Sherlock H. Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Тај грешни Милоје их је,дајући им уточиште практично подржао у непослушању Цркви.Ко му је уопште дао надимак "грешни"? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Тај грешни Милоје их је,дајући им уточиште практично подржао у непослушању Цркви.Ко му је уопште дао надимак "грешни"? Sam sebe je tako nazvao... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Тај грешни Милоје их је,дајући им уточиште практично подржао у непослушању Цркви.Ко му је уопште дао надимак "грешни"? Sam sebe je tako nazvao... на оном расколничком сајту борба за веру, он је један од писаца ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Тај грешни Милоје их је,дајући им уточиште практично подржао у непослушању Цркви.Ко му је уопште дао надимак "грешни"? Sam sebe je tako nazvao... на оном расколничком сајту борба за веру, он је један од писаца ...Онда ми је све јасно.Баш ћу да потражим његове текстове да видим да ли је тако фин као на оном клипу. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Баш сам се питао шта је са монахом Арсенијем. Слава и хвала Богу што је остао, нисам ни сумњао да ће он отићи, јер видим у њему здрав Православни дух, зачудио би се да је било обратно! на свему! "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Баш сам се питао шта је са монахом Арсенијем. Слава и хвала Богу што је остао, нисам ни сумњао да ће он отићи, јер видим у њему здрав Православни дух, зачудио би се да је било обратно! 0212_rolleyes на свему! Да , остао је мон.Арсеније.Није га било на оном списку који су напустили ЕРП а и нисам га приметио на фоткама што су се сликали , као ни у м.Фенеку и м.Раваница-Врднику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Боже, што је све то тужно ... али сам радостан због оних који су се одупрли таквом искушењу потрованости ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Techpriest Написано Јул 12, 2010 Пријави Подели Написано Јул 12, 2010 Ево позив за брата Милоја да лепо помогне овој породици, а да монахе пошаље одакле су дошли: у свој манастир који их чека, да се моле за наш напаћени народ испред моштију Светог Петра Коришког. Помоћи овој дечици је добро дело! Тада ће заиста учинити добро дело и заиста када се помоли ујутру испред своје иконе видети да то шта ради има Божијег благослова!Ево овако што се тиче о.Николаја он је отишао са својим монаштвом да покаже Синоду да не може по никаквим канонима да забрани владици Артемију да буде духовник својој духовној деци. То је заиста лоша одлука Св. Арх. Синода, ко зна шта је позадина, али забранити једном епископу да исповеда своју духовну децу стварно није у складу са црквеним канонима. Уосталом проблем на косову је могао да се реши без уплитања државне политике, тако што би Симеона Виловског послали на суд, а на косово послали инспекцију црквену и администратора који би заједно са владиком Артемијем исправио грешке, политика је учинила своје и направила велику пометњу у цркви. Монаси су по благославу владике Артемија слушали Св.Арх. Синод све док им Синод није забранио да се исповедају код владике Артемија...Владика ни сам није знао где ће они да оду, али је такође због љубави према својој духовној деци морао да упути отворено писмо митрополиту Амфилохију, који се искрено, много, али баш много променио (да ли је масонерија учинила своје или државна политика? питање је). Не судим никоме, али мислим да је што се тиче случаја код владике Артемија направљена огромна грешка која дрма целу Српску Православну Цркву..... За мир и спасење душа наших Господа Бога молимо. In God we trust ~ONE~ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 12, 2010 Ако си читао писмо Митр. Амфилохија, јасно си видео да нико није забранио Владици Артемију да исповеда, чак и да служи по Космету. Значи, само лоше оправдање. Никоме не може да буде драго за све што се десило, свако ко заиста воли Цркву жали због тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука