marija Написано Август 13, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 13, 2009 Upravo je slušam Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Август 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 13, 2009 Duhovna muzika je za mene nešto najnormalnije i to je zapravo veličanstveno Napisao Administrator petak, 08 maj 2009 10:13 Intervju sa Divnom Ljubojević Tokom 18 godina postojanja održali ste preko 400 koncerata. Vaš rad sa horom „Melodi“ karakteriše, kako vi volite da kažete „zajedničko disanje“. Da li još uvek istražujete istoriju muzike i interpretaciju? - Kao dete sam zavolela crkvenu muziku i počela da pevam u manastiru Vavedenje. To je prirodni nastavak mog početka. Taj način mog ulaska u to je nešto što me obnavlja i što mi daje snagu svaki put. Ja možda i ne osećam da crpim snagu svaki put iz toga jer to je za mene nešto normalno. To je moj motor. To bi bilo kao kao kada biste nekome rekli kako ti stalno dišeš. To je za mene način života. To za mene nije nešto skriveno, tajanstveno. Duhovna muzika je deo mog života. Nešto najnormalnije i najprostije i to je zapravo veličanstveno. Kao muzikalno dete opredili ste se za duhovnu muziku. Veoma Vam je blisko crkveno-vizantijsko nasleđe hiljadugodišnje pravoslavne civilizacije. Da li ste nekada pomišljali da pevate i neku drugu vrstu muzike. Kakvu vrstu muziku slušate, koje horove, grupe, soliste? - Ja sam zapravo počela da pevam muziku koju sam slušala na radiju kao dvogodišnje dete. Ja sam pevala tadašnje hitove. To su bili šlageri i pop muzika. To je lep muzički period iz tih sitnih godina koje sam tada imala. Izuzev turbo folka druga muzika nije mi strana. Volim da zapevam za svoju dušu svašta. Povremeno volim da čujem Roling stones, Boba Dilana, Depeshe Mode, Red Hot Chilli Peppers. Volela sam da slušam i Ekaterinu Veliku. Pet kompakt diskova u izdanju „Jade – Milan Music – Warner Music“ ostvarili su izuzetan uspeh na zapadnom tržištu. Nedavno ste održali koncert u pariskom Nacionalnom teatru. Kako publika na zapadu reaguje na Vašu muziku? - Zapadna publika reaguje fantastično i to sa takvim razumevanjem koje čovek ne bi očekivao od ljudi koji ne poznaju govorno područja sa kojeg mi dolazimo. To je njihov poziv na sećanje ko im je doneo kulturu koju sada imaju. Kao vrhunski umetnik promovišete srpsku kulturu i tradiciju širom sveta. Da li imate osećaj da ste prepoznatljiviji u svetu nego kod nas? - To je sasvim normalno jer tamo ne postoji više takvih pojava. Kod nas postoji svega tri osobe koje pevaju ono što ja pevam. Mislim na Pavla Aksentijevića koga poznajem još dok sam bila dete. Pevao je u manastiru Vavedenje kada se završi liturgija i uzima nafora. Pavle je tada stajao za pevnicom i pevao sve te napeve koje je pronašao u starim knjigama. Izuzev muzike u kojoj ste definitivno pronašli lepotu, smisao i ispunjenost, da li imate vremena da otkrivate lepotu u nekim drugim vrhunskim umetničkim ostvarenjima? Da li volite književnost, poeziju, slikarstvo? Da li na ovom svetu ima više lepote ili ljubavi? - Sve je to sastavni deo mog života. Volim da čitam, volim likovnu umetnost, volim da slušam muziku. Sve zavisi od nas. Pored čega ćemo proći kao da nije postajalo, a moglo je da nas oplemeni. Svakodnevica je obična ali osoba koja je živi čini je drugačijom. Mnogo volim prirodu. Ne treba da zaboravimo da smo zbog ljubavi Božije na zemlji. ( Razgovor sa Divnom Ljubojević je vođen nakon održanog koncerta u Kulturnom centru Kula, 8. 5. 2009. godine ) BIOGRAFIJA Divne Ljubojević Rođena je na Blagovesti 1970. godine u Beogradu. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku za Opštu muzičku pedagogiju. Od desete godine uči pojanje u pevnici manastira Vavedenje u Beogradu. Dirigovanjem se bavi već 19 godina, najpre u pevačkom društvu „Mokranjac“, a zatim u „Prvom Beogradskom Pevačkom Društvu“, kao „najmlađi dirigent najstarijeg pevačkog društva“. Hor i studio za duhovnu muziku „MELÓDI“ osnovala je 1991. godine sa grupom prijatelja, i do danas sa tim ansamblom radi kao dirigent i solista. Divna i ansambl „MELÓDI“ su tokom 16 godina postojanja održali preko 400 koncerata. www.divna-melodi.com Diskografija u Srbiji: MK "Aksion estin", 1996. MK "Dostojno jest", 1999. CD "Živonosni Istočnik", 2000. CD "MELÓDI", 2001. CD "Slavoslovije-Doxology", 2002. CD "Liturgija u manastiru Vavedenje", 2004. CD "Koncerti", 2006. CD "Hristos voskrese", 2007. CD "Hristos se rodi", 2008. DVD ”Ogledalo”, 2008 Diskografija u inostranstvu: CD "DIVNA - Mysteres Byzantins", 2004. (JADE - Milan music - Warner music international) CD "DIVNA - La Divine Liturgie de Saint Jean Chrisostome", 2004. (JADE - Milan music - Warner music international) CD "La Gloire de Byzance", 2005. (JADE - Milan music - Warner music international) CD "Divna in concert Theatre des Abbesses, Paris", 2006. (JADE - Milan music - Warner music international) CD "Lumieres du chant Byzantin", 2007. (JADE - Milan music - Warner music international) Poslednje ažurirano ( utorak, 12 maj 2009 23:31 ) http://www.kula.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=496&Itemid=20 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 13, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 13, 2009 Concert Panortodox-Divna Ljubojevic-Doxologia Mare Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 20, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Август 20, 2009 zahvaljujući bratu Milanu imamo i sledeće linkove Дивна Љубојевић[/b] је српска интерпретаторка православне духовне музике Србије, Византије, Бугарске и Русије и оснивач, диригент и уметнички руководилац хора и студија за духовну музику „Мелоди“. Следе линкови за скидање духовних песама у извођењу Дивне Љубојевић и њеног хора (укупно 34 песме). 1. Angelskij Sabor.mp3 2. Agni Partene.mp3 3. Aksion Estin.mp3 4. Asomen Odin To Teo.mp3 5. Blagosloven Jesi Hriste Boze Nas.mp3 6. Blagoslovi Duše Moja.mp3 7. Bogorodice djevo 2.mp3 8. Bogorodice Djevo.mp3 9. Carju Nebesni.mp3 10. Djeva Dnes.mp3 11. Dnes Blagodat.mp3 12. Dostojno Jest.mp3 13. Glasom Mojim Ko Gospodu Vozvah.mp3 14. Gospodi Vozbah...Da Ispravitsja.mp3 15. Heruvimska Pesma.mp3 16. Hristos Voskrese.mp3 17. Jelici Vo Hrista Krestistesja.mp3 18. Kirie Eleison.mp3 19. Kratima.mp3 20. Ne Ktomu Plamenoje Oruzije.mp3 21. Plotiju Usnuv.mp3 22. Pravoslavija Svjetilnice.mp3 23. Pridite Poklonimsja.mp3 24. Rozdestvo Tvoje.mp3 25. S Nami Bog.mp3 26. Slava Vo Visnjih Bogu.mp3 27. So Svjatimi.mp3 28. Stihire Pashe.mp3 29. Tebe Pojem.mp3 30. V Cerminjem Mori.mp3 31. V Tajnje Dobrodjetelji.mp3 32. Volsvi Persidstviji.mp3 33. Voskrsenije Hristovo Vidjevse.mp3 34. Vzbranoj Vojevodje.mp3 Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 E sad cu imati posla veceras dok ovo sve prebacim u moj album...hvala Lazarice a i Milanu na linkovima. dobrodosli My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 25, 2009 Divna je divna! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest MiraSB Написано Септембар 2, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 2, 2009 Ugledam se na nju... Ona mi je uzor sto se tice crkvenog hora.... Svaka joj cast... 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Florensita Написано Септембар 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 25, 2009 Da jeste zaista je pravi uzor... :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pieta Написано Септембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2009 Управо сад сам је слушала на другом програму НАШЕ радио станице. Пре свега својим гласом, буди емоције. На најлепши начин користи свој таленат, Богом дат и анђеоски глас, али само неко ко тако јако и дубоко осећа Господа у себи, може тако да пева духовну музику. Пратим је од самог њеног почетка и радујем се сваким њеним новим снимком и ЦД-у. Јако је заслужна за популаризацију византијског појања. Свака част..... Вкусите и видите јако благ Господ.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pieta Написано Септембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2009 ?????? ??? ??? ?? ??????? ?? ?????? ???????? ???? ????? ???????. ??? ????? ?????? ??????, ???? ???????. ?? ???????? ????? ??????? ???? ???????, ????? ??? ? ???????? ????, ??? ???? ???? ?? ???? ???? ? ?????? ????? ??????? ? ????, ???? ???? ?? ???? ??????? ??????. ?????? ?? ?? ????? ????? ??????? ? ??????? ?? ?????? ????? ????? ??????? ? ??-?. ???? ?? ???????? ?? ?????????????? ???????????? ??????. ????? ????..... ????? ?????, ???? ? ????? ????? ???????? ?? ????????? ??????? ???????... ? ??? ???? ?????? ?? ??????? ??? ??? ???? ?????.. .. ?? ??? ???????... ?????? ?? ??????... ??????? ?? ?? ????, ? ???? ????? ?? ????. ???? ????? ?????? ???? ?????? ?? ??????? ???????? ??????... ??? ????? ?? ??? ???? ? ?????, ???????? ?? ??? ?? ???? ????????? Вкусите и видите јако благ Господ.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pieta Написано Септембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2009 ??,??.. ???? ????? ?? ??????? ?? ???? ??? ??????? ? ???? ?? ?? ???? ??????... ????????? ??? ?? ? ???????? ???? ? ???????... ?? ??? ?????????...??... ????? ????? ??? ?????? ????.. ???? ?????? ?? ????? ??? ?????.. "?? ????? ?? ???? ???? ?????? ?? ??? ???? ? ???? ,?? ?? ??? ? ????.. ??? ???? ?????? ?? ??? ???? ???? ?? ?????..???????? ????? ???? ????" ?? ?? ?????? ???????? ?? ????? ?????????, ? ?????? ???????? ?????? ?? ???? ????, ???? ?? ???? ?? ????? ?? ????? ????? ?? ?? ? ?? ??????? ???? ???? ?? ???????? ?????, ??? ???? ?? ???? ???? ? ???? ?? ? ???? ??? ???????, ? ??????? ?? ?? ????. ? ? ???????, ?????? ?? ?? ??????? ?? ???. ??????? ?? ??? ?????? ???? ????? ? ?????????? ??????, ??? ?? ???? ??? ???? ?? ????, ? ??????, ???? ??? ??? ????? ???? ?? ??????? ?????? (????????? ???? ??????) ??? ?? ? ?????? ???? ??????? ?? ?? ?????????? ???????. ????? ??? ???? ???? ???????, ?????? ?? ??????? ? ???????. ????? ??????????? ?????? ??? ???? ?????? ?? ?????, ??? ?????????? ??? ??? 1?-15 ?????? ?? ??? ???? ???? ???? ????? ?? ?? ????, ?? ??? ?? ?? ??????????? (??? ?? ???, ?????). ??????? ? ??????? ??????????, ??? ??? ? ? ????? 0104_cheesy Вкусите и видите јако благ Господ.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 25, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 25, 2009 Susret sa crkvenim pojanjem dogodio se Divni Ljubojevic jos u detinjstvu,kada je bila u prilici da cuje, a kasnije i uci od monaha Manastira Vavedenje.Po zavrsetku Muzicke akademije u Novom Sadu, Divna Ljubojevic diriguje uPevackom drustvu "Mokranjac", a potom i u Prvom beogradskom pevackom drustvu.Osetivsi potrebu da prati svoje umetnicke afinitete osniva pre 12 godinaHor i studio za duhovnu muziku "Melodi", sa kojim nastupa u zemlji iinostranstvu (od sredine devedesetih izvode i baroknu muziku).Osnivac je i Hora Sv. Simeon Mirotocivi pri Crkvi Sv. Save u Parizu. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Макс Написано Септембар 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 25, 2009 Хм,мени је она чиста комерцијала,мејнстрим духовне музике,пуна некакве сентиметалности и самоистицања... Као има хор Мелоди,а нико се сем ње и не чује... Можда то естетски и звучи лепо,али савакако је у супротности са етосом извођења православне музике... Ако хоћете чути нашу добру женску "византију" онда слушајте Весну Сара Пену,и њен хор св Касијана... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Септембар 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 25, 2009 ??,???? ?? ??? ????? ???????????,????????? ??????? ??????,???? ??????? ??????????????? ? ????????????... ??? ??? ??? ??????,? ???? ?? ??? ?? ? ?? ????... ????? ?? ???????? ? ????? ????,??? ???????? ?? ? ??????????? ?? ?????? ???????? ??????????? ??????... ??? ?????? ???? ???? ????? ?????? "?????????" ???? ???????? ????? ???? ????,? ??? ??? ?? ????????... ??? ??? ??? ???? ?? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2009 ajde max i ja jedva cekam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука