Zaklina Написано Јун 28, 2009 Пријави Подели Написано Јун 28, 2009 Snimljeno danas, u selu Donji Adrovac, kod Aleksinca ( Srbija). Izgleda kao ikona, plače. Nije fotomontaza.Snimljeno iz neposredne blizine, narod vec ostavlja novac, peskire, rucne radove. Bila sam, snimila, ne znam sta da mislim. Ako moderator misli da je prikladnije da ovo postavi na neko drugo mesto, molim neka to ucini. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 mozda sam ja glup, al meni ovo izgleda kao odsecena grana drveta koja ispusta tecnost, ali ne vidim nikakav lik nekog svetitelja ... ? peskire eeeee to me podseca u leskovcu sto su hteli mojoj baki na sahrani na krst da vezu peskir i izazvao sam skandal sto nisam dao ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јун 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 А што да вежу пешкир? :: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 sa cudima treba jako obazrivo radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 Како разликовати лажна од правих чуда? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 rasudjivanjem pustiti vremenu da pokaze ne brzati kao muva i tvrditi odma cudo cudo. ne praviti od toga medijske kampanje i ne trgovati time radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 Да ли то значи да ће се чудо ако је од БОГА поновити неколико пута? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 i to znaci, ali i znaci da ce vremenom biti sve jasnije, blagodatnije i unositi svojom pojavnoscu mir radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јун 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 Мене лично подсећа на икону, морам признати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 Заиста се и мени чини лик нладог човека или жене, окружен ореолом и под ликом плашт. Слажем се да треба време да се покаже да ли је чудо заиста чудо, али оно шро је по мом мишљењу добро, јесте да ту долазе људи који верују у Бога, па зато и "препознају чудо". Наравно да пре свега и увек, као стена снажно треба да им буде искрена вера, сабирање у Цркви на Литургији и све већ познато, па онда виђење тих људи оваквог "чуда" још им више потврђује да је све створено од Бога и да се ништа не може учинити а да Бог то не зна. Тако неће дрво постати замена Цркви већ још јаче утемељење. Наравно, то је само моје скромно мишљење, увек "гостољубиво" критици... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 ?.????????? рече: ?????? ?? ? ???? ???? ??? ?????? ?????? ??? ????, ??????? ??????? ? ??? ????? ?????. ?????? ?? ?? ????? ????? ?? ?? ?????? ?? ?? ?? ???? ?????? ????, ??? ??? ??? ?? ?? ??? ??????? ?????, ????? ?? ?? ?????? ???? ???? ?????? ? ????, ?? ???? ? "?????????? ????". ??????? ?? ??? ????? ? ????, ??? ????? ?????? ????? ?? ?? ???? ??????? ????, ???????? ? ????? ?? ????????? ? ??? ??? ???????, ?? ???? ?????? ??? ???? ??????? "????" ??? ?? ???? ????????? ?? ?? ??? ???????? ?? ???? ? ?? ?? ????? ?? ???? ??????? ? ?? ??? ?? ?? ???. ???? ???? ???? ??????? ?????? ????? ??? ??? ???? ?????????. ???????, ?? ?? ???? ???? ??????? ???????, ???? "???????????" ???????... da slazem se ali sta raditi kada drvo biva zamenjeno istinskim liturgijskim zivotom, a toga puno ima, trazimo cuda, a crkva nas ne interesuje. To me ponekad plasi kod tih cuda, kojima narod daje najcesce veci znacaj nego sto bi trebalo radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 У праву си брате мој, да замена Цркве и Литургијског живота, некаквим личним виђењем симбола јесте проблем, с чиме сам се и сложио. Међутим, ако су неки од људи који сада живе Литургијским животом лицемери, они иначе живе вештаствени Живот, и заменом Цркве за "чудо" неће ништа изгубити на свом Путу, јер су већ сад такви.Остаје им, ако Бог дозволи, да у разговору са браћом и сестрама, а посебно са војим Духовником, направе помак, преуме се и ето их Бог хвала, опет са нама. С друге стране, ако су срцем, душом и телом предани Богу, на Литургији и увек, своју спознају "чуда" ће радошћу пренети својој браћи и сестрама, а посебно Духовнику, како би заједно сазнали, како ће даље што се "чуда" тиче Такав спозналац "чуда" с радошћу ће прихватити и одлуку, да има смисла, као и одлуку, заборави то....без демократије, али и без априори ауторитета, већ разговором искреним а тек онда закључивањем....лаик сам Брате, па праштај и критикуј :cheesy1: "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 ne bih bas rekao da si laik po rasudjivanju i izlozenom u bogoslovskom smislu u onome drugom da kao i svi mi uostalom svi smo laos narod Boziji. Saglasn sam potpuno sa iznetim rasudjivanjem u predhodnom postu. Cuda su jednostavno blagosloveni dar koji nas raduje u spoznanju istine, ali docim svim srcem da je najvece cudo koje covek moze osetiti pokajanje svako ti dobro uz bratski celiv i pozdrav radosti radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 ???????? рече: ? ??? ?? ???? ??????? ::uf, kad ga nisam udario krstom po tintari :cheesy1:krenuo neki covek da mi otima krst, da veze peskir, pa da veze peskir, valja se ... >:cheesy2:pa jos dosla rodbina, pa sto neces, a barem cvece da vezemo na krst ...nisam tad cak ni uspeo da se naljutim koliko me bolelo, samo sam cvileo i odmahivao glavom i nisam dao krst.nisam dao jos ni zbog toga sto je baka posle celog zivota u komunizmu, narodni heroj i nosilac spomenice, izrazila zelju pred kraj zivota da hoce krst na grobu.bio i svestenik, bio dobar, lepo pojili, nije skracivao, ja ga zamolio za svaki slucaj, a on mi reko da ga rodbina molila da bude "dostojanstveno", "da ne duzi" mocartkad sam posle pitao, niko nije ni znao zasto, valjda simbolika da se mogu suze ocediti ko voda koliko su ljudi u zalosti, po kolicini sta li, nemam pojma, cudaci ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 29, 2009 Пријави Подели Написано Јун 29, 2009 i mene podseca sad kad sam malo obratio paznju, ali jos uvek ni priblizno kao ova projavljivanja :: ne znam odakle su ova dva ali ih znam po cuvenju :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука