Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

‎Cekajte ljudi, zar to preti o.Darko iz ove price:

"zovem se darko marinkovic,svestenik sam u pristini eparhija rasko-prizrenska,majka mi je nekadasnja igumanija manastira gorioc monahinja antusa.sve ovo sto se desava duboko me je pogodilo jer kao prvo imao sam tu cast da me VLADIKA Artemi...je rukopolozi za svestenika,a kao drugo izuzetno volim postujem i cenim coveka koji je odlukom SA SPC lisen episkopskog cina i vracen u red monaha.on ce za mene uvek biti VLADIKA, i jos nesto moram da napomenem NIKAD DOKLE GOD SLUZIM GOSPODU BOGU NECU ZABORAVITI SUZE VLADIKE ARTEMIJA KOJE SAM SVOJIM OCIMA VIDEO NA DAN KAD JE NAPUSTIO EPARHIJU.sve ovo sto se desava je veoma zalosno i nepotrebno i po crkvu i po verni narod." (Свештеник Дарко после протеривања вл. Артемија са Косова)..

Drugo ne mogu da nadjem na grupi to o ocu Jovanu, verovatno mogu clanovi, ali je sigurno da je Pristevac Jovan Trajkovic mislim napustio Decane,ali ne iz toga sto je otisao kod vladike Artemija, nema to sa tim veze, nego su su pokacili tamo jer je tesko stanje, i on je otisao u svet.

Ovo za izjavu vladike Teodosija je verovatno licna itnepretacija Jovanovih reci, pesnicka sloboda.

Joj sta sve nece biti ovde.

Подели на овим сајтовима

Поштујем ја песничку слободу :)

Што се оптерећујеш?Ти си и онако анонимус и аутсајдер-по драговољном определењу и свесном страдању,нема зиме за тебе.

Твојима си дошао и они те не познаше,овде,забога дрскости,тражимо од тебе барем име да нам кажеш...ма иди бре.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

‎Cekajte ljudi, zar to preti o.Darko iz ove price:

"zovem se darko marinkovic,svestenik sam u pristini eparhija rasko-prizrenska,majka mi je nekadasnja igumanija manastira gorioc monahinja antusa.sve ovo sto se desava duboko me je pogodilo jer kao prvo imao sam tu cast da me VLADIKA Artemi...je rukopolozi za svestenika,a kao drugo izuzetno volim postujem i cenim coveka koji je odlukom SA SPC lisen episkopskog cina i vracen u red monaha.on ce za mene uvek biti VLADIKA, i jos nesto moram da napomenem NIKAD DOKLE GOD SLUZIM GOSPODU BOGU NECU ZABORAVITI SUZE VLADIKE ARTEMIJA KOJE SAM SVOJIM OCIMA VIDEO NA DAN KAD JE NAPUSTIO EPARHIJU.sve ovo sto se desava je veoma zalosno i nepotrebno i po crkvu i po verni narod." (Свештеник Дарко после протеривања вл. Артемија са Косова)..

Drugo ne mogu da nadjem na grupi to o ocu Jovanu, verovatno mogu clanovi, ali je sigurno da je Pristevac Jovan Trajkovic mislim napustio Decane,ali ne iz toga sto je otisao kod vladike Artemija, nema to sa tim veze, nego su su pokacili tamo jer je tesko stanje, i on je otisao u svet.

Ovo za izjavu vladike Teodosija je verovatno licna itnepretacija Jovanovih reci, pesnicka sloboda.

Joj sta sve nece biti ovde.

гдје потпис, гдје печат, а крвна група?  :) facenew22222222

Подели на овим сајтовима

ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ Важно обавештење!

Браћо и сестре,молимо вас да сви пазимо да, колико се то може на фејсбуку, не пређемо границу хришћанске културе, да водимо рачуна о речнку, међусобном обраћању у духу назива ове странице.

Нема потребе за псовкама и увредама, типа сатанисти, издајници, сатанасије и сл. ни ти за сензацијализмом, и непров...ереним информацијама.

Они су расколници, рушитељи Богослужбеног поретка, екуменисти, екумено-новотари, обновљенци, а међу њима има и хоштаплера и кешоловаца(додуше ових последњих има највише).

Исто тако молимо да све неспоразуме решавате у приватним порукама, и да је сасвим нормално да до њих дође у оваквим врстама комуникације.

Каже наш народ 100 људи 100 ћуди, а овде је ипак 12000 људи.

Исто тако нећемо трпети увреде неким нашим угледним члановима, који су своје име, углед, и новац ставили за одбрану истине о владици Артемију.

Сасвим је нормално да овде има и сујетних, мање сујетних, благочестивих, мање благочестивих, радозналих, почетника, разних политичких оријентација, и прошлости, и да су другачији погледи на ситуацију, борбу, и начин борбе могући и нормални.

И нама се што шта не свиђа, али зарад мира у кући, отрпимо неке поруке, и нећемо да наступамо деспотски.

Не доводите нас у ситуацију да бришемо неке поруке, јер никоме није пријатно када му се порука за коју је одвојио време и енергију обрише.

Наравно хулитељи на Цркву, на владику Артемија, и монаштво, провокатори ће бити одмах бановани.

Исто тако треба да се зна да више не можемо само да пуштамо песмице, ју тјубове, сличице, и да тако благочестиво и монашки гледамо и ћутимо на све увреде и лажи које се сервирају преко скоро свих медија (и форума који добијају средства од епархија и државе, а за добар посао награђују их наградама и „Grand Prix Web fest 2010“) у Србији који су под утицајем Синодалаца и РРА.

Ово не пише владика, ово није владика, овде нису монаси, али јесмо Православни, и боримо се како знамо и умемо.

Ми имамо ову скромну страницу, коју не финансира нико, а где сви раде добровољно, јер су сви медији за нас блокирани.

Овде постављамо најновије вести, душекорисне текстове, преузимамо прилоге са Новинар Де, Борба за Веру, а посебно са www.eparhija-prizren.org.

Ми ћемо и даље наставити са разобличавањем узурпатора Синода СПЦ, симоније и апостасије која разара нашу свету Цркву и спрема је за свекршћанско јединство.

Није нам драго да копамо по њиховим контејнерима, јер су јако пуни и јако заударају, али ако имате посла са некима који су спремни на подметачине, на лажи, само да би остварили циљ, таквима се мора стати на пут на начин који они разумеју.

Ово нису књижевне новине, ово није академска расправа, ово је фејсбук, који се дакако мора придржавати најпре Православног духа, јер смо овде због истине и светиње коју бранимо, али ако некоме смета истина уљуљкани у оно што су пројектовали, можемо поновити само речи нашег колеге:

"Што се тиче вас ,,смирени , преподобни" хришћани, кад сте толико ревносни у неосуђивању и молитви зашто се дакле не повучете у клет своју и не произнесете пар молитвица за нас несмирене, него губите време овде празнословећи.”

Исто тако молимо све који имају обиље душекорисних текстова попут Др.Ђорћевић, Православног Ревнитеља, Бранислава Вујина, и много других да то проследе Љубиши, и ми ћемо објављивати.

Видимо да нема неких старих чланова, који нам се жале да је превише допуштено на овој страници, и њих молимо да се јаве Љубиши и да тамо напишу све замерке, предлоге, документе, доказе, сугестије.

Сваки документ који не смете да објавите, пошаљите Љубиши Правдићу и ми ћемо уз дискрецију објавити.

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

Komentari:

#

Стојан Анђелковић свака част на тексту , треба све лично обавестити

пре 5 ч. · 2 особе/аУчитавање...

#

ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ Sve neproverene informacije saljite Ljubisi Pravdicu i mi cemo kada ih proverimo objaviti, kao i bilo kakva dokumenta koja se mogu skenirati i objaviti.

пре 5 ч. · 2 особе/аУчитавање...

#

Никола Илић извините браћо ал не могу да пронађем Љубишу Правдицу а и вашу приватну поруку...

пре 5 ч.

#

ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ Mozes, samo cirilicno ga trazi.

пре 5 ч. · 1 особаНикола Илић воли ово.

#

Марьян Божичнык Е администраторУ свака ти час`!

пре 4 ч. · 2 особе/а2 особа/е. воли ово.

#

Србин Православац Коначно!!!!

пре 4 ч. · 3 особе/аУчитавање...

#

Miso Krackovic До сада смо се чудили свему оном што нам се дешава са Црквом ,па није чудо што је народ по некад давао оштрије и можда по некад и непримерене изјаве, али сада када знамо шта се дешава подржавам да се уведе ред...поздрав...

пре 4 ч.

#

Врс Мањача Вера, нада, љубав, поштење, смиреност, уважавање, истина, пристојност, а поврх свега чување вјере православне.

пре 4 ч. · 5 особе/аУчитавање...

#

αμαρτωλός μεγάλη на све речено само АМИН!

пре 3 ч. · 1 особаУчитавање...

#

Darko Marinkovic nemate nista od toga sto ste naveli..pazi admine sta si meni napisao a sta je ovo sad..malo si mi dvolican...i da ti kazem nesto moram da ti se izvinim sto sam uprljao ruke i misli sa ljudima kao sto si ti i ona jovana sto obilazi manastire jer niste dostojni toga..stvarno mi je zao

Пре око сат времена

#

ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ Даре, само ти уживај у Теодосијевим њедрима, а за савест не питај.

Пре око сат времена · 2 особе/аУчитавање...

#

Darko Marinkovic nemas ti pojma o zivotu pravdicu....

Пре око сат времена

#

ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ Добро Даре теби су важније паре и овоземаљско царство. Срећом па нисмо сви исти..

Пре око сат времена

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

"Сасвим је нормално да овде има и сујетних, мање сујетних, благочестивих, мање благочестивих, радозналих, почетника, разних политичких оријентација, и прошлости, и да су другачији погледи на ситуацију, борбу, и начин борбе могући и нормални."

isus-sinai pravopop

благочестивих,мање благочестивих crosseo

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

sigurno da je Pristevac Jovan Trajkovic mislim napustio Decane

ово јесте тачно, нажалост.

некад је боље баталити манастир ал не баталити душу, као што су оне бивше сестре из манастира Стјеник завршиле.

а опет, молите се да се отац Јован поврати.

Подели на овим сајтовима

Da, i ja se nadam da ce dati Bog da se vrati u manastir, ipak je to veliko iskusenje, i nesreca, dati zavete i prekrsiti ih.

Ali po odlasku u svet ERP je prevazisla Eparhiju Backu u poslednjih godinu dana.

7-8 monaha je otislo u svet, isto toliko je otislo na svetu Goru i druge eparhije, totalna konfuzija, 80-90 je sa vladikom Artemijem, iskusenici kud koji mili moji, i desilo se na nasu nesrecu ono sto je rekao Vladika Artemije, da je nacin njegovog uklanjanja atomska bomba i da ce biti velike nesrece.

Upravo to gledamo, i kosovski manastiri su ne poluprazni, to je jos i dobro, nego i prazni.

Decanci nece da idu u druge manastire sem ako nisu igumani, to bar prica Jovan..i jos mnogo sto sta.

Tek ce se cuti.

Daj Boze da se ovo smiri i da ova atomska bomba ne ostavi veliku radijaciju.

Подели на овим сајтовима

Боље је имати квалитет него квантитет, када је у питању духовност и монаштво. Ова диховна болест коју је Артемије произвео није никаква православна духовност, већ псеудомонашки гуруизам и фанатизам. То са Православљем нема благе везе. Нека су отишли. Сретан им пут. То је тумор који је одстрањен са Тела Цркве. Слава Богу.

Подели на овим сајтовима

Alal vam vera, pravi ste hirurg, odstranili ste tumor, ali pacijent metastazirao.

Nego da vas pitam onako bratski, vidim mitropolit primio delegaciju iz Tezea, pa me interesuje da li ste kao student isli u Teze i da li ste se sa tamosnjim monasima molitveno druzili, i da li ste taj tumor i guruizam tamo primetili.

Ipak su van Crkve 1000 godina.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...