Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

Постави извор одакле си преузео овај текст

http://ihtus.us/ihtus/viewtopic.php?p=35841

Значи расколнички сајт? Претпостављено. Од сада немој то радити.Можеш слободно износити своје мишљење,уз поштовање елементарних форумских правила која важе свуда па и код нас,можемо разговарати о свему и свачему,али као неки "крунски  доказ" више немој цитирати мишљења појединих осведочених и до несхватљивости острашћених мрзитеља свега што има призвук СПЦ,важи?

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

То ти је све рекла казала и твој лични доивљај. Очекивао сам мало више озбиљности од оне да је Виловски био ажуран у скупљању дневног пазара

Значи ја лажем,јел тако?

Шта значи Игоре "рекла-казала" у овоме?

Рекла-казала је у томе што је ово лична прича неког мени непознатог човека. Чак му не знам ни име ни презиме. А тај човек, мени непознат, препричавањем неког догађаја кога не може да докаже, настоји да поткрепи тезу да је Виловски крив за крађу 300.000 евра.

Плус што ако је то истина, Виловски је ту био савршено испрван - човек је ажурно скупљао пазар. Па ова прича ако је тачна треба да буде врхунски аргумент на суду у корист Виловског, и овог човека, чим му се утврди име и презиме, треба позвати да сведочи у одбрану Виловског (ако икад буде суђења).

Пази оче, Врховни суд Грчке каже да нема доказа, и ја ћу веровати више том суду него причи непознатог човека. Суд Србије 5 месеци није покрену оптужницу. Пет месеци чекамо на било какав доказ и доказа нема. Постоје фасцикле, али те фасцикле правно гледано не садрже доказе него материјал који тек потенцијално може да постане доказ, када га суд прихвати као таквог. За сада су то фасцикле са гомилом папира.

Друго, шта је са Суботићем? Он је у земљи, у затвору, где су докази против њега? Где је суђење, где је вештачење. И њему ће још мало истећи законски дозвољен притвор од шест месеци, и ако не почне суђење, мораће на слободу. И шта онда? Јел ти прогон на правди Бога, без иједног доказа?

SVRSENO ISPRAVAN!Daje otkaz coveku kome  je zena pred porodjajem i koji je molio da ne dobije otkaz. 0409_feel 0409_feel 0409_feel

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

igore,da li je greh raskolniku reći da je raskolnik...   hipotetički pitam

Није грех. у дугој историји Православља ми смо ствари називали увек правим именима.

Ко су по теби расколници у СПЦ?

Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја.

Подели на овим сајтовима

Naravno da tvom raskolnickom mentalitetu prija takvo djubre od sajta koje klevece Sabor i Sinod SPC a velica vasu sektu artemita.

I svakako da Sinod i Sabor za tebe nista ne znace,samo ep.Artemije koji "jedini brani veru".

Pogodi, ko je raskolnik?

Po Svetim Ocima,a ne po tebi li meni.

Подели на овим сајтовима

Naravno da tvom raskolnickom mentalitetu prija takvo djubre od sajta koje klevece Sabor i Sinod SPC a velica vasu sektu artemita.

I svakako da Sinod i Sabor za tebe nista ne znace,samo ep.Artemije koji "jedini brani veru".

Pogodi, ko je raskolnik?

Не, ајде ти одговори на следећа два питања:

- ко су расколници у Српској Православној Цркви?

Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја.

Подели на овим сајтовима

Pogodi, ko je raskolnik?

Svi odbegli monasi iz manastira ERP,koji bez blagoslova nadleznog episkopa su napustili svetinje u kojima su bili i nalaze se u tudjoj eparhiji gde takodje bez blagoslova borave.

U to stanje ih je doveo njihov duhovni otac i on je sam najodgovorniji za sve sto se desilo,ali oni nisu izuzeti iz odgovornosti obzirom da su slovesna bica i kao takva imaju slobodnu volju.

Najzalosnije od svega je to sto oni,na celu sa ep.Artemijem,nastavljaju raskolnicko ponasanje.

No,kako im volja.

Подели на овим сајтовима

Pogodi, ko je raskolnik?

Svi odbegli monasi iz manastira ERP,koji bez blagoslova nadleznog episkopa su napustili svetinje u kojima su bili i nalaze se u tudjoj eparhiji gde takodje bez blagoslova borave.

U to stanje ih je doveo njihov duhovni otac i on je sam najodgovorniji za sve sto se desilo,ali oni nisu izuzeti iz odgovornosti obzirom da su slovesna bica i kao takva imaju slobodnu volju.

Najzalosnije od svega je to sto oni,na celu sa ep.Artemijem,nastavljaju raskolnicko ponasanje.

No,kako im volja.

Хвала на одговору. Ако би био љубазан да ми одговориш на још једно питање, и ништа те више нећу питати: ко у Цркви може да направи раскол? 

Подели на овим сајтовима

Pogodi, ko je raskolnik?

No,kako im volja.

Хвала на одговору. Ако би био љубазан да ми одговориш на још једно питање, и ништа те више нећу питати: ко у Цркви може да направи раскол? 

Nas narod lepo kaze:"Nema raskola dok ga mantija ne povede."

Подели на овим сајтовима

Која мантија?

Постоје разне мантије, која може да поведе раскол?

Подели на овим сајтовима

Свака може да га поведе.

Да видимо да ли се брат Арагон слаже са овим одговором?

Подели на овим сајтовима

То ти је све рекла казала и твој лични доивљај. Очекивао сам мало више озбиљности од оне да је Виловски био ажуран у скупљању дневног пазара

Значи ја лажем,јел тако?

Шта значи Игоре "рекла-казала" у овоме?

Рекла-казала је у томе што је ово лична прича неког мени непознатог човека. Чак му не знам ни име ни презиме. А тај човек, мени непознат, препричавањем неког догађаја кога не може да докаже, настоји да поткрепи тезу да је Виловски крив за крађу 300.000 евра.

Плус што ако је то истина, Виловски је ту био савршено испрван - човек је ажурно скупљао пазар. Па ова прича ако је тачна треба да буде врхунски аргумент на суду у корист Виловског, и овог човека, чим му се утврди име и презиме, треба позвати да сведочи у одбрану Виловског (ако икад буде суђења).

Пази оче, Врховни суд Грчке каже да нема доказа, и ја ћу веровати више том суду него причи непознатог човека. Суд Србије 5 месеци није покрену оптужницу. Пет месеци чекамо на било какав доказ и доказа нема. Постоје фасцикле, али те фасцикле правно гледано не садрже доказе него материјал који тек потенцијално може да постане доказ, када га суд прихвати као таквог. За сада су то фасцикле са гомилом папира.

Друго, шта је са Суботићем? Он је у земљи, у затвору, где су докази против њега? Где је суђење, где је вештачење. И њему ће још мало истећи законски дозвољен притвор од шест месеци, и ако не почне суђење, мораће на слободу. И шта онда? Јел ти прогон на правди Бога, без иједног доказа?

SVRSENO ISPRAVAN!Daje otkaz coveku kome  je zena pred porodjajem i koji je molio da ne dobije otkaz. 0409_feel 0409_feel 0409_feel

Све ја то разумем, и нисам дао свој став да ли је то опрвдано или не. Али је господин изнео ту причу као доказ да је Виловски патолошка личност, непосредно и вл. Артемије, и тиме имплицирајући да су ове недоказане оптужбе у ствари основане.

Ако је овде ишта за жаљење, је то што је Соломон своју личну трагедију, свесно или несвесно, употребио у правцу оправдавања политичког прогона вл. Артемија. То је сама суштина. И уместо да Соломон поцрвени од стида и повуче се, он мени брише поруке, позива на моралност итд. Све то што се десило нема никакве везе са меритумом теме, а то је: Јели Виловски украо паре или не?

Још једном понављам оно што сам директно и недвосмислено рекао а што си могао да прочиташ и да схватиш да си добронамеран и да имаш иоле способности да поверујеш икоме осим себи.Описујући оно што се десило не мени,него и другима поред мене,ја сам дао,за разлику од тебе,лични и директни искуствени опис његове личности,његових склоности и менталног профила у коју ти можеш веровати или не,желећи да свима па и теби кажем само једно...да особа као што је Дејан Виловски,по мом мишљењу и мишљењу огромног броја оних који га знају (наравно,воли га вл.Артемије из мени нејасних разлога и шачица вас од којих га већина и не познајеа) и на основу,понављам,мог личног искуству са њим (његовим братом,Предрагом Суботичким,вл.Артемијем) заиста представља особу која нам је нанела директног зла,која није оперисана од онога што јој се ставља на терет,чији профил се веома лако може поклопити са профилом потенцијалног "Дејана осуђеника",а да ли је то потпуна истина,то ће,ако да Бог,имати прилике кад-тад да докаже пред судом.Ја сам само пружио оно што смо други и ја доживели са тим људима...тако да ово што си написао представља још једну дрскост у серијалу бесрамних и злонамерних преиначавања онога што напишем,стављања мени и мојим колегама "терет стида" због тога што смо лагани,варани и понижавани,њиховим грехом мажеш наш образ? Срам те било!!!

Тако неће моћи од сада.Твоја дрскост,на коју сам ти већ указао, и опоменуо те због ње,а ти настављаш даље са несрећним и безобразним садржајним претумачењима мојих речи и њихове поенте,неће бити толерисана.Зато имаш прву опомену и од сада пази шта пишеш,или ћеш врло брзо,а да никоме неће бити жао због тога,одлетети одавде,а сваку твоју поруку која се настави у том духу наставићу да бришем.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...