Jump to content

Ја сам васкрсење и живот, који вјерује у мене и ако умре живјеће (Јов. 11, 15)

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Шта свијет каже да сам ја" ?

Чак и скептици и атеисти признају Христову јединственост.. рецимо...

Ренан.. француски мислилац и атеиста рекао је : "Која год изненађења будућност може донијети, једно је сигурно "Христос никада неће бити надмашен"

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRn4JtjZdmN1oZpmqJy0KCHytkd-4tuMIC8G-PG-_uT2IhoP_M&t=1&usg=__Gu1COZE8yABhT6lm9tgBiGITgmA=

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

" Rousseau "

такође један француз , мислилац, упоредио је Христа са Сократом  "Ако су живот и смрт Сократа били ткани од мудрости - живот и смрт Христова били су од самог Бога"

Подели на овим сајтовима

Лорд Бајрон, је био енглески пјесник који није прихватио хришћанска начела, и који је умро са 26 год.

Остало је запамћено да је рекао " Ако је икада човјек био Бог или Бог човјек , Исус је био обоје"

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Dr F.F. Bruce

"Neki se ljudi igraju mitom, legendom, idealom Isusa Hrista; oni koji to čine ne rade to na temelju istorijskih istraživanja!"

(хм... чак и вјековима стари историјски извори они Корнелија Тацита детаљно говоре о Христовој личности. Извори из првог вијека)

Подели на овим сајтовима

Затим, имамо Јосифа Флавија, славног и свима познатог жидовског историчара из првог вијека који је говорио о животу и смрти Исуса , и о томе како је Он тврдио да је Месија, чинећи при том ВЕЛИКА дјела.

Постављена слика

а онда долазимо до скептика Велса , који је у Нацрту посветио историју од 20 страница Исусу Христу описујући историјски (са историјског гледишта) Његов живот, и Његову смрт.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...