Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

Цитат

а шта би њему политика Образа рекла вјероватно да у одређеном тренутку "отвори двери"...

шалим се мало ..не срди се,,, :cheesy2:

Знаш како, не постоји званичан став Образа да смо против литургијске обнове ekstra

Све ово што мислите је лични став мог брата Младена. А његов је духовник владика Никанор, тако да је разумљиво да има мало оштрије ставове...али сам сасвим сигуран да не подржава Артемија након овог раскола.

Иначе владика Никанор је послао духовну литературу нашим саборцима у затовру да читају...лијеп гест :cheesy2:

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Рекох, зато што показују добру вољу. Видећемо колико је искрена.

Ovaj deo mi je zanimljiv. Rimokatolicka jereticka grupa nikada nije pokazivala iskrenost kada je u pitanju istina vere, vec je jedino bila iskrena u pokusajima unijacenja i sirenja papske vlasti. I tako poslednjih hiljadu godina. A sada, ti kazes, Aleksandre, da treba proveriti da li su iskreni? A dobra volja o kojoj pricas je valjda ona suplja prica o "ekumenizmu"? Ili, neiskreno, formalno i paradno prihvatanja nekih pravoslavnih dogmata, samo da bi ostvarili svoj cilj uljuljivanja naivnih pravoslavaca?
а који је твој искрени покушај да имаш дијалог овде на форуму са римокатолицима и муслиманима, пошто га нисам приметио?
Подели на овим сајтовима

Da, posle burne rasprave na BSN ili Gazimestanu, ali mislim BSN o tome da li se mozemo pricestiti bez posta kod Vladike Artemija, vi ste tamo branili stav da cete stati pred putir i ko vas moze oterati.

Tada je Vladika posle dugo godina prvi put sluzio u Feneku, kod svoga Makarija, i to je bilo iznenadjenje, a ti si brate dosao samo zbog toga, i nije bilo nikakve cure, jer si stojao sam posle pricesca u levom stolu.

Gore si se popeo i sedeo si opet za levim stolom kada se gleda u procelje.

Bio si sam.

A tada te 2007 ili 2008 godine vladika Artemije je vec  tada bio ''zabrljao'' i u pogledu ekonomije, politike, i kao pastir, pa me zato cudi, da si bas onda dosao da se pricestis kod takvog loseg pastira.

Naravno da je bio vladika SPC, ali los bre pastir, sve uprskao!

Od takvoga se bezi!  15 godina se moli da ode iz Crkve, da bi kao Zivica Tucic na prvoj, rekao da je to dobro jer smo se otarasili radikalnog krila i sada mozemo ka hriscanskom jedinstvu, ali doduse ostalo je blaze ali oni su bezopasni,

Kao da je govorio o Sembercu i Vuku.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Да,ишао сам често у Фенек,мада не због Артемија,већ једне цуре... ekstra

:cheesy2: Идеш у манастир да бариш дјевојке...који си ти цар :cheesy2:

Шалу на страну, свакако да ту можеш наћи дјевојку која размишља као и ти...вјерски. :(

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Чек да не буде забуне,ја сам у Фенек ишао још док су ту биле монахиње и кад  је било дестину људи на литургији.Да не причам о скупљању сена и осталих паорских послова... :drugarstvo:

Дакле на неки начин,био сам везан за Фенек,а после су дошли оМихајло и оМакарије, а и та цура... dada

Од када  је отишао Михајло,готово да више не идем у Фенек...(добро де,и од кад сам извисио код те цуре 0442_feel)

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Цитат

Данас је Владика Атанасије рекао да без проблема Синод може да врати чин Артемију, али је услов његово покајање које, како ствари стоје, је готово немогуће. Многи су разлози за то.

чек, полако, није баш тако рекао.

рекао је да има заиста мало наде да ће се тако нешто десити.

у мојим ушима, то је велика разлика.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Данас је Владика Атанасије рекао да без проблема Синод може да врати чин Артемију, али је услов његово покајање које, како ствари стоје, је готово немогуће. Многи су разлози за то.

Заиста се питам да ли може да мирно спава човек који је толико људи повео за собом, монахе који су оставили своје породице да и били у манастиру и етоп, дошли су до тога да више не знају ни где су ни ко су- једино раде на рушењу Цркве. То је најблаже речено страшно.

Заиста, најсрећнији би био када би се монах Артемије покајао и поново му се врати чин и онда на миру проживи свој живот. Но, како ствари стоје, то многима не би одговарало. Опет се и изнова поставља, макар и хипотетичко питање: Шта би било када би се монах Артемије покајао? (мислим да има и тема о томе)

Нисам у току...да ли је то вл.Атанасије рекао јавно или у неформалном разговору ?

А да ли владика може мирно да спава?...убеђен сам да мирније спава од његових гонитеља !

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Заиста се питам да ли може да мирно спава човек који је толико људи повео за собом, монахе који су оставили своје породице да и били у манастиру и етоп, дошли су до тога да више не знају ни где су ни ко су- једино раде на рушењу Цркве. То је најблаже речено страшно.

Заиста, најсрећнији би био када би се монах Артемије покајао и поново му се врати чин и онда на миру проживи свој живот. Но, како ствари стоје, то многима не би одговарало. Опет се и изнова поставља, макар и хипотетичко питање: Шта би било када би се монах Артемије покајао? (мислим да има и тема о томе)

Нисам у току...да ли је то вл.Атанасије рекао јавно или у неформалном разговору ?

А да ли владика може мирно да спава?...убеђен сам да мирније спава од његових гонитеља !

то се могло извући као заључак из опаске за време предавања, под условом покајања оца Артемија. објаснио је разлику између праведништва, прогонства, одузимања чинова и како су такви мученици за Христа примали такве ствари у смирењу и пристанку на такво искушење и завршавали у Цркви покајањем прогонитеља, повраћајем свих титула и почасти (конкретним примерима светог Серафима Саровског и светог Марка Ефешког) и оних који су се дигли против Цркве - као проказани јеретици и отпадници од Цркве.

пс. да си икад примио неправду, био би праведан да се молиш за своје прогонитеље и никако мирно не би могао да спаваш, али утешен би бивао Божјом благодаћу. коју отац Артемије нема јер се игра позоришта од Литургије, а поготово од светог причешћа прави папазјанију.

Подели на овим сајтовима

Цитат

пс. да си икад примио неправду, био би праведан да се молиш за своје прогонитеље и никако мирно не би могао да спаваш, али утешен би бивао Божјом благодаћу. коју отац Артемије нема јер се игра позоришта од Литургије, а поготово од светог причешћа прави папазјанију.

Као прво...откуд ти знаш да се владика не моли за своје прогонитеље...?

Као друго...благодат се осећа и доживљава па су те твоје провале само ваши пусти снови...Благодат не може одузети човек јер је он и не даје !

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Као друго...благодат се осећа и доживљава па су те твоје провале само ваши пусти снови...Благодат не може одузети човек јер је он и не даје !

Dakle Miras Dedeic i dalje ima blagodat takodje, zar ne?

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Цитат

Поређење не стоји...

Мирашеву тзв.цркву су основали политичари у станици милиције и то је удружење грађана са особинама политичке партије...он је сам отпао од Цркве,добровољно...

Да ли је благодат отпала од Светог Јована Златоуста оног тренутка када га је Сабор рашчинио и протерао ?

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

нешоооооооооОООООООООооооооооо  :drugarstvo:

полако брате, ко је причао о владици, причам ти о хипотетичкој ситуацији коју си поставио - ''убеђен сам да мирније спава од његових гонитеља !''

чек, а ти и артемитска екипа сте верометри, па ко радари осећате Божју благодат?  :drugarstvo: greengrin greengrin

ај мани ме, леба ти меканог  :bla: :)

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Поређење не стоји...

Мирашеву тзв.цркву су основали политичари у станици милиције и то је удружење грађана са особинама политичке партије...он је сам отпао од Цркве,добровољно...

Да ли је благодат отпала од Светог Јована Златоуста оног тренутка када га је Сабор рашчинио и протерао ?

поређење не стоји, да те цитирам.

свети Јован Златоусти, с киме упоређујеш монаха Артемија, је човек правио чудеса у име Божје а прогоњен је и истериван ал је све примио са смирењем. за разлику од оца Артемија који не прави чудеса у име Божје, није прогоњен и није никад истеран, па је још и баталио послушност Цркви на коју се заветовао ...

мисим, могао би да се уземљиш и поразмислиш пре него одрапиш нешто слично.

још није са оца Артемија отишла благодат, ал је нема кад пожели да служи Литургију као владика, што више није - поготово је нема у супици коју дели као свето причешће, јер у чије име он служи, кога он помиње на Литургији као владику, како он сме да призива Духа Светог на епиклези и којим речима на позоришту које зову људи Литургијом?

јеси ли свестан да мора у нечије име да се служи Литургија, да се позовеш на непрекидни низ рукоположења а све владике су ти саборно одбиле владичанско прејемство скидањем чина?

како онда да се отац Артемије позове на Господа Исуса Христа кад моста до њега нема?

схваташ ли шта се чини у ''име Божје''?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...