oLjuba Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Ето како браћа могу лепо да се помире. Мислим да сам се помирио и са још једним братом у оним приватним порукама. По томе ће нас Господ познати да смо Његови. Када нађемо добар излаз из оваквих ситуација. Нека нас све помене у Царству Његовом. А што се мене тиче и оне који ме овде не разумеју, или нису способни да ме разумеју. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 30, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Ето како браћа могу лепо да се помире. Мислим да сам се помирио и са још једним братом у оним приватним порукама. По томе ће нас Господ познати да смо Његови. Када нађемо добар излаз из оваквих ситуација. Нека нас све помене у Царству Његовом. А што се мене тиче и оне који ме овде не разумеју, или нису способни да ме разумеју. 4chsmu1 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Dragi Pravoslavci i ostali ,mene ovde niko ne razume . Nisam ja kivan na sveštenike koji voze Lanče i nove Hyundaije već sam kivan na nerad,na nepravdu,na sveštenike sa Bogoslovijom i bez pročitane knjige u centru velikh gradova ,na obrazovano sveštenstvo po selima ,koje niti je na nebu niti je na zemlji Moj dobri drug i sveštenik u jednom selu prošle godine je imao jedno krštenje ,30 sahrana i venčanje u najavi . Hram mu je uvek pust i prazan sem na beli ponedeljak i pobusanu sredu tad je pun kao oko .Većina staračkih gazdinstava ne prima popa u kuću ,popadija inače lekar radi i putuje na posao do grada .Srećom on čovek ima smisla za dizajn pa radi i od toga živi . Da on vozi novi Hyundai ali ga zaradio ,a od novca koji dobije u Crkvi popravlja hram (ali on to može ne kažem da svi mogu biti takvi ,ali bi bilo lepo da pokušaju) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Okomi Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 У Пидалиону (Атина 1976. стр. 35) Свети Никодим Агиорит, тумачећи 32. Апостолско Правило, у фусноти бр. 2, говори о светом Златоусту: „Због тога и божанствени Хризостом, будући да је упитан зашто није испоштовао одлучење (рашчињење) који је против њега изрекао Сабор сазван од Теофила, него га је одбацио пре другог саборског испитивања, одговорио је - зато што није присуствовао суђењу, нити је чуо оптужбе, нити му је уопште дато време да се брани“. Дакле, зато што није испоштован канонима предвиђен судски процес. (Као и у мом случају! Прим Еп. Артемије). http://www.eparhija-prizren.org/en/2010-11-24-00-01-54/1-2010-11-27-14-36-51/34-2010-11-29-23-24-26.html smucivanje se nastavlja.........i ja sam potresen....... 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Da Artemije kao uostalom i sva ekipa "baba marinog pobožnog koda" ima tu ideju "Ja" znaš ti ko sam Ja . Ja sam sveštenik .Pa šta ako si sveštenik nisi posebno posvećen koliko ja znam . Nešto mi prodaju ovamo ideju da su tu služe svima ,a sa druge strane se ljute (bar većina) ako ih neko komentariše ,postavlja im pitanja ,i traži od njih znanje ,rad i predanost . Onda smo im krivi mi. Ljudi moramo da shvatimo da smo za stanje u SPC krvi mi koji smo gledali i ćutali . Zamislite svaki put kada nam neki sveštenik ili vladika sa "ja" stavom izađe mi ga poklopimo .Evo recimo ovaj dr Žarko ja,ja,ja,ja Autoritet da te neko sasluša se stiče radom ,ne dobija se mantijom . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Okomi Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Као такве треба их од стране овог Сабора СТАВИТИ ВАН СНАГЕ, васпоставити нарушени црквено-уставни канонски поредак, што значи Нас, као канонског Епископа вратити на трон Епархије рашко-призренске, чиме би се вратили мир и јединство у Српску Православну Цркву на духовну радост и задовољство свештенства, монаштва и целокупног нашег народа. http://www.eparhija-prizren.org/en/2010-11-24-00-01-54/1-2010-11-27-14-36-51/34-2010-11-29-23-24-26.html ima i "Nas" 0102_laugh pa jeste li na tronu ili nije ako ga treba "vratiti" na tron ? da li priznaje onda Sabor ako od strane ovog Sabora treba "Staviti van snage" ? 89898989898989 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Ако свештеник вози скуп ауто- и то је његова ствар. Не треба бити завидан. Можда се човек труди (не можда већ сигурно) и људи то знају и награђују га. Brate meni je vise muka od onih koji kukaju sto neko nesto ima. Ovde se radi o svestenicima ali to je generalno jedan profil ljudi koji ne gledaju sta oni imaju ili rade vec druge. To je ista ona prica-"Sto ja da postim petkom kade pop mrsi?". Ovo sam cuo hiljadu puta ali ni jednom nekoga ko je video to. A i da je video sta se to mene tice. Svak' posti ili mrsi za sebe. Svestenika iz Kraljeva (sada sam u Italiji) ja nikada nisem video u kolima. Uvek je covek isao pesice. A pricali su za njega ne znam sta, valjda ima kao seici i zlatne slavine. Znaci svi znaju bolje sta ima covek u kuci. Smejurija. A ako ima, Bogu hvala nek ima i treba da ima. Sluzi Bogu. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.ЗлаткоN Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Што се тиче теме.... чек више ни не знам која је.... ... па молим да неzамерите што ћу и ја да одем малко у off, Dragi Pravoslavci i ostali ,mene ovde niko ne razume . Nisam ja kivan na sveštenike koji voze Lanče i nove Hyundaije već sam kivan na nerad...... И бре брате и ти си запео... него ако ће те чинити срећнијим јави се па ћу ти дати који круг Ланчиом око села prstgore 0442_feel малко тресе на 160 ал то у локалу и није битно јер постоји ограничење 4chsmu1 . Ајд сад лепо, сабери се малко, пази на свој балван а ја ћу се о мој лепо грејати до априла а претећи ће ми и за догодине. Немој да си киван, бесан и свашта још ... Христос међу нама !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Jeste i biće Hvala na ponudi za lanču ,kivan sam kao čovek i plače mi se kada gledam stvari koji se tako površne a tako loše i koje tako lako možemo promeniti . Hvala vam oče što ste javno priznali da imate više prihoda u odnosu na prosek u vaše parohije To poštujem i to cenim jako .Svaka čast .Retki su takvi sveštenici .Svi ostali uglavnom govere kako nemaju ,a sa druge strane katastrofa .Ima i ljudi koji teško žive recimo sveštenik u Vrbasu magistar ,i moj profesor divan i skroman čovek . Hvala oče na priznanju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Хоћете ли више да престанете да као суманути причате о томе ко вози која кола? Колико бре сви ви који сте се примили на ту глупост, имате година? Шта вас брига ко шта вози? Најбоље би било да свештеници, по жељи појединих "дежурних рачуновођа" и "туђих новчаника душебрижника" који константно забадају свој "гонзо" нос у туђ новчаник, возе таљиге,фиће или ролшуле,јел да? Шта је вама? Почињете опасно да ме нервирате и немојте да вам дајем опомене и да вас на крају банујем.Ајде уразумите се,држите се теме и не скрећите више у причу о томе ко колико зарађује,ко вози која кола...молим вас,не желим да чујем више причу о колима! Или ћете причати оно што наслов теме захтева,са доказима,аргументима за или против,или немојте уопште разговарати и скретати тему,ако немате шта конкретно,директно,садржајно и суштински везано,рећи за саму тему. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Ja sam jako glup čovek . Ali koliko znam razlog nastajanja raskola u Crkvi je novčanik. Koliko je Srpskoj javnosti poznato Artemija su optužili da je ukrao novac ,sa Vilovskim u talu .Jel tako il nije ? Onda je Artemije kupio lepu crkvu i pored nje konak od nekoliko hiljada kvadrata od (penzije koju ne prima) opet novac. Gde je izvor sredstva Artemija ,moja i vaša pomoć onoj gladnoj sirotinji na Kosovu odatle se bahati i kupuje svašta . Ovo nije politički nego novčani raskol . Da smo ranije zabadali nos u " tuđi"novčanik a koliko znam Crkva nije tuđa pa ni popovi ni njihovi novčanici sem ukoliko im tata nije ostavio ne bi bilo raskola . Ne mogu da verujem koliko je bolno ako se dira u novčanik A vi me banujte jer pišem istinu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 U ovom gore video klipu monah Artemije kaže da je eparhija raško prizrenska tamo gde je on . Milina jedna... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Dopuna Artemije kaže gde su mi računi i pare tu mi je dom .Čačanska banka je vrlo rado otvarala razne račune Artemiju i sličnima koliko ima od Ljuljaka do Čačka ? Ovog raskolnika i samovoljnika treba poterati sudom i oduzeti mu novac pa nek onda osniva sektu a ne sa našim parama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 У праву сте Сломон, не треба нас да интересује шта свештеник вози. Мада оче, признаће те да се јеванђеље не проповједа најбоље из Аудиа А6? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 30, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Да ли је црква у селу Љуљаци купљена или поклоњена од стране почившег Проте? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука