Jump to content

НИКО НЕ МОЖЕ СЛУЖИТИ ДВОЈИЦИ ГОСПОДАРА :-)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Jеднога дана приступи оцу Исаији старешина неког многобожачког племена и изрази жељу да се крсти.

''Обрадовао си ме'', рече отац Исаија, ''али ти имаш две жене, и најпре се мораш одрећи једне од њих''.

''Одрећи ћу се истог тренутка кад ми наведеш бар један редак из Светог Писма у којем се осуђује бигамија''.

''Нико не може служити двојици господара'', одговорио је отац Исаијa.

Подели на овим сајтовима

Jеднога дана приступи оцу Исаији старешина неког многобожачког племена и изрази жељу да се крсти.

''Обрадовао си ме'', рече отац Исаија, ''али ти имаш две жене, и најпре се мораш одрећи једне од њих''.

''Одрећи ћу се истог тренутка кад ми наведеш бар један редак из Светог Писма у којем се осуђује бигамија''.

O tome nisam razmišljao.Zaista,kako obratiti u veru muslimana ili nekog mnogobošca koji ima i po četri žene a sa njima i decu.Zar bi bilo dobro savetovati tog čoveka da ako želi biti hrišćanin da zadrži jednu ženu  a ostale žene i decu da napusti na ulicu.Vrlo delikatno pitanje.
Подели на овим сајтовима

Наслов теме ти говори да не можеш и једном и другом. За сва питања која те муче, одговоре имаш у Светом Писму. Ако којим случајем не нађеш одговор на неко питање, то само значи да је оно било-бесмислено. А зашто би се ико мучио бесмисленим питањима?!

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Младена Коцића  imal u pismu igdje    odgovor za    ,da imao materijalnih dobara  nemora znaciti ali bar  bi mogao pokusati da se izlijeci,dragi moji odgovorite sada gdje stoji da  sada sta jel mora tako neko  po vasem pisanju nekih da moli satanu da ima materijalni dobara ili sta ko sada upravlja cime  ,malo i previse sam ogorcena  da bi  u momentu sama  to povjerovala da imaju dva gospodara ,  gdjesu

Подели на овим сајтовима

a šta ako je moj partner/moja ljubav  moj Gospodar? ako sam u bdsm-vezi?

та логика никако не пије воду ... Господ(ар) је Бог, а муж је равноправан жени, иако је жена обавезна слушати га, али кроз мерило Светог Писма а не по слепилу разума.

Жена није господар од свог тела, него муж; тако и муж није господар од свог тела, него жена.

Коринћанима посланица прва, глава 7, стих 4

Тако су дужни мужеви љубити своје жене као своја телеса; јер који љуби своју жену, себе самог љуби.

Јер нико не омрзну кад на своје тело, него га храни и греје, као и Господ цркву.

Ефесцима посланица, глава 5, стих 28-29

Православље не познаје господарство сем Бога.

Подели на овим сајтовима

O tome nisam razmišljao.Zaista,kako obratiti u veru muslimana ili nekog mnogobošca koji ima i po četri žene a sa njima i decu.Zar bi bilo dobro savetovati tog čoveka da ako želi biti hrišćanin da zadrži jednu ženu  a ostale žene i decu da napusti na ulicu.Vrlo delikatno pitanje.
мислим да треба да им буде као разведен и нек их издржава као што је и до сад али да не леже са њима. а не знам да Црква благосиља мулти-брак или паралелне док се мушкарац или жена не разведу по Црквеном правилу.

сигуран сам да то није први случај и да је Црква већ тако нешто предвидела, ако већ Свето Писмо није.

наравно, то повлачи и да жене са децом прелазе у Православље, тако да им неће бити онда важније од Бога да остану у полигамији ако је моногамија благословена.

требали би у љубави да се договоре која ће од њих бити благословена браком или због икономије нити са једном због љубави према осталим женама и деци.

можда чак себи нову жену да узме због блуда ...

ваљда договор кућу гради у тако сложеним околностима.

отац није ништа мање отац ако не спава са мајком, мислим да би те жене прихватиле можда и нову жену пошто су већ навикле да живе у полигамији, или оне себи да нађу мужеве и очеве деци, кад постају слободне од ропства исламског брака.

свашта се може учинити, али само у конкретним случајевима, а овако можемо у недоглед да измишљамо хипотетику.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...