Милан Меденица :) Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 ма добро, нормално, то је твој избор и нико ти о томе не прича ... али сви смо ''безумници'' кад мало боље размислиш - из те перспективе да смо пале природе и грешни, односно способни за грех. у том смислу, нема разлике у човеку ван и у Цркви, само је једина разлика како регулише свој рачун и коме ... и да ли га уопште регулише. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 ма добро, нормално, то је твој избор и нико ти о томе не прича ... али сви смо ''безумници'' кад мало боље размислиш - из те перспективе да смо пале природе и грешни, односно способни за грех. у том смислу, нема разлике у човеку ван и у Цркви, само је једина разлика како регулише свој рачун и коме ... и да ли га уопште регулише. Ja račune polažem sebi. Tako mi odgovara. A ako je nešto loše, postoji mehanizam samokritike. Čovek je čovek, nije čovek bog. Niti je uredu(sastavljeno se piše) očekivati od njega da bude bog. Svi smo mi mala i slaba ljudska bića različitih osobina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 ма добро, нормално, то је твој избор и нико ти о томе не прича ... али сви смо ''безумници'' кад мало боље размислиш - из те перспективе да смо пале природе и грешни, односно способни за грех. у том смислу, нема разлике у човеку ван и у Цркви, само је једина разлика како регулише свој рачун и коме ... и да ли га уопште регулише. Ja račune polažem sebi. Tako mi odgovara. A ako je nešto loše, postoji mehanizam samokritike. Čovek je čovek, nije čovek bog. Niti je uredu(sastavljeno se piše) očekivati od njega da bude bog. Svi smo mi mala i slaba ljudska bića različitih osobina. Добро, откуд савест у теби ? Твоја је савест везана за хришћански морал, пре Христа је друштвени морал био потпуно другачији и прихватљиво је било оно што данас шокира људе када чују да се догађа. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 ма добро, нормално, то је твој избор и нико ти о томе не прича ... али сви смо ''безумници'' кад мало боље размислиш - из те перспективе да смо пале природе и грешни, односно способни за грех. у том смислу, нема разлике у човеку ван и у Цркви, само је једина разлика како регулише свој рачун и коме ... и да ли га уопште регулише. Ja račune polažem sebi. Tako mi odgovara. A ako je nešto loše, postoji mehanizam samokritike. Čovek je čovek, nije čovek bog. Niti je uredu(sastavljeno se piše) očekivati od njega da bude bog. Svi smo mi mala i slaba ljudska bića različitih osobina. Добро, откуд савест у теби ? Твоја је савест везана за хришћански морал, пре Христа је друштвени морал био потпуно другачији и прихватљиво је било оно што данас шокира људе када чују да се догађа. Odakle savest u meni? Hajde ne postavljajte više ovakva pitanja molim vas. Tako što imam svoj moral i svoju etiku i ništa od toga se ne zasniva na strahu od večnog prokletstva ili slične kazne.Hrišćanski moral? Šta je to? Ne ubij? Ne kradi? To je staro-egipatski moral. A mogao bi malo da istražiš kako to nastaje, pod kakvim uticajima i kako funkcioniše pa će biti jasnije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 ма добро, нормално, то је твој избор и нико ти о томе не прича ... али сви смо ''безумници'' кад мало боље размислиш - из те перспективе да смо пале природе и грешни, односно способни за грех. у том смислу, нема разлике у човеку ван и у Цркви, само је једина разлика како регулише свој рачун и коме ... и да ли га уопште регулише. Ja račune polažem sebi. Tako mi odgovara. A ako je nešto loše, postoji mehanizam samokritike. Čovek je čovek, nije čovek bog. Niti je uredu(sastavljeno se piše) očekivati od njega da bude bog. Svi smo mi mala i slaba ljudska bića različitih osobina. тако сам и ја мислио, док нисам запао у ћорсокак:пошто никад не видимо свој одраз како треба, већ у огледалу, како да знамо шта јесте? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 17, 2010 Пријави Подели Написано Август 17, 2010 ма добро, нормално, то је твој избор и нико ти о томе не прича ... али сви смо ''безумници'' кад мало боље размислиш - из те перспективе да смо пале природе и грешни, односно способни за грех. у том смислу, нема разлике у човеку ван и у Цркви, само је једина разлика како регулише свој рачун и коме ... и да ли га уопште регулише. Ja račune polažem sebi. Tako mi odgovara. A ako je nešto loše, postoji mehanizam samokritike. Čovek je čovek, nije čovek bog. Niti je uredu(sastavljeno se piše) očekivati od njega da bude bog. Svi smo mi mala i slaba ljudska bića različitih osobina. тако сам и ја мислио, док нисам запао у ћорсокак:пошто никад не видимо свој одраз како треба, већ у огледалу, како да знамо шта јесте? Šta jeste jeste a šta nije nije. 4lg1k751spamte-bilo Laku noć. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука