Jump to content

Руска музика

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

• Одговори 463
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Штета је за оне који не знају руски језик, текстови ових песама су дивни...Интересантно је да се мотив руског фолклора "провлачи" од класике па до савремених песама, али то они некако јако лепо уклопе...

Подели на овим сајтовима

????? ?? ?? ??? ???? ?? ????? ????? ?????, ???????? ???? ?????? ?? ?????...???????????? ?? ?? ?? ????? ?????? ???????? "????????" ?? ??????? ?? ?? ?????????? ??????, ??? ?? ??? ?????? ???? ???? ??????...

??????? ?????, ???? ??? ?? ????? ?? ????...

?? ???? ?? ????? ??????? ?????, ??? ? ?? ????????? ????????, ?????? ??????? ? ????? ?????.

??? ???? ?? ????? ????? ??? ?? ????? ??? ?????, ?? ????? ??? ??????????. ???? ?? ?????? ?? ?? ???????? ? ???? ???????, ?????? ????...

Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море.

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па Нандоре, види се да знаш. Кад видим текст ја знам да је суштина непреводива на српски, у томе је мука. Разумеш, зато што суштински знаш. Поједине речи не чине смисао. Рецимо , ја највише волим "Поноћни тролјбус", али није то то, кад се преведе. Зато често неке текстове оставим на руском, за оне који разумеју. А да би се текст истински разумео, треба пуно знати о земљи из које долази. Ја пароле не знам, али све је то негде у глави....Зато сам поставила тему руска поезија, где постављамо песме и на руском. Изволи, можемо и тамо причати о песмама. Својевремено сам јако гњавила пријатеља да ми разјасни порекло и мит о Баба Јаги или Кашчају Бесмертном...ту сам танка, признајем.

Подели на овим сајтовима

Ми имамо ту срећу да је наш језик сличан руском, па можемо паралелно читати превод на српски и оригинални текст и мислим да је то боља варијанта него читати само на српском.

Ја сам заправо најчешће читао паралелно превод на енглески и оригиналне руске стихове (кад су у питању Висоцки и Окуџава) ...

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

Узгред, како се дешава да са ове теме нестају неке поруке, тј. неке песме? До чега је то? Тако је нестала и моја прва порука уопште написана на ЖРУ...

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

??????, ???? ?? ?????? ?? ?? ??? ???? ??????? ???? ??????, ??. ???? ?????? ?? ???? ?? ??? ???? ?? ??????? ? ???? ???? ?????? ?????? ???????? ?? ???...

????...????? ?? ?? ??? ???? ?? ???? ?? ?? ????? ????? ??????( embedding disabled)

???? ?? ??????????, ????? ??.

? ?? ??? ????????? ???? ?? ???? ? ????.

???????, ???? ?? ????? ?????, ???? ?? ???? ???? ???? ??? ?????? ?? ?????? ? ???????????? ????? ????? (???? ?? ???? ??????? ??? ??????? ???? ?????? ?? 5. ??????), ? ?????? ?? ?? ???? ?????? ?????? (?? ?? ???? ? ???? ?? ?? ?????? ?????????), ???? ?? ?? ????? ????????? ??? ?? ?? ??????...

????????, ?? ???? ???:

???????? ???????? - ?? ?? ???????? ?? ???

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

Извињавам се што упадам у ову  тему,поздрав за успешан рад брата Нандора  на овом

месту, али и мој коментар на прилог професора  Љубивоја  Стојановића се негде изгубио

недавно...Под предпоставком да је био за објаву. 0409_feel

Подели на овим сајтовима

• Гости

Пренећу вам своје искуство. Мој први потез као уредника је био да грешком (а хтела сам да само преместим) избришем пост нашег члана. (извинила сам се свакако и дан данс нисам успела да га нађем).

Хоћу да кажем...а ево и мирођијиног примера, да није никаква зла намера, било чија (мада ми је ово непознато), али је могуће да се уређивањем (тј. премештањем) порука поткраде грешка.

Нандоре, како год, нико од нас не би намерно поскидао твоје или било чије постове (под условом да нису увредљиви).

Ја бих да наставимо са темом, малу смо дигресију направили.

Подели на овим сајтовима

• Гости

?? ????? ?? ????? ?? ?? ??? ????? ?????? ??????, ?? ?????? ????????? ?????? ?????? ?? ?????? ? ?????????? ????? ? ?????? ?? ?? ?? ???? ????????? ???? ?????? ???? ?? ???????.

?? ??? ??????? ???????? ????? ????????? ?????? ?? ???????? ? ?????????? ????? ??????? (??? ?? ? ?????? ??????? ? ???????) ...

???????, ?????? ? ????? ? ???? ?? ?? ? ???? ????? ???? ???? ???? ????????? ?????. ???????? ????? ?????? ?? ???? ????????...??? ? ???? ? ????? ?????? ????.

Подели на овим сајтовима

??????? ??? ????? ????????. ??? ???? ????? ??? ???????? ?? ??? ?? ??????? (? ????? ??? ?? ???? ?????????) ???????? ???? ????? ?????. (???????? ??? ?? ??????? ? ??? ???? ????? ?????? ?? ?? ?????).

???? ?? ?????...? ??? ? ??????????? ???????, ?? ???? ??????? ??? ??????, ???? ???? (???? ?? ?? ??? ?????????), ??? ?? ?????? ?? ?? ?????????? (??. ???????????) ?????? ???????? ??????.

???????, ???? ???, ???? ?? ??? ?? ?? ??????? ???????? ????? ??? ???? ???? ??????? (??? ??????? ?? ???? ?????????).

?? ??? ?? ????????? ?? ?????, ???? ??? ????????? ?????????.

???????, ??? ???? ???? ?? ???? ????????? ?? ??? ??????...

?????? ?? ?? ????????? ?? ?????...

???????, ?????? ? ????? ? ???? ?? ?? ? ???? ????? ???? ???? ???? ????????? ?????. ???????? ????? ?????? ?? ???? ????????...??? ? ???? ? ????? ?????? ????.

??????? ?? ????? ? ????? ??????? ? ????????? ?????????, ??? ?????? ?? ??? ???? ????? ???? ???? ??????? ??? ?????? ????? ??????? ??????? ?? ????????.

??? ?????, ??? ??? ?? ????? ???? ??????? ? ???????????, ? ? ??? ??????? ????????.

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...