Jump to content

Film Srbi – Narod koji nestaje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Film SRBI – NAROD KOJI NESTAJE – 9. septembra u 7:00 p.m. u Sali “Sveti Đorđe”, Vaterlu

Hristos posredi nas, dragi Prijatelji!

Blagodarimo Bogu što sa zadovoljstvom, ponovo možemo najaviti nešto novo iz produkcije naše Fondacije “Prijatelj Božiji”. Reč je o dokumentarnom filmu pod nazivom:

“SRBI – NAROD KOJI NESTAJE”

Film predstavlja živo svedočanstvo o katastrofalnoj demografskoj stvarnosti srpske države i naroda. Svedočanstvo, koje otkriva tragičnu i tužnu istinu da je srpski narod na pragu svog istoriskog nestajanja.

Motivisan željom da o tome opomene širu javnost i potrebom da ukaže na put prevazilaženja problema, Prijatelj Božiji i ovim filmom, upućuje na pokajanje i vraćanje Hristu kroz Crkvu Njegovu kao jedini ispravan put ostvarenja, ne samo duhovnih vrednosti, već temelja postojanja i opstanka svakog, pa i srpskog naroda.

U prilogu šaljemo trejler filma

Pogledajte zašto je već trideset lokalnih i regionalnih televizijskih kuća širom Srbije poželelo da ga emituje. Međutim, njegovo prikazivanje domaćoj javnosti, odgođeno je zbog ekskluzivne promocije u Kanadi, koja je zakazana za 9. septembar ove godine u 19 časova u Sali “Sveti Đorđe”, Vaterlu.

Dakle, žitelji srpske dijaspore sa područja Kičiner-Vateru prvi će imati priliku da pogledaju Film, a već 11. septembra uslediće njegovo prikazivanje široj televizijskoj i internet javnosti.

Ps. Još jedna novost – Specijalno ovom filmu namenili smo novi vebsajt www.srbinarodkojinestaje.com na kojem će te više saznati o filmu i učesnicima, a sva mišljenja, diskusije i sl. možete postavljati na poseban Forum Prijatelja Božjeg dostupan ovde .

Vaš,

www.prijateljbozji.com

http://kosovskizavet.org/s/

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Da je valjalo,ne bi propalo...Nema tu sta da se filozofira ili filosofira...Inace,nismo mi jedini evropski narod koji nestaje.Ubi nas sebicnost .A sto je citirao brat Pajko pre neki dan ,oca Tadeja,BOLJE DA NAS NEMA ,NEGO DA SMO NELJUDI.

Inace,posto radim u skoli,evo jednog podatka.Na teritoriji nasa dva okruga koji pokriva jedna skolska uprava,od septembra 2004 . do  sada imamo manje oko 24 odeljenja,oko 730 djaka(macvanski i kolubarski okrug),a do 2013. imamo podatak da ce biti za oko 1500 djaka osmog razreda manje ,nego septembra 2008.

Skole u selima kada su bile pune nisu zadrzale djake,pa nece ni ove male od po nekoliko djaka...Nesto drugo je tu u pitanju...Mene najvise boli nemoral nase omladine,posto ih gledam svakog dana.Ima i dobre dece,hvala Bogu sto im je dao roditelje da ih lepo vaspitaju,ali u opstem,stanje je strasno... 70zfof0qsamomolitva

Подели на овим сајтовима

Da je valjalo,ne bi propalo...Nema tu sta da se filozofira ili filosofira...Inace,nismo mi jedini evropski narod koji nestaje.Ubi nas sebicnost .A sto je citirao brat Pajko pre neki dan ,oca Tadeja,BOLJE DA NAS NEMA ,NEGO DA SMO NELJUDI.

Inace,posto radim u skoli,evo jednog podatka.Na teritoriji nasa dva okruga koji pokriva jedna skolska uprava,od septembra 2004 . do  sada imamo manje oko 24 odeljenja,oko 730 djaka(macvanski i kolubarski okrug),a do 2013. imamo podatak da ce biti za oko 1500 djaka osmog razreda manje ,nego septembra 2008.

Skole u selima kada su bile pune nisu zadrzale djake,pa nece ni ove male od po nekoliko djaka...Nesto drugo je tu u pitanju...Mene najvise boli nemoral nase omladine,posto ih gledam svakog dana.Ima i dobre dece,hvala Bogu sto im je dao roditelje da ih lepo vaspitaju,ali u opstem,stanje je strasno... 70zfof0qsamomolitva

zaista ne znam sta Srbi misle.....

Подели на овим сајтовима

Brate Emilijane,to je moje licno misljenje,a ne misljene Srba u celini.Svaki Srbin ima svoju glavu njom da misli.Sta ti od mog misljenja nije jasno?

sve je jasno, nisam ni rekao da nije, nego sam rekao da ne znam o cemu nas narod misli kada ne misli kako da zaustavi katastrofu......

Подели на овим сајтовима

A,to...E,pa ,meni se cini da nasi neozenjeni momci i neudate devojke(govorim o onima sa kojima radim),pretezno misle na koju ce turneju po Evropi,gde ce za ovaj raspust,gde za onaj i tako...Nema tezeg posla ,od gajenja dece(imam dvoje za sada,po veeeeeeelikoj milosti Bozijoj).A tek kad mi je Bog dao decu ,videla sam koji sam ja tek egoista od 31 godine starosti bila i koliko stvari nisam videla pored ociju...I kad gledam ljude u 40-im,50-im koji se nisu ozenili ili udali,a ni u Boga jos ne veruju,a joj,tragedije za njih same...Zao mi ih...Svi nesto beze od obaveza,a tek kad ih imamo ,postajemo bolji ljudi,ma koliko tesko bilo sa malom decom.Bilo je i tezih vremena,sta su nasi babe i dede i njihovi preci jeli kao bebe,u sta su ih povijali...A sad,sve nam nesto fali...

Da Bog da da se svi nasi forumasi i forumasice daju na posao popravljanja demografske i duhovne slike naseg starog naroda...

Подели на овим сајтовима

Da Bog da da se svi nasi forumasi i forumasice daju na posao popravljanja demografske i duhovne slike naseg starog naroda...

amin-nas

Супруг и ја имамо хвала Богу двоје на факултету, а жао ми је што нисмо имали још. Кад су били мали нисмо знали ни где смо ни куда ћемо (те рат, те сељакање, неизвесност), а време прође за час. Могу само рећи да за потомство не треба чекати боља времена. Ми додуше нисмо чекали боља времена, имали смо двоје, али могли смо још. Где има за двоје има и за троје. Ето, нека неко извуче поуку па нека поправи нашу грешку својим примером.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...