Огњен Написано Јул 1, 2010 Пријави Подели Написано Јул 1, 2010 1 Тим. 282 (2: 1-7). Чедо Тимотеје, молим, дакле, прије свега да се чине мољења, молитве, прозбе, благодарења за све људе, 2. за цареве и за све који су у власти, да тих и миран живот поживимо у свакој побожности и честитости. 3. Јер је ово добро и угодно пред Спаситељем нашим Богом, 4. Који хоће да се сви људи спасу и да дођу у познање истине. 5. Јер један је Бог, један и посредник између Бога и људи, човјек Христос Исус, 6. Који себе даде у откуп за све, свједочанство у назначена времена, 7. за које сам ја постављен проповједник и апостол - истину говорим у Христу, не лажем -, учитељ незнабожаца у вјери и истини. Лк. 13 (4: 16-22). У вријеме оно, дође Исус у Назарет гдје бјеше одгајен, и уђе по обичају своме у дан суботни у синагогу, и устаде да чита. 17. И дадоше му књигу пророка Исаије, и отворивши књигу нађе мјесто гдје бјеше написано: 18. Дух Господњи је на мени; зато ме помаза да благовијестим сиромасима; посла ме да исцијелим скрушене у срцу; да проповиједим заробљенима да ће бити пуштени, и слијепима да ће прогледати; да ослободим потлачене; 19. И да проповиједам пријатну годину Господњу. 20. И затворивши књигу, врати је служитељу па сједе; и очи свију у синагоги бијаху упрте у њега. 21. А поче им говорити: Данас се испуни ово Писмо у ушима вашим. 22. И сви му свједочаху, и дивљаху се ријечима благодати које излажаху из уста Његових. Извор: СЛОВО — Данашња зачала - Daily Bible reading - Ежедневные Евангельские чтения Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 СРЕЋНА ВАМ НОВА ГОДИНА ДРАГА БРАЋО И СЕСТРЕ 4chsmu1 , ДА ВАС ГОСПОД МОЛИТВАМА Bogorodicaaaaaa И СВИХ :) УКРЕПИ И ШТИТИ ОД СВАКОГ ЗЛА ! БУДЕТЕ МИ ЖИВИ И ЗДРАВИ НА МНОГАЈА ЉЕТА! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 СРЕЋНА ВАМ НОВА ГОДИНА ДРАГА БРАЋО И СЕСТРЕ zru , ДА ВАС ГОСПОД 4chsmu1 МОЛИТВАМА Bogorodicaaaaaa И СВИХ 4chsmu1 4chsmu1 УКРЕПИ И ШТИТИ ОД СВАКОГ ЗЛА ! БУДЕТЕ МИ ЖИВИ И ЗДРАВИ НА МНОГАЈА ЉЕТА! hvala :) Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 Црквена Нова година - 1./14. септембар 2010.година Господња , Дан екологије У већини православним црквама, десет од четрнаест, које користе тзв. Нови календар, 01. септембром почиње нова, литургијска година. Старокалендарске цркве, каква је и српска, тек 14. септембра. У Цариграду, Атини, Софији, Букурешту, Тирани и другде, моли Господу да благослови »венац године« - да сачува православље у миру, да ток године протекне добро, да градове Бог сачува неповредјен, да христољубивог владара земље заштити и дарује му победу над противницима. Такође се моли за победу над кривоверством, за плодове земаљске, здрав ваздух, кишу са небеса, за избављење од свих невоља. Свети Амвросије Медиолански каже да годину треба почети септембра месеца у славу светога цара Константина, рођеног у Нишу. У Византији је још дуго било двоумљења. Први и шести васељенски сабори сматрају да је добро да се почетак године стави у септембар, налазећи за то библијско оправдање. Јер, око празника јеврејске Нове године, Исус Христос, ушавши у синагогу, огласио је годину милости Господње. »Еколошки одмор« На предлог васељенског патријарха цариградског и од 1989. се 1. септембар молитвену обележава као дан свега од Бога створеног, твари Божије. У медјувремену, овај дан обележавају и бројне друге цркве, такодје и неправославне. Узносе се молитве за заштиту природне средине и за такав начин живљења и деловања човека који не би угрожавао природу и мењао климу. Поводом овог дана патријарх Вартоломеј упутио је свету посебну посланицу питајући у њој шта смо у последње време урадили за будућност наше планете. Патријарх је затражио да се сви моле за Божји благослов за конференцију Уједињених нација о климатским променама која ће се одржати децембра у Копенхагену. Индустријски развијене земље треба да кооперирају са земљама у развоју како би и оне смањивале загадјење. Садашња криза даје могућност да се проблеми решавају на различите начине. Папа Венедикт Шеснаести затражио је истим поводом да индустријске земље имају на уму своју одговорност за будућност планету. Недопустиво је да најсиромашније земље треба да плате највећу цену за климатске промене. »Природа је Божији дар свима«. У центру овогодишњих размишљања налази се заштита ваздуха. Задужбина Св.Јелисавете Фјодоровне ВИА-верска информативна агенција, вести и анализе из света религије Извор: http://www.serbische-diozese.org/03/index.php?option=com_content&view=article&id=533:2009-09-03-07-08-01&catid=66:2009-01-03-03-52-46&Itemid=27&lang=de п.с. мале измене око наслова! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 zru БОЖЕ ДАЈ ! 4chsmu1 4chsmu1 4chsmu1 :) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука