Jump to content

Гуча

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Чини ми се Нина, да си ти нешто прескочила. не читајући можда поруке редом,

рецимо то да је труба наша фришка традиција,

и да јесте, она је трaдиција,треба је поштовати.

Родила сам се ту, крај Гуче, где сам научена свакој традицији и поштовању, и

немој да солиш, и пошећери мало. 0110_hahaha

Што се тиче упорне приче о посту у време трубе, не посте сви људи који тамо долазе,

неки и посте.

Нека свако мисли о себи,као што ће свако и одговарати за себе.

Не можемо да не поштујемо оне који не посте.

2. Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe.

Važno je napomenuti da je naš bližnji svaki čovek bez obzira na poreklo, rasu, položaj, obrazovanje, jer su svi ljudi Božja stvorenja, i ako ne volimo ljude koje vidimo kako možemo voleti Boga koga ne vidimo? Ova zapovest odnosi se kako na one koji su dobri prema nama tako i na one koji su nam nešto rđavo učinili, jer reče Isus u svojoj besedi na gori: “ljubite svoje neprijatelje, činite dobro onima koji vas mrze, blagosiljajte one koji vas kunu, molite se za one koji vas vređaju” (Luka 6;27,28), “ I ako ljubite one koji vas ljube, kakva vam je hvala? Jer i grešnici ljube one koji ljube njih. I ako činite dobro svojim dobrotvorima, kakva vam je hvala? To čine i grešnici ” (Luka 6; 32,33). Znači treba praštati, i ne svetiti se, i vraćati dobro za zlo, jer kao što kaže Vladika Nikolaj: “Ne sveti se, ne vraćaj zlo za zlo. Dosta je zla od suseda tvoga. Ako mu vratiš zlo za zlo, udvostručićeš zlo u svetu; ako li mu ne vratiš on još može pokajanjem sagoreti svoje zlo i tako ćeš ti trpljenjem smanjiti zlo u svetu.” (O Bogu i o ljudima). Treba pomagati siromašnima i nevoljnima, ali kada činimo milostinju da se ne hvalimo, i o tome pričamo na sve strane da bi nas drugi hvalili. Treba se Bogu moliti i postiti. To treba činiti iz prave pobožnosti, a ne samo radi toga da se pokažemo pred ljudima da smo pobožni.

Aууу osamucen шта све написа.

1. Наше културно благо не почиње местом и даном твог рођења,

2. и даље немам ништа против Гуче мада стоји да је то фришка традиција,

3. покушавам да кажем да треба системски држава да поради на очувању нашег културног блага

и да то благо учини доступним свима.

Постоје људи који се баве тиме (Ступови кад је музика у питању), свака им част и само кажем да им је потребна већа подршка државе. Не знам зашто се схвата да сам против Гуче, ако кажем да не треба заборавити ни гусле, гајде тј.дипле, фрулу... Очигледно је да мало знамо о томе шта су нам преци оставили, а то је последица разних окупација. Није то само Моравац, Качерац...

Шта ти од свега што кажем конкретно смета?  :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 265
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Има ли свештеника на форуму ?  0110_hahaha

што?
Да изнесу став о теревенкама које се организују у време поста.
брате, па није Гуча РЕЛИГИЈСКИ сабор  0110_hahaha jahojao234 greengrin
Подели на овим сајтовима

Nisam protiv Guče ali ne u vrijeme posta.

Сестро, пошто је у време поста, дакле јеси против сабора у Гучи ? Гуча је место, а време поста је као што му само име каже време. Сваки догађај је везан за место и време, време које може да буде твој разлог због кога си против тог догађаја. Такви одговори као твој се једноставно не дају.
0110_hahaha jahojao234 greengrin :) smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif

0110_hahaha бре Драгане, какве везе има пост са Гучом?

Подели на овим сајтовима

Aууу 0110_hahaha шта све написа.

1. Наше културно благо не почиње местом и даном твог рођења,

2. и даље немам ништа против Гуче мада стоји да је то фришка традиција,

3. покушавам да кажем да треба системски држава да поради на очувању нашег културног блага

Наше културно благо не почиње местом и даном твог рођења,

Сејо мила, и мене је неко родио, и тога  ко је мене  родио,и проче и проче.

и даље немам ништа против Гуче мада стоји да је то фришка традиција,

Ајде  молим  те  реци  ми  тачан  датум  и  место  где  почиње  наша  традиција?

покушавам да кажем да треба системски држава да поради на очувању нашег културног блага

Ма  каква  држава, ова  оваква, без лица и образа, сами се морамо изборити за своје вредности...

Сејо Нина, ништа ми не смета што си рекла, напротив, ово је нормалан дијалог.

Јесам  пристрасна, јер Гуча и сабор су моја светла постојбина,и нисам  све упутила теби,

само коментаришем.

Јер када се упути нека порука мораш бити спремна и на отпоздрав.

У сваком случају ти хвала, јер многи људи не знају шта је Гуча и традиција... t4431 slava3

Подели на овим сајтовима

Јесте видели овај текст ви новокрштени што се не перете и не идете код педикира ?  :)

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Били смо у Гучи, јако лепо све је било, осим што нас је г-дин Тадић преварио

Потегли смо огроман пут, а онда нам није дозволио да свирају браћа Голац у нормалном термину.

Практично су одржали концерт само за нас. Било је лепо гледати кад су почели да свирају и кад је народ чуо музику како је трчао на стадион.

Ипак је остала једна горчина, толики пут и толика мука и на крају са гордошћу нас је буквално откачио.

Нека му служи на част.

Мислим да нико није ни снимао а штета имало је шта и да се види и чује.

Иначе су од целог места направили јаван ВЦ, довукли су много тоја-тоја али се плаћа 30 динара, а пије се пиво и нико не иде у тоалет него обављају нужду свуд редом. Наравно да не причам да је кафа 2€, да су увалили некакав бућкуриш опасан по живот као ракију мојим Пољацима и да је било језиво кад се појавио неки министар а народ почео да урличе.

Све остало је било лепо, жао ми мало што нисмо можда имали прилику да се више дружимо са народом али направили смо тулум иза бине, са крајишницима и браћом циганима и то је требало видети. Све време смо били окружени некаквим обезбеђењем или полицијом који су се као бринули о нама. То је почело да нас иритира јер нисмо могли спонтано да се забављамо.

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

slika008k.jpg

slika012j.jpg

Подели на овим сајтовима

Стварно је било лепо, али изгледа да ни организатори  нису знали ко су браћа Голац

па су их потценили, стварно штета.

http://video.google.com/videoplay?docid=-3756542020963833476#

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...