sekastarča Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Друга карактеристика личности јесте да она образује онтолошки и незамислив основ човековог постојања. Личност се не може разумети сама за себе, него у односу са другом личношћу. Лични однос Христа и Бога се даје људима будући да само у Христу можемо познати Бога као Оца. У Новом Завету само Син има право да Бога назива Оцем. Бога може тако назвати само Јединородни Син Његов. Поистовећивањем са Христом постајемо синови Бога Оца чиме се ствара лични однос са Богом и веза у којој познајемо Бога. Jov 13 34 Novu vam zapovest dajem da ljubite jedan drugog, kao što ja vas ljubih, da se i vi ljubite među sobom. 35 Po tome će svi poznati da ste moji učenici, ako budete imali ljubav među sobom. Христос је целог себе предао човеку. Није имао ничег у џепу, није имао дома, његов дом је Царство небеско, обилазио је градове, његова браћа и сестре и мајка су његови ученици, његов живот јe потпуно предан, по вољи Оца, човеку, да покаже човеку каква је та љубав Божија, љубав која ништа не сабире за себе, ништа овоземаљско, ништа пролазно и распадљиво, он сабире у невидљивој кеси оно што се зове живот вечни, љубав која баца овоземаљски живот да покаже човеку врата Царства небеског, љубав која тражи милост за оне који му одузимају земаљски живот, то је љубав која побеђује смрт. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Ко хоће Његову вољу творити, разумеће је ли ова наука од Бога или ја сам од себе говорим. Свето Јеванђеље од Јована Гл. 7, 17. шта мислиш под овим?не знам шта си ти помислио да сам ја желела да кажем или ... !?наиме, та реченица ми се допада 0409_feel да се преформулишем, шта подразумеваш под написаним? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 знаш заповести ! Цитат: свештеник Иван 23. Јул , 2010, 20:05:16 Лични однос Христа и Бога се даје људима будући да само у Христу можемо познати Бога као Оца. зато сам то написала 0409_feel Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 знаш заповести !не знам, појасни ми? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 знаш заповести !не знам, појасни ми? Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 знаш заповести !не знам, појасни ми? greengrin значи веру имаш али знање не? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 nemoze biti jasnije. akcenat je na slobodnoj volji koju bi uvek nekako da bacimo na 2 ili jos bolje 5 mesto. ali setimo se Sud ce biti pravedan, zasto, zato sto nam je data vlast ali da li smo je koristili.... da li smo postali licnosti... da li "drzimo zapovesti" taj koncept zapovesti govori da nesto zavisi upravo od nase volje.... sve nam je servirano da li ce mo jesti (vecerati) tu vecnu tajnu spasenja to je do nas. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 знаш заповести !не знам, појасни ми? greengrin значи веру имаш али знање не? наиме, уколико желиш да се играш са сефором ДА ТЕ ПИТАМ 4chsmu1 Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука