Jump to content

Хитно ми треба

Препоручена порука

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

За првог архиепископа је 1219. године у Никеји постављен и посвећен сам свети Сава, брат српског краља Стефана Првовенчаног (1217-1228).

Оснивању српске архиепископије огорчено се супротставио охридски архиепископ Димитрије Хоматијан, али без упеха.

Непосредно затим основане су нове епископије, које су у земљи без градских насеља добиле своје центре у манастирима широм државе (Хвосну, Полимљу, области Западне Мораве, Топлици, у Стону, на Превлаци). Епископије су се делиле на протопопијате, а протопопијати на парохије. Свети Сава се постарао да се преведу номоканон и манастирска правила (типици), а радио је и на образовању свештенства.

posto je verovatno nemoguce odrediti apsolitno tacne granice episkopija tog vremena ti napravi "otprilike" mapu tadasnje crkve, na osnovu imena oblasti... ja tako cesto sebi pravim karte, kad mi trebaju,posto je kartografija kod nas jadna...

махматма ганди је рекао:

свако се срце може истопити на ватри љубави,ако пак не успемо, то значи да ватра није била довољно јака!

Подели на овим сајтовима

evo u istorijskom atlasu ima karta organizacija srpske crkve iz 1220 . godine....

ako treba,mogu da je uslikam telefonom pa da ti sliku nekako posaljem...mozda nece biti velikog kvaliteta...

махматма ганди је рекао:

свако се срце може истопити на ватри љубави,ако пак не успемо, то значи да ватра није била довољно јака!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...