Jump to content

POLA HRVATA HVALI USTAŠE!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пробало је нешто мало Срба да у Београду прослави дан ослобођења Сребренице од бандита Насера Орића и завршило у затвору.

Значи једноставно је то однос државе па онда и народа према некој друштвеној појави.

Уз то Хрвати су бар у Славонији где сам био јако сложни, поклопио се мој одлазак са доласком папе. Све је то било тако организовано, свака кућа уз пут окречена, на прозорима цвеће, на свакој кући шаховница и застава папска, све намонтирано.

Тада је била телевизија БК и снимали су, па је био и коментар једног од њих да би имали шта да Срби науче од Хрвата.

Исто тако сам ишао са једном групом у Рим и било је то непосредно после рата, није још могло да се иде преко Хрватске него около на Аустрију. Стигли смо тамо и ту је направљена грешка од поласка. Једноставно нико није групи Срба који су ишли рекао да ће да спавамо у такозваној хрватској кући у Риму.

Наравно људи се шокирали кад су видели где сам их довео. Нарочито се побунио један спортски коментатор са неке ТВ, и ајд сад шта ће куд ће.

Наравно такве љубазности, добре хране, вина, доживљаја, а ни једна ружна реч нити реч о политици се није изговорила све време нашег боравка.

На повратку аутобус иде и тај човек излази за микрофон и једноставно се извињава тражећи од свих да га разумеју и износи кутију вина да попијемо јер никад се тако весело и лепо није провео и да му је нарочито жао јер се доста агресивно понео према мени.

Искрено речено ни ја нисам знао како изгледа тамо, први пут сам ишао и вероватно су схватили Хрвати који су тамо радили, како се осећамо угрожено,  углавном часне сестре, али у цивилу значи без униформи и хрватски студенти избегли из Босне и све су дали од себе да нас угосте најбоље што могу.

Та хрватска кућа је иначе власништво загребачке бискупије и вероватно је стигла инструкција да се најлепше дочекају и испрате гости. Било је 23 Срба углавном студената.

Значи има утицај и то огроман држава и медији. У Србији се хапсе и шиканирају Срби ко у најгорим временима кад није смела да се слави српска нова година.

То је неки однос власти данашњих и код Хрвата и Срба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 202
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

ма кул, али треба бити свестан да има свакавих ЉУДИ, а не Србе или Хрвате генерализовати по било ком критеријуму.

има организованих група и тамо, ал има и овде па због тога не видим разлога што се толико бавимо њима ...

испада на неки начин да се више бавимо стално туђим проблемимам (хрвати, римокатолици, ови, они) него својим ...

ал има и овде ,neznam   ali nepodrzavam  sigorno tako nest nigdje ni kod ovih ni onih ni pojedinacno  nicije , evo opet uvijek moram cekati da mogu poslat poruku ako drugi neko salje
Подели на овим сајтовима

Пробало је нешто мало Срба да у Београду прослави дан ослобођења Сребренице од бандита Насера Орића и завршило у затвору.

Значи једноставно је то однос државе па онда и народа према некој друштвеној појави.

Уз то Хрвати су бар у Славонији где сам био јако сложни, поклопио се мој одлазак са доласком папе. Све је то било тако организовано, свака кућа уз пут окречена, на прозорима цвеће, на свакој кући шаховница и застава папска, све намонтирано.

Тада је била телевизија БК и снимали су, па је био и коментар једног од њих да би имали шта да Срби науче од Хрвата.

Исто тако сам ишао са једном групом у Рим и било је то непосредно после рата, није још могло да се иде преко Хрватске него около на Аустрију. Стигли смо тамо и ту је направљена грешка од поласка. Једноставно нико није групи Срба који су ишли рекао да ће да спавамо у такозваној хрватској кући у Риму.

Наравно људи се шокирали кад су видели где сам их довео. Нарочито се побунио један спортски коментатор са неке ТВ, и ајд сад шта ће куд ће.

Наравно такве љубазности, добре хране, вина, доживљаја, а ни једна ружна реч нити реч о политици се није изговорила све време нашег боравка.

На повратку аутобус иде и тај човек излази за микрофон и једноставно се извињава тражећи од свих да га разумеју и износи кутију вина да попијемо јер никад се тако весело и лепо није провео и да му је нарочито жао јер се доста агресивно понео према мени.

Искрено речено ни ја нисам знао како изгледа тамо, први пут сам ишао и вероватно су схватили Хрвати који су тамо радили, како се осећамо угрожено,  углавном часне сестре, али у цивилу значи без униформи и хрватски студенти избегли из Босне и све су дали од себе да нас угосте најбоље што могу.

Та хрватска кућа је иначе власништво загребачке бискупије и вероватно је стигла инструкција да се најлепше дочекају и испрате гости. Било је 23 Срба углавном студената.

Значи има утицај и то огроман држава и медији. У Србији се хапсе и шиканирају Срби ко у најгорим временима кад није смела да се слави српска нова година.

То је неки однос власти данашњих и код Хрвата и Срба.

da od zakona  u svakoj drzavi  zavisi ,bice bolje valjda
Подели на овим сајтовима

sta fali ovoj lepoj plavoj devojcici sa crnom kapicom ? Ta riba je u Cavoglave dosla da se lepo napije i da se provede, pitanje je da li ona zna sta su uopste bile ustase i da je njihov poglavnik poklonio celu slovensku(srpsku i hrvatsku) Dalmaciju Italijanima ! Ta njihova "Oluja" je samo produkt dogovora onoga naseg nesretnika Milosevica sa Tudjmanom verovatno pod patronatom Amerike i Slobine namere da Srbe iz Republike Srpske Krajine naseli na Kosovu kako bi mozda zeznuo siptare al Krajisnici nisu bili toliko blesavi pa su se naselili po Vojvodini,Beogradu i po Centralnoj Srbiji ! BOG da dusu prosti svim poginulim u tim ratovima ma koje vere ili nacije bili ! Obican narod i srpski i hrvatski je u nasledje dobio samo grobove i patnju a familije(obitelji) Milosevic i Tudjman po par miliona evra na svojim racunima !  Zasto braca Rusi nama ne izruce Miru i Marka ? Naravno da nece jer oni to dobro placaju a srpski narod ovde grca u sred ove globalne krize !!!

Sultan Bajazit " A zar Kosovo nije republika"

Подели на овим сајтовима

Inace ovaj Bandic je opasan igrac i po meni je bilo bolje da je on izabran za predsednika Hrvatske nego Josipovic koji mi je mnogo pomirljiv i umeren za jednog Hrvata jer lakse bi Hrvati progutali Bandicev susret sa Tadicem od ovog Josipovicevog ! Josipovica su izvizdali na sluzbenoj "proslavi" u Kninu a sta bi mu se tek u Cavoglavama desilo to ni on ne moze da zamisli

Подели на овим сајтовима

Inace ovaj Bandic je opasan igrac i po meni je bilo bolje da je on izabran za predsednika Hrvatske nego Josipovic koji mi je mnogo pomirljiv i umeren za jednog Hrvata jer lakse bi Hrvati progutali Bandicev susret sa Tadicem od ovog Josipovicevog ! Josipovica su izvizdali na sluzbenoj "proslavi" u Kninu a sta bi mu se tek u Cavoglavama desilo to ni on ne moze da zamisli

Јадна је таква држава чијем предсједнику би клицали у Чавоглавама....

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

bolje bi bilo da se pregovara sa Bandicem jer znas sta ti misli a ovaj Josipovic mi je mnogo ustogljen a i ateista, pa neznas kad ce na koju stranu a sa Bandicem i Thompsonom bi smo bar bili nacisto i otvorenih karata ! Ma da ovde izgleda da vecina nezna da je bar polovina Hrvata bila protiv ovog nazovi skupa u Cavoglavama ! Thompson je samo lik koji zaradjuje pare na svom nazovi "domoljubljem"  a sva sreca je pa sa nas Baja Mali Knindza preorjentisao na cistu narodnu muziku i na svakodnevne teme

Подели на овим сајтовима

Sam naslov ove teme je malo problematican jer onda dolazimo u onu dilemu da li smo musice ili pcele ?Musice uvek idu na smece a pcele na cvece !pa ako pola Hrvata hvali ustase to znaci a tako i jeste da ih druga polovina ili bar vecina(51 prema 49) ne hvali pa bi onda i naslov teme mogao da bude POLA HRVATA NE HVALI USTASE

Подели на овим сајтовима

inace sam naslov ove teme je malo problematican jer onda dolazimo u onu dilemu da li smo musice ili pcele ?Musice uvek idu na smece a pcele na cvece !pa ako pola Hrvata hvali ustase to znaci a tako i jeste da ih druga polovina ili bar vecina(51 prema 49) ne hvali pa bi onda i naslov teme mogao da bude POLA HRVATA NE HVALI USTASE

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6687.msg182161.html#msg182161
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...