Srdasce Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 "Ja nisam ja. Ja sam onaj što hoda pored mene, a ne vidim ga .. kojega, katkada osetim, katkad zaboravljam. Taj sam što šuti, spokojan, kad govorim, što prašta, blag, kad mrzim, što šeta tamo gdje mene nema. Taj što će ostati uspravan kad ja umrem." ( Juan Ramon Jimenez, " Govor snova " ) Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Уопште узевши,жена неће обманути мужа,неће га издати,осим ако јој он сам поквари или погази срце,или ако је обесхрабри и одгурне својом ситничавошћу,својим егоизмом,својом ускогрудношћу,својом ништавном и бедном природом. При томе,воли!Нека се она не осећа као твоја женка,него као твоја најдража глава,твоје дете,твој пријатељ;носи је у недрима,нека јој буде топло,и буди спокојан;из године у годину она ће се све чвршће прибијати уз тебе,док не срастете као сијамски близанци.Ако јој не даш то,ако је поквариш,уништиш својом ништавношћу - отићи ће! Отићи ће чим се неке племенитије руке пруже према њој,јер мора да оде,јер је њој та топлина и признање потребно као зрак да би могла дисати. -Хенрик Сјенкјевич Jovana0910 је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovana0910 Написано Август 31, 2014 Пријави Подели Написано Август 31, 2014 f Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Таласи лађе ломе, шта срце зна о томе? Срце је луди хусар, пијан и млад. И те сам ноћи препливао Дунав, дубок и страшан. Опрости велика реко, ал' ја сам морао преко! Долазим, сто дуката доносим, и кашмирску мараму чудесних боја. Долазим, да те опет запросим, док те другом не дају, љубави моја. Ђ. Балашевић - Ноћ када сам препливао Дунав Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Новембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2017 Možda nije najdraži,ali je aktuelan od davnina pa zaboli Vladika Njegoš,naravno Mi smo Srbi narod najnesrećniji: svaki Srbin koji se prevjeri - prosto vjeru što zagrli drugu, no mu prosto ne bilo pred Bogom što ocrni obraz pred svijetom, To se zvati Srbinom ne hoće! Ovo ti je Srbe iskobilo, robovima tuđim učinilo. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gothic88nika Написано Децембар 12, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2017 Doduse nije knjizevnost, ali je svakako umetnost... Biti isti, biti poseban biti slobodan biti samo svoj isti, poseban slobodan, biti samo svoj ... Partybreakers Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука