Jump to content

Како се презива Господ, и друга слична питања ...

Препоручена порука

како се презива Господ?

како се зове разбојник са Крста?

што је Господ разапет у младости а не у старости?

поставите своје питање ...

Подели на овим сајтовима

како се презива Господ?

А могу ја да пробам да одговорим на треће питање???

Што је Господ разапет у младости...???

Лк 23,31

31 Jer kad se ovako radi od sirovog drveta, šta će biti od suvog?

То је порука, део плана... Човек од тридесете па негде до 45 год. је у пуној снази и менталној, психичкој и физичкој. Чак и медицина, са изузетком хроничних болести, наследних, инфективне, значи кад баш набасаш на неки извор заразе, а и одбрамбене снаге су најјаче, показује да је у овом периоду најмање обољевање...

Дакле Исус Христ, син Божији у пуној снази, чистог срца, невин бива разапет и проглашен за највећег злочинца, који се још и ставља пред Божије лице, као хулитељ Божији, највећи грешник...

А шта ће тек бити са сувим дрветом??? Суво дрво нису само стари људи, већ управо ми грешници, у нашим гробовима, изморени од греха, мртви, трули изнутра...

Дакле ако се тако ради са невиним Човеком, чистим у пуној снази, шта ће бити са нама који смо уистину грешници...Како ће тек нама да се суди, колико ће тек нас разапињати, колико ћемо тек ми међу собом да се убијамо и пљујемо...Шта ће тек бити са онима који су мртви и немају живота у себи...

То сам чула од Кика Аргуеља...  bliss jeeee

apel.png

Подели на овим сајтовима

како се презива Господ?

Pokajani razbonjik zvao se Dimas, ako se ne varam, o tome pise vl. Nikolaj u Prologu...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

како се презива Господ?

po zemaljski Isus Josifov a nadimak mu Nazarećanin, a po naški Isus Hristos

Sveti Dima

Ovaj grad se u bratskom Teksasu zove po njemu

http://www.ci.dumas.tx.us/index.jsp

Nije baš ni da je bio u cvetu mladosti. 33 leta je u to vreme bilo baš onako ... zreo čovek.

Sada i sa 40 i 50 pa ima nezrelih ka da su u pubertet.

U Svetom jevanđelju po Luki 3.23 I taj Isus imaše oko trideset godina kad poče; i beše, kao što se mišljaše, sin Josifa sina Ilijinog,

reference na ovaj stih su: 4 Moj. 4:3 Od tridest godina i više do pedesete sve koji su za posao da mogu raditi poslove u šatoru od sastanka (slično i u 4 Moj. 4:35 i u 4 Moj. 4:39 i 4 Moj. 4:47)

zatim 2 Sam. 5:4 Trideset godina beše Davidu kad se zacari i carova četrdeset godina

Mislim da u ovim referencama leži i odgovor na tvoje pitanje.

Znači bez 30 godina Isus nije mogao da vrši sveštene radnje u šatoru, a sve se to radilo sa Isusom da bi se ispunio Zakon.

I ovo što je navedeno da je car David imao 30 godina kada se zacario takođe je značajno, jer je Isus njegov "naslednik"

Uopšte uzev brojevi su u jevreja imali uvek simboliku ali mislim da nisu bitni za nas, samo što treba da posmatramo te brojeve kao nasleđe ali ne i kao smernicu.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Pitanje:

Da li su jevreji u pustinji kada su utekli iz Misira, 40 godina jeli samo "manu" ili im je "mana" bila svakodnevna a jeli su i ostalo što su mogli....stoku, zelje i sl. Zašto "mane" nije bilo kada su konačno došli u obećanu zemlju?

Trik pitanje:

Da li "mana" i sada postoji?

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Pitanje:

Da li su jevreji u pustinji kada su utekli iz Misira, 40 godina jeli samo "manu" ili im je "mana" bila svakodnevna a jeli su i ostalo što su mogli....stoku, zelje i sl. Zašto "mane" nije bilo kada su konačno došli u obećanu zemlju?

Trik pitanje:

Прво су јели што су понели из Египта... Да имали су и своју стоку... Мана је падала кад су почели гунђати Мојсију, кад су били гладни, осим мане падале су и птице... јели су сигурно све што су налазили...

Шта ће им мана у обећаној земљи???  :group111:  Обећана... Има свега и плодне земље и свега...

89898989898989

apel.png

Подели на овим сајтовима

како се презива Господ?

Pokajani razbonjik zvao se Dimas, ako se ne varam, o tome pise vl. Nikolaj u Prologu...

На шта се позива Свети Николај?

Подели на овим сајтовима

како се презива Господ?

Не,не,никако.Христос је Месија,ако смо се добро разумјели.Није то презиме него титула.Помазаник је исто што и Месија и Христос.

Рецимо,Јевреји су давали имена:Јосиф бен Матија=Јосиф син Матијин,Моше бен Ашер=Моше син Ашеров....

Подели на овим сајтовима

како се презива Господ?

Не,не,никако.Христос је Месија,ако смо се добро разумјели.Није то презиме него титула.Помазаник је исто што и Месија и Христос.

Рецимо,Јевреји су давали имена:Јосиф бен Матија=Јосиф син Матијин,Моше бен Ашер=Моше син Ашеров....

Значи Исус бен Јосиф!!!    :drugarstvo:      :group111:

apel.png

Подели на овим сајтовима

како се презива Господ?

Ni na sta se ne poziva, nego u jednom od dana nesto pominje i ovog razbojnika...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Aham, Dismas ili u prevodu Dima. Po Predanju, bio je vođa grupe razbojnika koja je presrela Svetu porodicu prilikom bekstva u Misir. Videvši lepotu Bogomladenca Hrista rekao je: "Kada bi sam Bog, uzeo lik čovečiji, ne bi mogao biti lepši od ovoga deteta" i umesto da ih opljačka bogato ih je darivao. Bogorodica mu tada reče da će ga to dete spasiti, što se i dogodilo

Подели на овим сајтовима

Pitanje:

Trik pitanje:

Naravno da postoji brate, odlično pitanje  blessyou  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

како се презива Господ?

Ni na sta se ne poziva, nego u jednom od dana nesto pominje i ovog razbojnika...

Брате,то је мало бајковито ако не знамо одакле Светом Николају тај податак.

Подели на овим сајтовима

evo brate, nije bajka: "I onaj koji je proveo u pustinji arapskoj, na putu za Misir, kao Mladenac, u narucju Presvete Majke Svoje, kada je samo Svojim bogocovecanskim pogledom, punim ljubavi i milosti, zaustavio strasnog zlocinca Dismasa da ucini zlo Bozanskoj porodici, koja bezi da se skloni od maca Irodova, jos krvolocnijeg zlocinca od Dismasa, i to koji sedi na carskom prestolu, a ne u pustinji, jeste Njegov dan - Spasovdan - Spasiteljevdan" Ohridski Prolog, rasudjivanje, 26. XII. str.1035). Podatak je sa sajta manastira Lepavina http://www.manastir-lepavina.org/arhiva/novosti/index.php/weblog/2005/03/P136/

Imaš taj podatak i na sajtu Pravoslavne veronauke http://veronauka.tripod.com/latinica/tekstovi_lat/novi1_lat.htm

A,možeš pronaći i na vikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Dismas  blessyou  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...