Драган Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 они који мир узимају, утеху слабе и радост гоне, ти нису у Духу Божјем. а ти дигитални анђели су катастрофа од мрака. Ни салонско хришћанство није по мени баш у духу Православља .хоћеш да кажеш да је салонско хришћанство оно које мир даје, утеху снажи и радост умножава?или нешто друго? Даје мир, дабоме, знам да долази антихрист али сам миран јер верујем да је Христос уз мене, Не бојим се јер ми је Он рекао да се не бојим, али то не значи да антихрист неће доћи. Ти брате све нешто трала-ла-ла, ал је леп овај свет онде поток, овде цвет.да га гледаш као пчела само би цвеће видео и нигде измета, иако постоји.шта из срца излази, за то се човек и везује. Да, а у срцу су ти родитељи, браћа и сестре, пријатељи ... Желимо да сви они буду спасени. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Мислим да ће тог дана планете да се нађу на једној правој линији, али нисам сигуран какве би могле последице тога да буду. 0409_feel Па на пример талас поскупљења основних животних намирница у нашој земљи.... ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Izvinjavam se ako sam ovu temu stavila na pogresno mjesto...ali vas molim da mi pomognete jer sam na ivici nervnog sloma... Citav 'odmor' sam provela citajuci o famoznoj 2012. godini i predvidjanjima sta ce se desiti... Mislim da ste ovdje svi obrazovaniji od mene, pa vas molim da mi date neke odgovore, jer stvarno pocinjem da ludim, student sam, daleko od porodice, razmisljam da napustim studije i ovo sto ostaje provedem sa svojima. Ko su ti Maji koji su prorekli smak 21.12.2012. Sta je ta sunceva oluja koja treba da se dogodi? Kakvo je to obrtanje polova zemlje, da li ce zaista sunce izaci na zapadu? Da li je zaista negde upisano da ce dan smaka sveta desiti u petak-21.12.2012. je petak Da li nesto o ovome ima u Otkrovenju Jovanovom? Da li je tacno da negdje u Bibliji, ili knjizi Biblijski kod pise da ce 2012. asteroid da udari u zemlju? I ono sto me najvise zbunilo su prorocanstva oca Tadeja i monaha Gavrila... Da li je ovo zaista to zadnje doba, citala sam da pise da kada pocne svetska ekonomska kriza, dolazak antihrista je blizu... tome ce prethoditi zemljotresi, poplave..Da to nije ovo sto svakodnevno gledamo na tv-u.. Mislim da u tim prorocanstvima pise da je antihrist vec davno rodjen i po nekim proracunima bas 2012. treba da pocne da vlada... Ja vise ne mogu da jedem, spavam, 24 sata dnevno razmisljam o ovome... Zar nije Hrist rekao da necemo znati ni dan ni cas kada ce on doci? Odakle sad ovoliko preciznih prorocanstava, jer koliko sam cula otac Tadej je dosta toga tacno prorekao... Recite nesto, molim vas... Поштовање!Не брини се око ових глупости и не веруј у све што савремени испирачи умова говоре о "сутрашњем" смаку света,желећи да све нас,на различите начине држе у некој врсти страха,а страх је оно што им дозвољава сваку врсту контроле над човеком,контроле која им је преко потребна из много разлога.Ово ти кажем најискреније и најједноставније...све остало би изискивало подужу причу а то није лако извести преко интернета...размисли о болдованом и видећеш да сам у праву. "Крај света" неће доћи у виду уништења света,већ у форми преображаја света тј. свега створеног (човека и космоса),њиховог обесмрћења (тј.свеопштог укидања смрти) и благодатног увођења у вечност свега постојећег,другим и славним доласком Господа и Бога Исуса Христа. У 2-ој посланици Солуњанима (2,2-4) светог ап.Павла ,сам апостол говори Солуњанима о времену доласка Господа,тј "дана Христовог": "Да се не дате ласно покренути од ума, нити да се плашите, ни духом ни речју, ни посланицом, као да је од нас послана, да је већ настао дан Христов. Да вас нико не превари никаквим начином; јер неће доћи док не дође најпре отпад, и не покаже се човек безакоња, син погибли" - значи мора доћи антихрист...а то може бити ко зна када. Док са друге стране сам Господ недвосмислено и прецизно даје констатацију о "реалности" и "смислености" људских покушаја прорачуна Његовог другог доласка и преображаја света:"А о дану том и часу нико не зна, ни анђели небески, до Отац мој сам. Значи преображај (а не уништење света!) може бити за десет година,сто,хиљаду,десет хиљада година...откуд ми знамо? "Знаци" о близини тог догађаја (рапидно хлађење љубави,умножење ратова,духовна празнина која је све већа итд,итд) несумњиво се историјски,из времена у време, интензивирају,појачавају са човековим све дубљим падом у загрљај греха и наравно да је,како због свега поменутог,тако и због саме природе створеног света која је пролазна,"крај" ближи данас него што је то био јуче.Међутим,исто то,да је крај близу,ап.Павле је рекао и првим Хришћанима.Значи,још пре 2000 година је апостол говорио да је крај близу,али ето...прође 2000 година од тада,зар не?! Заиста,ко од људи може занти и прорачунати долазак Христов и преображај твари и човека?! Апсолутно нико!!! "Време" се иначе може скратити "ради изабраних" и њиховог спасења (Мат.24,22) али се уједно може,ма колико то изгледало парадоксално и у опозицији са претходним, и продужити а то зависи од квалитета нашег односа према "сили која задржава" дух зла и дух антихриста,а та сила је "Црква Божија".тј.Христос Господ,као глава Цркве (2 Сол.2,6-7) "Време је близу","крај је близу" изрази које стално помињемо у Цркви Божијој јесу изрази којима се примарно,поред чињенице другог доласка Христовог,жели нагласити неопходност личног стражарења над собом и својим духом,над својом личношћу и њеним квалитетом.тј.стражарења над питањем спасења нашег бића,наше личности.А све то је повезано са личним и љубавним односом,као устројеном правилу, према Богу и ближњима.То је процес,тежак,напоран али и засигурно достижан.Свако ко каже да је то немогуће,лажа је! Мој "страшни суд" и мој "крај" јесте час моје смрти (тј.квалитет тог краја и самим тим квалитет почетка моје вечности) и то је једино о чему треба,на један нормалан,неоптрећујућ али не и превише опуштен начин,да бринем,и о томе да мислим. Молитва,пост,богослужења,Причешће као есенција тј.као свеопшти извор и увир личног али и заједничког живота и спасења у Цркви,добра дела која радују срце и душу,љубав према свима...то је једино битно.Све друго је мање битно.Акценат у свом животу стави искључиво на ово и видећеш колико ће ти живот имати смисла,колико ћеш желети људе око себе,колико ће сваки страх бити одагнат а дан леп, и колико ће твој ум,твоје срце и душа бити растерећени било које приче која суштински нема везе са оним чему нас Господ учи тј да нема никакве везе са оним што је заиста непролазна и спасоносна реч Христова коју ти ја,овако слабоуман,бедан и недостојан,покушах да укратко и у најважнијим цртама,а у вези са твојим питањем,барем делимично пренесем и објасним.Поздрав и свако добро,радост и љубав ти желим од Господа! Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 у Христу нема места за било коју негативну емоцију, па ни за антихриста. док год сам ја са Христом, дотле немам било какво општење са антихристом или његовима. тако да тада, за мене тај може и да не постоји, иако је присутан. а сви се спашавамо по слободној вољи, никако другачије. ствар једноставног избора, само кад бисмо имали воље и радости да га направимо. правимо га делимично, али оно чему требамо тежити је да живимо у што већим временским интервалима тај избор а у што краћим да обитавамо у каљузи. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Мислим да ће тог дана планете да се нађу на једној правој линији, али нисам сигуран какве би могле последице тога да буду. :group111:Па на пример талас поскупљења основних животних намирница у нашој земљи....па без тога ниједна економија не може да се замисли, а камоли наша лабава и тужна. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 они који мир узимају, утеху слабе и радост гоне, ти нису у Духу Божјем. а ти дигитални анђели су катастрофа од мрака. Ни салонско хришћанство није по мени баш у духу Православља .хоћеш да кажеш да је салонско хришћанство оно које мир даје, утеху снажи и радост умножава?или нешто друго? Даје мир, дабоме, знам да долази антихрист али сам миран јер верујем да је Христос уз мене, Не бојим се јер ми је Он рекао да се не бојим, али то не значи да антихрист неће доћи. Ти брате све нешто трала-ла-ла, ал је леп овај свет онде поток, овде цвет. Драгане на овој теми нико није рекао да неће бити антихриста. Биће га, али оно што меда покушава сугерисати колико разумем је да нема места очајању какво показује "незнам". Да, то очајање и страх ће јачањем вере у Христа да нестану, али нека се зна истина. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 они који мир узимају, утеху слабе и радост гоне, ти нису у Духу Божјем. а ти дигитални анђели су катастрофа од мрака. Ни салонско хришћанство није по мени баш у духу Православља .хоћеш да кажеш да је салонско хришћанство оно које мир даје, утеху снажи и радост умножава?или нешто друго? Даје мир, дабоме, знам да долази антихрист али сам миран јер верујем да је Христос уз мене, Не бојим се јер ми је Он рекао да се не бојим, али то не значи да антихрист неће доћи. Ти брате све нешто трала-ла-ла, ал је леп овај свет онде поток, овде цвет. Драгане на овој теми нико није рекао да неће бити антихриста. Биће га, али оно што меда покушава сугерисати колико разумем је да нема места очајању какво показује "незнам". Да, то очајање и страх ће јачањем вере у Христа да нестану, али нека се зна истина.добро, оћеш молим те још једном да ми укажеш шта сам написао што је неистина? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Немојте се расправљати...особа је тражила одговор и мислим да смо јој сви зајдно дали адекватан одговор у суштини...све остало је непотребно. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 ок. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 ок. dadaХвала Медо! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 ок. Хвала Медо! слободно ти мене заустави кад се залауфам dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
imperator Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Prema verovanju drevnih Maja, 21. decembra 2012. godine zavrsava se odbrojavanje velikog vremenskog ciklusa, tj. velikog kalendara i nastupa smak sveta. Maje su protok vremena posmatrali u ciklusima, pa su verovali da se upravo sada jedan ciklus od 26.000 godina primice kraju. Prema njima, 2012. godine vreme ce se ponovo poceti odbrojavati od nule, sto ce ujedno biti i pocetak sestog doba. Datum kraja sveta prema majanskom kalendaru podudara se s retkom astronomskom pojavom, koja se dogadja jednom u 230 miliona godina. Upravo ce se 21. decembra 2012. linija Suncevog sistema izjednaciti sa linijom Mlecnog puta, a prema nekim istrazivanjima, jos dve galaksije bice poravnane s nasom...takodje mnogo ljudi prica o Rimskom, Grckom prorocanstvu o smaku sveta pocetkom 21 veka....Asteski kalendar se isto kao i Mayanski zavrsava 21.12.2012 -te godine......Nostradamusovo prorocanstvo isto govori o cudnoj kosmickoj pojavi (asteoridu) koji ce dovesti do promene magnetnog polariteta zemlje i time ce se zameniti juzni sa severnim polom - to bi dovelo do erupcije svih vulkana na zemlji, cunamija, tornada, zemljotresa itd...promenom zemljinih polova, zemljina kugla bi stala i onda bi se pocela okretati na drugu stranu oko svoje ose sto bi dovelo da toga da sunce izlazi na zapadu a zalazi na istoku....takodje je o tome govorio cak i Ajnstajn koji je smatrao da je promena polova zemljine kugle sasvim moguca i moguci scenario kraja covecanstva..... u Islamskom Kuranu pise da ce definitivan kraj sveta nastupiti kada sunce izadje na zapadu umesto na istoku... Naravno, sa pravoslavne tacke gledista mi ne trebamo da verujemo u ovo "jer ne znamo dan ni cas" ! al eto nekoliko zanimljivosti dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Август 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Нису уопште "занимљивости" него информације које човеку умјесто вјере у живот и Христа пред очи стављају перспективу песимизма, немоћи, црнила, дакле све супротно. Друга би ствар била да се прича о нечему на шта се може утицати, али детерминизам каквим је тај "датум краја" постављен управо онемогућава било какву вјеру у будућност, тачније обесмишљава је. Што би ја подизао децу, ишао на посао, правио кућу...итд, кад ће за двије године да нестане планете? Мислим стварно. Ево ти први пост - девојка се толико избезумила да не зна куд удара и да не може да дође себи у тој мјери да не може ни да дан проживи нормално, таман што је мало утешимо, ти се с неба појавиш и исфекалишеш ове "занимљивости", дављеника гурнеш ногом назад у реку. и то још са првом поруком. Могао си за промјену да се представиш на форуму, напишеш нешто о себи па би знали да имамо посла са реалном особом а не провокатором како си се управо преставио форумашима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 било би још занимљивије д си рекао да су маје и астеци веровали у исти хороскоп, па им се зато календар и поклапао, а нострадамус је један од оних који су обновили хороскоп и слично окултно у европи ... него ми је јако смешно да се нострадамус ставља у исту реченицу са пророчанствима, пошто је лепо човек описао како се дрогирао и да је имао халуцинације. то што је он триповао да су то пророчанства, то је јасан знак да је био на граници лудила или уроњен у њега. фасцинантна је једна ствар - да су редом сви апокалиптичари исповедали дистопију и смакове света и шта-ти-ја-знам каква још лудила а да једино хришћани о томе причају као само о крајњој степеници пре утопије. мислим да нас због тога с правом гледају као хипике dada Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Август 26, 2010 Пријави Подели Написано Август 26, 2010 Да ли неко може да ми каже дефиницију линије млечног пута? 89898989898989 ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука