Jump to content

Гуча

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Цитат
  Цитат
  Цитат

Видим помињете "бриџ панталоне" па рекох да питам...имали се где набавити "преф панталоне",неопходне су ми за сутра!  :)

Igraš?

Пасионирано!

:)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 265
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Цитат
  Цитат

Кад дођеш једном у БГ,водим те код моје екипе да играмо преферанс или да те научимо њему,важи?

Biće mi drago da igram sa vama.  dada

Охо хо...па ти знаш да играш,малени? Чекај,чекај...чекај само да дођеш код господара мрачне куле и његове чувене и не без разлога прозване "пикадо екипе"!  :cheesy: Ала лупетам! 0212_rolleyes

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Кад дођеш једном у БГ,водим те код моје екипе да играмо преферанс или да те научимо њему,важи?

Охо хо...па ти знаш да играш,малени? Чекај,чекај...чекај само да дођеш код господара мрачне куле и његове чувене и не без разлога прозване "пикадо екипе"!  :cheesy: Ала лупетам! 0212_rolleyes

Ne znam da igram, naučićeš me čoveče dada

Lupetaš ali šta te briga. bleh

Подели на овим сајтовима

Имам стару фотографију мога деде и његовог друга на којој носе антерију, бриџ панталоне, а обувени у чизме гужварице официрске , а на главама шешире носе,  поставићу је када је нађем .

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

Ne znam da igram, naučićeš me čoveče dada

Lupetaš ali šta te briga. dada

Аха...онда ништа од иживљавања...штета!  bleh  ;)

Шала...видећеш,игра је фантастична...једино је од карташких игара бриџ мало тежи од префа.

.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Аха...онда ништа од иживљавања...штета!  :cheesy:  bleh

Dislike.

Цитат

Шала...видећеш,игра је фантастична...једино је од карташких игара бриџ мало тежи од префа.

dada  0212_rolleyes

Подели на овим сајтовима

Dragi:

. Devojke imaju ružu ili karanfil u kosi, ali nikad udate žene akamoli udovice ili starije žene. Devojčice imaju cveće, ali nikad ružu. Udate žene i bake nose sako, ali nikad devojke i devojčice. .

Драган:  Девојке ружу у пупољку носе. О чему се говори у песми "Јутрос ми је ружа процветала" ?

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Цитат

Шајкача

Један од символа Србије и Српства... Прича о шајкачи почиње у Српској Крајини и Српској Војводини, капу су носили војници аустро-угарске војске (читај: СРБИ), који су били распоређени на малим речим бродићима званим ''шајке'' (тиме је у потпуности оповргнута теза, да је шајкача неприродна за Србе и искључиво капа аустро-угара, тј. њихова редовна војска је носила нешто што се данас назива ''џокеј'', а шајкачу, као што рекох Срби у Војној (Српској) Крајини и Српској Војводини). Шајкача је у централну Србију дошла путем купопродајног уговора између Краљевине Србије и Хабзбуршке монархије, по коме је аустро-угарска продала Србији гомилу старих униформи, које су тамо изашле из моде и биле замењене оним плавим униформама које се могу видети у филму ''Марш на Дрину''. Србији у повоју, те старе униформе су биле дар с' неба. Вечито у ратовима, Српска војска је оскудевала у свему (одатле и пословица ''Ком' обојци - ком' опанци''),па и у честитим униформама, оне су подељене по кућама, а војно способни мушкарци су их употребљавали приликом кретања у рат! Тада је на дело дошао Српски менталитет (тј. што је џабе и Богу је мило), и униформе су су замениле исцепане и дроњаве сељачке рите, које је народ од муке до тада носио (тако су саставни део народне ношње Шумадије постале и ''чакшире'' или ''бриџ-панталоне'' - то су оне панталоне, које су уске до колена, а широке од колена па на горе)! После врло мало времена, квалитетне униформе су замениле дотадашње рите и постале неодвојив део Спрске историје, још чвршће везане за Српског сељака који у годинама које су долазиле, није ни имао прилику скине славну и крваву војничку униформу...

0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...