. To mozda islam kao religija ne propisuje tako, ali je to izvrnuto tumacenje istog. Takodje islam kao sto kazete kazuje da progonite i napadate svoje neprijatelje koji su vas prvi napali, to nije u redu koja to vjera za spasenje propagira nasilje? Isus je rekao molite se za svoje neprijatelje, ne borite se protiv njih, ako te udare u jedan obraz tri im okreni drugi i imace vjecan zivot Nebeski. Kao sto je isus rekao kad su ga pitali sta ce biti sa onim religijama koje nisu hriscanske, zar se niko od tih ljudi nece spasiti, On je rekaso spascie se SVAKO ko je posten, dobar, cistog srca i nije zao... A kad govorite o osvajanjima teritorija zar nam nije dosta da pogledamo samo 2-3 epizode one serije sulejman velicanstveni pa da nam sve bude jasno? Ta je serija jelte vjerni prikaz islamske istorije. zar oni ne idu u borbu protiv nevjernika i ne otimaju im teritorije jer sulejman sebe naziva carem cijelog svijeta. a ko to jos smije sebe nazvati carem cijelog svijeta osim Boga? Zar to nije huljenje na Boga? zar turci nisu porobljavali Srbiju, Italiju...itd. sve hriscanske zemlje? Naravno, mucili, ubijali, silovali, otimali djecu i vodili ih u janjicare??? Pravili od njih poturice? Prije toga turci su bili samo na maloj teritoriji, silom su otimali tudje teritorije, tj. teritorije hriscana i njihovu djecu su otimali i na silu ih prevodili na islam, i tako su se namnozili? Ma hajte o kakvom mirnom zivotu mi pricamo i ne otimanju teritorija. Jedino sto islam propagira je nasilje, ubijanje, mucenje... tjeranje nekoga da izvrsava tudju volju? Otkud nama pravo da oduzmemo zivot koji je Bog stvorio? Otkud nam pravo da sebe stavljamo iznad drugih, kad smo svi pred Bogom jednaki, gresni, mali skotovi? samo je On iznad svih... "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Isalm se sirio uz pomoc maca i nasilnim otimanjem i prevodjenjem na islam. "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 On 12. 4. 2013. at 5:02, Neverovatni Vlada рече Ajde kreni redom što se mene tiče. Uopšte nešto ne držim sebi za pravo, niko nije nepogrešiv, ali voleo bih da me razuveriš... Da krenemo od onih nearapskih zemalja. Da iole uzmemo kao "normalno" da se islam među arapima širio na plemenskoj razini, i da mač nije bio sredstvo. Turska, afričke zemlje (Nigerija, zemlje Magreba, Indonezija, Bangladeš, Afganistan,...) Ako idemo redom to znači od Mekke pa nadalje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече Da dobro, mozda Kuran tako kazuje, ali isto tako znam iz licnog iskustva da velika vecina ( ne svi ) tumaci Kuran kako njima pase. Svako može da tumači kako mu paše ali ne može svako priložiti šerijatske dokaze za svoje tumačenje. Može da ubedi neupućene pukim citiranjem hadisa i ajeta ali da to dokaže iz autentičnih izvora Islama ne može. Zato dokazi igraju veliku ulogu u Islamu i šerijatsko-pravnom sistemu. Pokušavam objasniti kako biste razumeli da u Islamu za sve postoji procedura i metodologija. Nije sve ovo komplikovano ako se zna osnova: Samo se tumačenje od Kur'ana i Poslanika a.s. uzima a sve ostalo bez dokaza se odbacuje. On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече a taj rat postoji i zove Dzihad-mozda to nije tako nazvano u Kuranu, ali eto islamisti ga tako nazivaju. rat u ime Allaha Vidite, morate napraviti razliku između same religije i sledbenika religije. Dakle, jedno je Islam a drugo su muslimani. Jedno je politika a drugo su političari, itd. Ako uzmemo da proučavamo politiku videćemo samo dobre stvari ali zbog političara politika je postala najviše zlo među narodom. Znači, ne smemo kriviti auto zbog nesposobnog vozača. Da li je postupak nekog muslimana islamski zavisi od toga da li Islam opravdava takav postupak. Ukoliko ne opravdava, onda dotičan postupak dotičnog muslimana je neislamaski. A čim je neislamski znači da ga čeka kazna ako se ne pokaje. Prema tome, ako se ja drogiram "u ime Allaha", da li ćete zbog toga reći: Narko-islam je to?! Ako ja konzumiram alkohol "u ime Allaha", da li ćete reći da sam islamski alkoholičar?! Itd. Etiketa "islamista" je novijeg datuma i ima cilj da svaki postupak dotičnog muslimana nemuslimane asocira na Islam. Džihad je ono što stoji u Kur'anu i hadisima a ne ono što ja, onaj ili ovaj kažemo. On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече Ali skoro svi koje ja poznajem su fanatici. Značenje "fanatik" nije samo negativno. Uspešan lekar je isto fanatik., npr. On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече Hriscani nikada nisu isli u boj da poseku "nevernike" ali muslimani to i danas rade pojedinacno a nekada su to radili svi ratovima Grešite, prolistajte malo o istoriji hrišćana. Tv nije baš uvek dobar izvor informacija. Hoćete reći da samo muslimani u rat idu da "poseku nevernike" tj. neprijateljsku drugu stranu?! A svi ostali idu da bi mogli milovati svoje neprijatelje?! On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече To mozda islam kao religija ne propisuje tako, ali je to izvrnuto tumacenje istog. Pokušavam da budem kratak u objašnjenju. Niko, ama baš niko od muslimana nije smatrao da treba sve nemuslimane istrebiti. Danas je malo specifična situacija. Zapad napada muslimanske države i svojim hirurški preciznim i pametnim naoružanjem ubija civile. Da ne govorimo o maltertiranju, mučenju, silovanju, ... S druge strane, muslimanski vladari ne čine ništa po tom pitanju već saučestvuju u tim invazijama i ubijanju. Itd. Osobe kojima su pobijeni čitave porodice, rodbina i familija ispunjeni su ljudskim osećanjima mržnje i izlaz vide u osveti. Njima se smrklo pred očima. Nije za njih bitno da li će njihova žrtva biti beba ili dete jer nikog nije briga što su mu pobili njegovu bebu i decu. Razumete? Stavite se na njihovo mesto na trenutak. Npr., Avganistanci stradaju na pravdi Boga čitav vek! Prvo su ih ugnjetavali britanski kolonizatori, potom marionetsko-diktatorske režimi, komunisti, Sovjeti i do danas čitav svet pod mandatom UN. Samo u Iraku je ubijeno milion dece od Amera! Zbog ovoga pojedinci izvrnuto tumače jer ne vide da će po islamskoj proceduri uspeti. Zbog ovako tragične situacije muslimani su emocionalno preopterečeni i reaguju nepromišljeno. Koliko biste vi izdražali kad bi vas obaveštavao šta se sve događa?! On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече Takodje islam kao sto kazete kazuje da progonite i napadate svoje neprijatelje koji su vas prvi napali, to nije u redu koja to vjera za spasenje propagira nasilje? A šta biste vi učinili?! Dakle, dođe vam vojska koja namerava da vas pobije, opljačka, porobi, ... Zvaćete policiju? Vojsku? A šta će policija i vojska da radi? Da skinu šlemove kako bi ih šamarali?! Da li su trebali Hitlera pustiti da smrtonosno šamara sve redom?! Šta treba da se učini sa Severnom Korejom? Da se dozvoli da baci nuklearku i da nas sve pobije?! Vaša postavka je nerealna. On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече Isus je rekao molite se za svoje neprijatelje, ne borite se protiv njih, ako te udare u jedan obraz tri im okreni drugi i imace vjecan zivot Nebeski. Molimo se mi za neprijatelje. Ne borimo se dok nas ne napadnu. A kada nas napadnu, branimo se. Uopšte ne mogu razumeti vašu postavku da ne treba se braniti. Mislim, koja to vojska napada da bi samo šamarala ljude?! I sam Isus a.s. je branio Hram sa bičem od menjača. On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече Kao sto je isus rekao kad su ga pitali sta ce biti sa onim religijama koje nisu hriscanske, zar se niko od tih ljudi nece spasiti, On je rekaso spascie se SVAKO ko je posten, dobar, cistog srca i nije zao... Naravno da je tako. On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече A kad govorite o osvajanjima teritorija zar nam nije dosta da pogledamo samo 2-3 epizode one serije sulejman velicanstveni pa da nam sve bude jasno? Zavisi za šta dovoljno. On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече Ta je serija jelte vjerni prikaz islamske istorije. Da je verni prikaz ne bi se preko 100.000 turskih intelektualaca žalilo. I ne bi turski premijer morao da reaguje i da prekine snimanje. Serija je snimljena čisto zbog gledanosti tj. profita. Nije istorijski tačna već pogrešno informiše gledaoce. On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече zar oni ne idu u borbu protiv nevjernika i ne otimaju im teritorije jer sulejman sebe naziva carem cijelog svijeta. a ko to jos smije sebe nazvati carem cijelog svijeta osim Boga? Nevernik je i sinonim za neprijatelja. Prema tome, borba protiv nevernika znači borba protiv nevernika koji su neprijatelji. Nijednu epizodu nisam pogledao niti nameravam da gubim vreme gledajući nečije fantazije preko kojih neko zarađuje. Teritoriju nije otimao već osvajao. Što se tiče titule "carem celog sveta", ona je neislamska. A i nije bio car čitavog sveta. Islamska titula je "halifa" što znači "upravnik". I Kur'an kaže da je svaki čovek halifa tj. upravnik. On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече Zar to nije huljenje na Boga? Da. Ni sultani nisu bili nepogrešivi. Dosta toga su radili suprotno Islamu. On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече zar turci nisu porobljavali Srbiju, Italiju...itd. sve hriscanske zemlje? Nisu porobljavali već osvajali. Porobiti znači učiniti stanovništvo svojim robovima a znamo da stanovništvo nije bili ropsko. Na Balkanu je mnogo legenda o Turcima. Nisu bili tako zli kako se predstavljaju ali nisu bili ni anđeli. Ustvari, sve je bilo Ok do Berlinskog kongresa. Nakon kongresa javljaju se pokreti koji se zalažu za otcepljenje vojnim putem a sve je to dogovoreno na Berlinskom kongresu. I tada su Turci počeli da pritežu. Inače, istražite ko je pozvao Turke. Turci sami nisu došli. On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече Naravno, mucili, ubijali, silovali, otimali djecu i vodili ih u janjicare??? Dr. Olga Zirojević je članica SANU. Ekspert za tursko razdoblje. Ovo je samo delić: On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече Pravili od njih poturice? Prije toga turci su bili samo na maloj teritoriji, silom su otimali tudje teritorije, tj. teritorije hriscana i njihovu djecu su otimali i na silu ih prevodili na islam, i tako su se namnozili? Istorijske činjenice drugačije govore. On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече Ma hajte o kakvom mirnom zivotu mi pricamo i ne otimanju teritorija. Moj savet vam je da sami istražite istoriju. On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече Jedino sto islam propagira je nasilje, ubijanje, mucenje... tjeranje nekoga da izvrsava tudju volju? Dajte šerijatske argumente. "Allah zahtijeva da se svačije pravo poštuje, dobro čini, i da se bližnjima udjeljuje, a razvrat i sve što je odvratno i nasilje zabranjuje; da pouku primite, On vas savjetuje." En- Nahl /90/ «Ako neko ubije nekoga ko nije ubio nikoga ili onoga koji na zemlji nered ne čini, kao da je sve ljude poubijao, a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva – kao da je svim ljudima život sačuvao...» El-Maide, 32. "A zlostavljanje je teže od ubijanja!" Dodajmo hadise koji potvrđuju sve ovo. Inače, sve ovo je zabranjeno i za životinje i prirodu. On 12. 4. 2013. at 7:20, Душка рече Otkud nama pravo da oduzmemo zivot koji je Bog stvorio? Otkud nam pravo da sebe stavljamo iznad drugih, kad smo svi pred Bogom jednaki, gresni, mali skotovi? samo je On iznad svih... Kad čovek zaboravi na Boga, sve je dozvoljeno. On 12. 4. 2013. at 7:22, Душка рече Isalm se sirio uz pomoc maca i nasilnim otimanjem i prevodjenjem na islam. Evo, baš smo se dogovorili sa Neverovatni Vlada da istorijski obradimo zemlju po zemlju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Април 23, 2013 Пријави Подели Написано Април 23, 2013 Sve je to obmana..Kako bi se unistilo krscanstvo i islam prosirio..a budale su one koje nasjedaju na ovakve price i propagandu ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука