Jump to content

Da li je bilo nečega u Ljuljacima

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

У праву сте Сломон, не треба нас да интересује шта свештеник вози. Мада оче, признаће те да се јеванђеље не проповједа најбоље из Аудиа А6? :(

Свети Јован Кронтштатски је имао и свој пароброд- у то време је то билокао данас када неко има најновију јахту, па је светитељ. Дакле, питање је на шта то свештеник користи. Али ја заиста не познајем такве свештенике нити сам их икад видео. Овде код нас тога нема, чак се много више возе аутомобили и испод просека.

Ја знам да и мој владика Василије (којег изузетно цјеним и послушан сам му као Христу) вози Аудиа А6...мене то не смета, искрено. Али знам много људи који су искористили тај његов луксуз за пропаганду против СПЦ и њега лично. Па се онда питам, дал му је то требало?Зар није боље да се вози у неком мало голфу и да се види да је скроман?Требају се они сви угледати на светога Патријарха Павла (као и ми вјерници).

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 328
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Добро је,брате рођени! Ја рекох да престанете са причом о колима а ти и даље настављаш исту причу? Отворите тему у вези са колима које возе владике па тамо расправљајте о томе.Ајде...немој да сто пута говорим исто,важи?

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

У праву сте Сломон, не треба нас да интересује шта свештеник вози. Мада оче, признаће те да се јеванђеље не проповједа најбоље из Аудиа А6? :(

Свети Јован Кронтштатски је имао и свој пароброд- у то време је то билокао данас када неко има најновију јахту, па је светитељ. Дакле, питање је на шта то свештеник користи. Али ја заиста не познајем такве свештенике нити сам их икад видео. Овде код нас тога нема, чак се много више возе аутомобили и испод просека.

Ја знам да и мој владика Василије (којег изузетно цјеним и послушан сам му као Христу) вози Аудиа А6...мене то не смета, искрено. Али знам много људи који су искористили тај његов луксуз за пропаганду против СПЦ и њега лично. Па се онда питам, дал му је то требало?Зар није боље да се вози у неком мало голфу и да се види да је скроман?Требају се они сви угледати на светога Патријарха Павла (као и ми вјерници).

мисим да је ова тема неисцрпа а и помало замарајућа...

може да купи и боинг 747 неће га у земљу понјети, све је на Епархији тј на Цркви, да се и један Епископ огријеши и почне та аута својатати или било шта друго епархијско завршио би као бивши епископ Рашко призренски, зар не?

што се тиче свештеника и њихових аута боље би било да гледамо шта вози тамо неки ратни профитер  и криминалац него да се осврћемо за "попом" и његовим аутом...  ја лично познајем пар свештеника који си из имућнијих породица и ИСТИНА ЈЕ  возе скула кола. шта сад он треба да глуми и изиграва сиротињу да би тамо неки компелсаш за њега рекао да је је он добар и реван .. исти тај свештеник у мом селу низашта на свијету неће да узме паре, ја када сам се вјенчавао , постоји нека црквена такса ни то није хтио узети, већ колико сам у могуности да дам. када дође да "баца" водицу  отац пружи новце а он исте на излазу стави сестри у џеп за чоколаду, што о томе мало не причамо, већ само набијамо сами себи још веће КОМПЛЕКСЕ. и "поп" је човјек има их свакаквих како нам оно каже Свето писмо "СВАКО ЋЕ СВОЈУ ПЛАТУ ДОБИТИ"

Подели на овим сајтовима

Važi nema više o kolima .

Ova tema osrednjem pravniku tužiocu može da posluži kao dobar materijal da podigne neke tužbe.

Ja sam upoznao Artemija i njegovog popa za narkomane .Taj pop za narkomane je toliko bio pun sebe da je to neverovatno ,zamalo ga nisam isterao iz prostorija svog udruženja .Artemije je dosta ćutao .

Ali mi se nikada nisu svideli ni on ni ekipa .

Imate narodnu mudrost ,sam Bog uvek obeleži te i takve .

Tačno vidiš u fizionomiji  da nešto ne valja .

Mislim da je cilj crkve u Ljuljacima povezivanje sa dijasporom i dolari .

Zapamtite uz dolare se lakše "veruje"

Подели на овим сајтовима

Да ли је црква у селу Љуљаци купљена или поклоњена од стране почившег Проте?

Kupljeno do njegovih potomaka,kako je vec nekoliko puta receno.

Nekoliko puta su nudili eparhiji zickoj i vl.Hrizostom je to odbio,pa je usledila prodaja raskolnicima.

Подели на овим сајтовима

e pa slucajno trazih Ljuljake na mapama  

Latitude. 44.0166666°, Longitude. 20.6666666°

http://www.maps.google.com/maps?q=44.0166666,20.6666666

ide se pravo tamo preko Google mapa.....  prstgore

http://travelingluck.com/Europe/Serbia/Serbia%20%28general%29/_788537_Ljuljaci.html#local_map

koliko sestica  slucajno   :cheesy:

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Да, веома је битно да се види да ли је црква купљена или поклоњена, они кажу да је поклоњена, док се самој Епархии нудило да је купе (мислим, лудило до краја.. :cheesy:-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='prstgore' /> ). Е сада треба видети шта је ту истина. Када се тај прота упокојио?

Подели на овим сајтовима

Постоји беседа  о.Артемија из Љуљаца где он помиње то имање и Цркву,са пастир добри је јутјуб канала.Не знам да ли сме овде да се постави?

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Постоји беседа  о.Артемија из Љуљаца где он помиње то имање и Цркву,са пастир добри је јутјуб канала.Не знам да ли сме овде да се постави?

Jel smes?

Питала сам о.Ивана за дозволу,али има на јутјубу,пастир добри има тамо свој канал.Може и тамо да се погледа. 4chsmu1
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Када се тај прота упокојио?

VESTI, dijasporsko izdanje

23.MART, 2004.

str7.

JUCE U SELU LJULJACI KOD KRAGUJEVCA SAHRANJEN PROTA TOMA MARKOVIC IZ

DORTMUNDA

VECNI POCINAK U RODNOJ SUMADIJI

. Opelo je sluzio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radovic sa

svestenosluziteljima eparhija sumadijske, zicke, branicevske i

arhiepiskopije beogradsko-

Odani sluga Bozji i veliki humanista protojerej Tomislav Markovic (64) iz

Dortmunda sahranjen je juce u svojoj rodnoj Sumadiji, u prisustvu nekoliko

stotina rodaka, prijatelja, postovalaca iz otadzbine i rasejanja kao i

svestenstva i monastva Srpske pravoslavne crkve. Vecni spokoj nasao je u

svojoj crkvi zaduzbini, posvecenoj svetom Jovanu Preteci i Krstitelju, u

selu LJuljaci koje se nalazi u gradskoj opstini kragujevackoj, a eparhiji

zickoj. Opelo je sluzio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radovic,

clan Svetog arhijerejskog sinoda SPC-a, sa svestenosluziteljima eparhija

sumadijske, zicke, branicevske, srednjoevropske i arhiepiskopije

beogradsko-karlovacke.

U znak velike zahvalnosti tvojoj

materijalnoj, duhovnoj i svesrdnoj podrsci fondu i Prvom svetosavskom saboru

mladih, u teskim i ratnim danima u nasoj zemlji, najmladi osnovci skole u

LJuljacima, u okviru akcije fonda "Jedan prvak, jedno drvo" ozelenice i

zasaditi plemenite vocke u porti velelpnog hrama Svetog Jovana tvoje

zaduzbine - "Protine Gradine" koju posvecujes i ostavljas SPC-u i svom

narodu. To moze uciniti samo istinski humanista, duhovnik i rodoljub. Bio si

nezaboravna licnost, velikog srca i razumevanja i za mlade. Tvoje ime ostace

zauvek u fondu i medu mladima na selu, simbol solidarnosti, intelektualne

hrabrosti zaduzbinarstva i dobrocintva - kazala je Borka Vucic u svom

oprostajnom slovu posvecenom ocu Tomi Markovicu.

ispracamo naseg sasluzitelja TOMislava Markovica - rekao je mitropolit

Amfilohije.

On je podsetio da je sa ocem Tomom zajedno studirao na Bogoslovskom

fakultetu i naglasio da je upokojeni protojerej kroz sav svoj zivot nosio

"dinamizam i snagu svojstvenu Sumadincima".

http://www.svetosavlje.org/listarhiva/Home.aspx/Topic?topicId=14692

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...