Баба Написано Август 15, 2010 Пријави Подели Написано Август 15, 2010 LJudi predali papire..i kda su predali ,podpisali sve...nakon par dana ,su dobili napismeno da se uvazava ispis iz RKC..i da svi ovi papiri idu u njegovu zupu,u crkvu gdje je krsten..i svecenik ce "najaviti"..da se ispisuje u crkve...Nije bilo napisano kako najaviti..javno za vrijeme sv.mise,propovjedi,pismeno ili kako..? Tek tada je ljudima proradio kliker..jer nikome nije milo ,da on dolje bude proglasen,..crna ovca.. ..mozda cak i javno..? Kada se jednom covjek ispise iz katolicke crkve...nema vise pravo da djecu krsti u crkvi,da im idu na sv.pricest,krizmu,vjencanje...ili da im svecenik obavi -sahranu... Tako,da ti ljudi mogu vjerovati u Boga,mogu ici i u crkvu,nitko mu za to nece nisa..ali on je iskljucen kao katolik u crkvi.. Mnogim austrijancima ,pravi veliki problem..kada im djeca dodju ,jer ga zele krstiti u crkvi,a ono ne moze...?? A,bez krstenja ne moze ni nista drugo... Мислим да то није најбоље решење. Јер се на тај начин губе читаве породице . Зар нема неког поновног катихизиса за оне који хоће да се врате у Цркву ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Август 15, 2010 Пријави Подели Написано Август 15, 2010 Da,brate Zeljko...nije najbolji nacin,ali nije mogoce drugacije..Jer zakon postoji, ovdje mi placamo sve poreze..bez obzira sto smo stranci,isto kao i austrijanci..u placanju nema nikakve razlike..( tu smo jedinstveni) takav zakon vrijedi za sve u austriji katolike..pa i austrijance.. Postoji mogucnost...Mozes psolje da zatrazis ponovan pristup u katolicku crkvu..Onaj tko je krsten,ostaje zauvjek krsten..iz toga niti se moze ispisati niti oprati..znaci moze ponovno biti clan RKC.. Evo sta treba... Kao prvo; zatraziti pismeno PONOVNO PRIMANJE... Navesti dobre razloge,zasto se ispisao i zasto ZELI PONOVNO.. Potrebna su da svjedoka-odrasla covjeka..KOJA SVJEDOCE..da ga nitko ne prisiljava na to...i koja svjedoce da cu mu pomoci i biti odgovorni za ponovan dolazak u KC.. Mora obnoviti ( zavisi ,kada je napustio ,kao djete ili kao odrastao covjek)KKC-Vjeronauk.. Ukoliko nije primio SAKRAMENTE..potrebno je ici,nekoliko mjeseci na vjeronauk i primiti Sakramente.. Tek,tada ponovno postaje..clan-vjenik-RKC.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 15, 2010 Пријави Подели Написано Август 15, 2010 Rekordan broj austrijskih vjernika napušta Crkvu Rimokatolička Crkva u Austriji previše je kruta, staromodna, povučena, i ljudima, posebno mladima, ne daje veći smisao. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 15, 2010 Пријави Подели Написано Август 15, 2010 Svaka crkva je konzervativna, retrogradna... Tako je to. Haha, Cvele, evo ti citat: "Religion is believing something you know it ain't true" - Marc Twain Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 15, 2010 Пријави Подели Написано Август 15, 2010 Svaka crkva je konzervativna, retrogradna... Tako je to. Haha, Cvele, evo ti citat: "Religion is believing something you know it ain't true" - Marc Twain Великим почетним словом, Православни Хришћани у речи "Црква", пишу само кад се мисли на Једину, Саборну и Апостолску Цркву. Што се цитата тиче, знаш како брате, еве и Теби један: Рече безумник у срцу свом: Нема Бога; неваљали су, гадна су дела њихова; нема никога да добро твори. (Псалам 14, 1) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 15, 2010 Пријави Подели Написано Август 15, 2010 Svaka crkva je konzervativna, retrogradna... Tako je to. Haha, Cvele, evo ti citat: "Religion is believing something you know it ain't true" - Marc Twain Рече безумник у срцу свом: Нема Бога; неваљали су, гадна су дела њихова; нема никога да добро твори. (Псалам 14, 1) To je ta etika. Biblijska etika. Ubij bezumnika. Haha, nisi prvi koji je mahao biblijom ateistima. I to baš tom rečenicom. Malko si out of date. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 15, 2010 Пријави Подели Написано Август 15, 2010 ДаркоВ смараш брате по форуму где год стигнеш , ова тема је о верницима ркц у аустрији . Има доста тема где се разглаба о односу атеистичког погледа и теистичког иди тамо па настави своју причу , немораш баш сваку тему да узурпираш . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 Svaka crkva je konzervativna, retrogradna... Tako je to. Haha, Cvele, evo ti citat: "Religion is believing something you know it ain't true" - Marc Twain Рече безумник у срцу свом: Нема Бога; неваљали су, гадна су дела њихова; нема никога да добро твори. (Псалам 14, 1) To je ta etika. Biblijska etika. Ubij bezumnika. Haha, nisi prvi koji je mahao biblijom ateistima. I to baš tom rečenicom. Malko si out of date. ал те покосио цвеле, одма си се увредио. slava3претерујеш да убијамо невернике greengrin безумник, како си ти схватио ту реч, или овај цитат? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 Svaka crkva je konzervativna, retrogradna...није ова ... јел ти ми личимо на конзерве? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 Da,brate Zeljko...nije najbolji nacin,ali nije mogoce drugacije..Jer zakon postoji, ovdje mi placamo sve poreze..bez obzira sto smo stranci,isto kao i austrijanci..u placanju nema nikakve razlike..( tu smo jedinstveni) takav zakon vrijedi za sve u austriji katolike..pa i austrijance.. Postoji mogucnost...Mozes psolje da zatrazis ponovan pristup u katolicku crkvu..Onaj tko je krsten,ostaje zauvjek krsten..iz toga niti se moze ispisati niti oprati..znaci moze ponovno biti clan RKC.. Evo sta treba... Kao prvo; zatraziti pismeno PONOVNO PRIMANJE... Navesti dobre razloge,zasto se ispisao i zasto ZELI PONOVNO.. Potrebna su da svjedoka-odrasla covjeka..KOJA SVJEDOCE..da ga nitko ne prisiljava na to...i koja svjedoce da cu mu pomoci i biti odgovorni za ponovan dolazak u KC.. Mora obnoviti ( zavisi ,kada je napustio ,kao djete ili kao odrastao covjek)KKC-Vjeronauk.. Ukoliko nije primio SAKRAMENTE..potrebno je ici,nekoliko mjeseci na vjeronauk i primiti Sakramente.. Tek,tada ponovno postaje..clan-vjenik-RKC.. valjda ce promjeniti nesto ,eto nekako su zaposleni sa tim skandalima sto se desavala izgleda da nikako se ne bave sta promjeniti da im neodlaze vjernici iz crkve Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 To je ta etika. Biblijska etika. Ubij bezumnika. Haha, nisi prvi koji je mahao biblijom ateistima. I to baš tom rečenicom. Malko si out of date. Какве то има везе са овом темом? :cheesy: Брате, то сам баш копирао са форума атеиста, и ако треба, копираћу то често, јер су Божије речи вечне и никада не постају застареле. Морам и ово да Ти напишем. Грех је болест, па самим тим и грешник је болесник. Сви греше и сви су грешници, али уз помоћ Бога, човек све мање греши. И пази сад, болестан човек ће се исто осећати било да је на царском двору, било да је у пећини. Тако и грешник. У њему ће бити пакао и ако буде у рају. Он је сам изабрао спољашњи пакао, јер је поседовао унутрашњи пакао. Тако, свако има слободу избора, коју Ти толико помињеш. Или живот или смрт. Ватра љубави која избија из светитеља је иста она ватра која ће пећи грешнике. За њих ће бити велика мука и страдање кад угледају да су згрешили љубави. Човек без благодати на Бога гледа као на тиранина, али са благодаћу он увиђа колико је Бог добар и воли људе. Да ли си читао књигу о Јову? Јел си видео шта би Ти сатана учинио, да Те Бог не штити. Тебе, који пљујеш по Њему. Па, зар није то велика љубав, и зар Бог није праведан? А што се тиче теме, ја мислим да је узрок што римокатолички верници напуштају цркву, то што им свештеници живе у целибату. А то је ненормално, јер не може толико људи у цркви да буду девственици. Хомосексуализам и педофилија су последице њихове моралне изопачености. Као што апостол Павле пише у првој посланици Римљанима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 " Да ли си читао књигу о Јову? Јел си видео шта би Ти сатана учинио, да Те Бог не штити. Тебе, који пљујеш по Њему. Па, зар није то велика љубав, и зар Бог није праведан?" Šta bi mi satana učinio da me bog ne štiti? Ja ne pljujem ni po kome. A ti ne umeš da ceniš Atlasa koji drži cela nebesa da tebi ne bi pala na glavu. Još ćeš da kažeš da ne postoji! A on te štiti. Jesi li čitao Grevsovu Grčku mitologiju uopšte? Nije li Zevs pravedan što ga je poslao tamo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 Nemo' da ti pošaljemo furije.. :cheesy: Pošaljite mi nimfe. 4chsmu1 Šalim se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 Даре, безумник се односи на овај цитат ... Безбожник у обести својој не мари за Господа: ''Он не види.'' Нема Бога у мислима његовим. дакле, због тога се неверници називају безумнима - није им ум где треба, усмерен ка Богу већ ка греху ... сем тога што је Стари Завет у питању, Нови Завет боље објашњава ту инстанцу цитата: Као што стоји написано: Ни једног нема праведног; где се објашњава да су сви грешни (безумни), али да постоји инстанца покајања која пере подједнако све грешне, и оне у Цркви, као и оне ван Ње иначе крштење не би било могуће. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 16, 2010 Пријави Подели Написано Август 16, 2010 Даре, безумник се односи на овај цитат ... Безбожник у обести својој не мари за Господа: ''Он не види.'' Нема Бога у мислима његовим. дакле, због тога се неверници називају безумнима - није им ум где треба, усмерен ка Богу већ ка греху ... сем тога што је Стари Завет у питању, Нови Завет боље објашњава ту инстанцу цитата: Као што стоји написано: Ни једног нема праведног; где се објашњава да су сви грешни (безумни), али да постоји инстанца покајања која пере подједнако све грешне, и оне у Цркви, као и оне ван Ње иначе крштење не би било могуће. Ja generalno mislim da u tim idejama nema ništa loše ali neke mogućnosti prosto odbacujem. Nisam "bezumnik" u tom smislu da sam usmeren ka grehu ili tako nešto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука