Jump to content

Ajde braćo nacoši što se pozivate na Dušanov Zakon!!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Dušanov Zakon kao istorijski dokument postao je floskula kojom se svaki viđeniji nacoš ili propatriotica u Srbiji, busa u prsa.

Očigledno kao i kada se radi o fantomima i fundamentalistima koji se pozivaju na Bibliju ili Kuran, a ne znaju beknuti ni jedan stih ili ajet.

Pa ta braća koja se pozivaju na Dušanov Zakonik bi se prvi ogrešili o njega a i već se ogrešuju. Tako da je to pozivanje na taj istorijski dokument čisto licemerje. Ostavimo te papire da stoje u vitrinama muzeja, a mi uzmimo bolje molitvenike u ruke i Bibliju ako već oćemo da se vaćamo neke istorijske knjige.

Ajd da vidimo šta je to recimo na čemu cenim da bi braća „Dušanovci“ pali...

1. Niko ne može da se ženi ako to ne odobri nadležni episkop ili pop. (komentar) teško da će neko od „Dušanovaca“ da pita popa sa kojom će devojkom da se begeniše .

2. Ako se otkrije da je neki Latinski (rimokatolički) svećenik preveo nekog pravoslavca u rimokatolicizam, da bude kažnjen (komentar)..Oće sve u šesnaest

3. Zakon o robovima (videti, da sad ne citiram)...mislim ko to oće robove da ima, malo je disgasting ipak

4. Zakon o crkvi i crkvenim ljudima (videti..)...crkva u principu nema nikakva prava, sem prava koja joj da Car. Car je zapravo glava i države i crkve. Nema odvajanja. (kom.) aaa, oće to. Prvo da izaberete Acu facu, pa da ga zacarite, a mi ostali da ćutimo i gledamo rijaliti „Monarhija“ na TV Pinku.

5. Ovo je tačka 82. Zakonika ...citiram „ 82. О Власима и Арбанасима: 

Где престоје Влах или Арбанасин на селу, на томе селу да не стане други, за њим идући, аколи силом стане, да плати потку и што је попасао.  “ Nije mi baš jasno šta je pesnik hteo reći, ali mi deluje ko neki nedemokratsko-šovinistički amandman.

Ovo sam samo mali deo Zakona prepričao ili naveo. Zakon nije veliki i pročita se za 15 minuta. Ima 201.tačku. I ne da je glupo ga primenjivati u modernoj Srbiji, nego to samo pokazuje koliko ga oni koji ga priželjkuju, zapravo nisu čitali.

http://www.dusanov-zakonik.com/

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Има много ствари које можемо применити из Душановог закона на 21. век. Наравно неке ствари не, као то у вези робова. Али тај законик би омугћио да Србија буде морално чиста земља. Слава Богу

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Гости

Јесте, али запитај се зашто од свих Немањића само Душан нема статус светитеља.

Гомила оних који мрзе Цркву тврде да су статус светитеља српски државници стицали политичком силом, а ето, ко је био политички и војно моћнији од Душана?

Једноставно треба престати живјети у историји и непрестано причати о византијама и немањићким Србијама јер од тога немамо никакве користи. Питање данас након 800 година није колико смо напреднији од својих предака, него нажалост - како да достигнемо њихов ниво и имамо ли уопште шансе у томе?

Светосавска политика јесте јеванђелска политика - данас је мало јеванђелског у животу обичног Србина, а на великом плану у политици и економији Србије, скоро да ништа светосавско и јеванђелско нема. То је узрок свих криза и страдања код Срба, а о томе свједочи и св.Николај и св.Јустин.

Рјешење није да поново некритички и ђутуре уведемо Душанов законик. Сјети се само ко су ти судије данас у Србији и колики је степен корупције па ће ти бити јасно да би такав законик био идеално оруђе у апсолутизму партије на власти. Није ствар у закону или нечем сличном, ствар је у нама.

Срби су затровани разним идеологијама страним нашем етосу и стога потпуно слуђени.

Нема другог спаса осим враћање својим светосавским - јеванђелским коријенима, а како да дође до тог преображења и васкрсења, на нама је да нађемо одговоре и кренемо у дјелање.

Подели на овим сајтовима

............................................

Ti si pak ovde otisao u sasvim drugu krajnost, i pokazao se isti, ako ne i gori od ovih kojima se rugas...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Слажем се брате Евгенке, ми нисмо ни у ком смислу напреднији од наших светих предака осим што имамо технику, али то је за спасење најмање потребно. Лепо си рекао да се морамо вратити јеванђељском духу, духу наших предака.

Наравно да Душанов законик неби био добар да га уведе ова атеистичка власт, то само може увести миропомазани христољубиви владар  који је крунисан од патријарха. Тај краљ и патријарх су у симфонији, држава да служи исто Богу као и Црква. Велико се зло што је данас Србија секуларна држава гдје је вера одвојена од државе. Предлажем вам још једном да читате Национализам Светога Саве од владике Николаја, ту је у кратком тексту све речено.

А како ћемо се вратити јеванђељском духу, то је главно питање. Ја мислим са тим што ћемо се сабирати, сви људи који мисле слично да се боре за то, да мисионаре кроз народ, да се народ враћа у Цркве. Просто циљ је да нам Црква буде други дом и гдје ће се људи осјећати као код својих најближњих. Мислим да поједине владике су то на неки начин успели, а издвојио би Епархију Захумско-Херцеговачку гдје је кроз владику Атанасија и владику Григорија народу враћена литургијска и јеванђељска свест. Тамо око 10% становништва иде редовно на литургије, то је дивно.

Дакле без повратку нашем светосављу, тешко да ћемо опстати у овим тешким временима које су уперене против Хришћана од стране оних који нас мрзе (јудео-масони).

Када нам Црке буду пуније од стадиона, када Србин буде боље познаво лик и дело Св. Саве од неког Роналдиња или Каке, када нам Бог буде апсолутна истина а не ТВ, онда се можмо надати правом светосавском напретку. Браћо радимо сви заједно на томе, свако по својој способности.

Поновио би за крај речи владике Николаја и у будуће ћемо се ако Бог да све више и више позивати на речи владике Николаја:

Дај Боже да си Срби сложе, умноже и побоже.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...