Gospodin Jakov Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 http://preyproject.com/ Ukraden vam je laptop? To i nije toliko veliki problem ako vaš laptop može da vas nazove. Prey je bezbednosni program koji šalje kućne slike i podatke o lokaciji kada vaš laptop nije kod kuće. Kada je laptop ukraden, Prey skenira otvorene WiFi konekcije. Kada može da se poveže preko WiFi mreže on će vam poslati izveštaj koji uključuje status računara, koji programi su pokrenuti, aktivne konekcije i mrežnu lokaciju, snimak desktopa a ako vaš laptop ima integrisanu web kameru dobićete čak i sliku osobe koja sedi ispred njega. Prey možete da podesite da se pokreće na dva različita načina. Možete da specifikujete URL koji će proveravati, ako URL postoji onda vam šalje izveštaj. Alternativno, možete da podesite Prey da pošalje izveštaj na vaš email svaki put kada je pokrenut. Potrebne su vam email adresa i SMTP informacije za email server. Prey je program otvorenog koda i dostupna je verzija za Windows, Mac i Linux sisteme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 ко је луд да отвори илу уваља украден лаптоп са претходним оперативним системом и необрисаним хардом и сведеним на нуле? :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: чим се подигне систем са wifi опцијом, он крене одма да се јавља где је свеједно. не треба ти програм за то пошто је сваки јединствен на мрежи. ово је само згодно ако имаш мали кућни комп подигнут као сервер који прати остале лаптопе где су и шта чине. родитељска ухода или бизнис параноја имају смисла ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 stadaradim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 ко је луд да отвори илу уваља украден лаптоп са претходним оперативним системом и необрисаним хардом и сведеним на нуле? ;) 0102_laugh чим се подигне систем са wifi опцијом, он крене одма да се јавља где је свеједно. не треба ти програм за то пошто је сваки јединствен на мрежи. ово је само згодно ако имаш мали кућни комп подигнут као сервер који прати остале лаптопе где су и шта чине. родитељска ухода или бизнис параноја имају смисла ... На који начин јавља ? ИП адреса је друга једино ако постоји неки софтвер који тражи одређену МАК адресу на нету 4chsmu1 У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 ко је луд да отвори илу уваља украден лаптоп са претходним оперативним системом и необрисаним хардом и сведеним на нуле? :cheesy: :o чим се подигне систем са wifi опцијом, он крене одма да се јавља где је свеједно. не треба ти програм за то пошто је сваки јединствен на мрежи. ово је само згодно ако имаш мали кућни комп подигнут као сервер који прати остале лаптопе где су и шта чине. родитељска ухода или бизнис параноја имају смисла ... На који начин јавља ? ИП адреса је друга једино ако постоји неки софтвер који тражи одређену МАК адресу на нету greengrinвећини људи се нет аутоматски подиже кад се стартује систем. сем тога што се виндоуз сам јави било којој расположивој мрежи, закачио се ти или не, све дотакне пингом и идентификује се као јединствен ... застарелост од handshake-а модема ...и није проблем ИП адреса, него јединствени идентификациони број под којим се инсталира систем, или задата алфанумеричка вредност дефинисана под називом компа ... капирам да користиш линџу, па вероватно тих проблема немаш - да ти систем сам вршља около без допуштења ... то виндоуз редовно ради, тражи мрежу, тражи бежичног миша, у одређеним временским интервалима ... гомилу бежичних ствари редом ... кад инсталираш неки озбиљнији фајервол то се лепо види - мало-мало па оће на нет ... и то преко akamai сервера, поготово ''школске'' и ''едукативне'' верзије које сви живи имају инсталиране по комповима ... акамаи је делом у власништву мајкрософта ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 ко је луд да отвори илу уваља украден лаптоп са претходним оперативним системом и необрисаним хардом и сведеним на нуле? sHa_sarcasticlol 0110_hahaha 0110_hahaha чим се подигне систем са wifi опцијом, он крене одма да се јавља где је свеједно. не треба ти програм за то пошто је сваки јединствен на мрежи. ово је само згодно ако имаш мали кућни комп подигнут као сервер који прати остале лаптопе где су и шта чине. родитељска ухода или бизнис параноја имају смисла ... На који начин јавља ? ИП адреса је друга једино ако постоји неки софтвер који тражи одређену МАК адресу на нету 0110_hahaha већини људи се нет аутоматски подиже кад се стартује систем. сем тога што се виндоуз сам јави било којој расположивој мрежи, закачио се ти или не, све дотакне пингом и идентификује се као јединствен ... застарелост од handshake-а модема ...и није проблем ИП адреса, него јединствени идентификациони број под којим се инсталира систем, или задата алфанумеричка вредност дефинисана под називом компа ... капирам да користиш линџу, па вероватно тих проблема немаш - да ти систем сам вршља около без допуштења ... то виндоуз редовно ради, тражи мрежу, тражи бежичног миша, у одређеним временским интервалима ... гомилу бежичних ствари редом ... кад инсталираш неки озбиљнији фајервол то се лепо види - мало-мало па оће на нет ... и то преко akamai сервера, поготово ''школске'' и ''едукативне'' верзије које сви живи имају инсталиране по комповима ... акамаи је делом у власништву мајкрософта ... чекај бре Милане... реч је о лаптопу!!! Ако неко мазне лаптоп сигурно му више није у мрежи, изузев да прикачи свој... мој виндоуз истина тражи конекцију кад подигнем систем и кад сконта да је нема прекине претрагу... али сигнал не може ничим да пошаље било где... stadaradim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 16, 2010 Пријави Подели Написано Јул 16, 2010 ко је луд да отвори илу уваља украден лаптоп са претходним оперативним системом и необрисаним хардом и сведеним на нуле? sHa_sarcasticlol 0110_hahaha 0110_hahaha чим се подигне систем са wifi опцијом, он крене одма да се јавља где је свеједно. не треба ти програм за то пошто је сваки јединствен на мрежи. ово је само згодно ако имаш мали кућни комп подигнут као сервер који прати остале лаптопе где су и шта чине. родитељска ухода или бизнис параноја имају смисла ... На који начин јавља ? ИП адреса је друга једино ако постоји неки софтвер који тражи одређену МАК адресу на нету 0110_hahaha већини људи се нет аутоматски подиже кад се стартује систем. сем тога што се виндоуз сам јави било којој расположивој мрежи, закачио се ти или не, све дотакне пингом и идентификује се као јединствен ... застарелост од handshake-а модема ...и није проблем ИП адреса, него јединствени идентификациони број под којим се инсталира систем, или задата алфанумеричка вредност дефинисана под називом компа ... капирам да користиш линџу, па вероватно тих проблема немаш - да ти систем сам вршља около без допуштења ... то виндоуз редовно ради, тражи мрежу, тражи бежичног миша, у одређеним временским интервалима ... гомилу бежичних ствари редом ... кад инсталираш неки озбиљнији фајервол то се лепо види - мало-мало па оће на нет ... и то преко akamai сервера, поготово ''школске'' и ''едукативне'' верзије које сви живи имају инсталиране по комповима ... акамаи је делом у власништву мајкрософта ... чекај бре Милане... реч је о лаптопу!!! Ако неко мазне лаптоп сигурно му више није у мрежи, изузев да прикачи свој... мој виндоуз истина тражи конекцију кад подигнем систем и кад сконта да је нема прекине претрагу... али сигнал не може ничим да пошаље било где... stadaradim можда си пропустио, писао сам о оним лаптоповима који имају отворен wifi ...а скоро сви новији имају, а ово је направљено специфично за такве колико сам укапирао из текста ... а већ сам ти објаснио да чим се подигне систем, тако је направљен да све около додирне са јединственим идентификационим кодом ... с тим што се сигнал тражења понавља репетативно у неком временском интервалу, и дакле: мало-мало па се опет идентификује. мислим да се тај исти сигнал може искористити неким подешавањима да се не приказује у очигледним опцијама, а да га видиш са неког удаљеног места које прима сигнал са украденог лаптопа. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Јул 16, 2010 Пријави Подели Написано Јул 16, 2010 можда си пропустио, писао сам о оним лаптоповима који имају отворен wifi ... а скоро сви новији имају, а ово је направљено специфично за такве колико сам укапирао из текста ... а већ сам ти објаснио да чим се подигне систем, тако је направљен да све около додирне са јединственим идентификационим кодом ... с тим што се сигнал тражења понавља репетативно у неком временском интервалу, и дакле: мало-мало па се опет идентификује. мислим да се тај исти сигнал може искористити неким подешавањима да се не приказује у очигледним опцијама, а да га видиш са неког удаљеног места које прима сигнал са украденог лаптопа. hvala Милане!!! То ми је сад јасно!!! Само ми сад :group111: можда си пропустио,ја сам 0442_feel 29dz8zk.gif' class='bbc_emoticon' alt='idea' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Јул 16, 2010 Пријави Подели Написано Јул 16, 2010 :huh: idea одо да 0442_feel :group111: 29dz8zk winter smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 16, 2010 Пријави Подели Написано Јул 16, 2010 можда си пропустио, писао сам о оним лаптоповима који имају отворен wifi ... а скоро сви новији имају, а ово је направљено специфично за такве колико сам укапирао из текста ... а већ сам ти објаснио да чим се подигне систем, тако је направљен да све около додирне са јединственим идентификационим кодом ... с тим што се сигнал тражења понавља репетативно у неком временском интервалу, и дакле: мало-мало па се опет идентификује. мислим да се тај исти сигнал може искористити неким подешавањима да се не приказује у очигледним опцијама, а да га видиш са неког удаљеног места које прима сигнал са украденог лаптопа. hvala Милане!!! То ми је сад јасно!!! Само ми сад 0442_feel можда си пропустио,ја сам winter .gif' class='bbc_emoticon' alt='idea' />секо праштај, већ сам уморан и грешим 29dz8zk :group111: ...ладно сам истриповао да куцам Лазару пошто скроловах екран да видим текст али не и о коме се ради, јер увек у горњој половини монитора држим пост који читам, да ми буде у нивоу очију клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука