Јаков. Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Najkomplikovaniji odnos među ljudima je odnos među polovima. Tu postoje neke tanane niti koje čine da budemo nesrećni. Niti su tanane, a opet toliko čvrste i mi što zbog svog straha, što zbog navike, što zbog lenjosti, te niti ne prekidamo. Te niti mogu biti sačinjene od svih onih nespuštenih dasaka na WC šoljama, od svih zvocanja i stavljanja kragni oko vrata, do ozbiljnijih priča kao što je "ja ti nisam mama" ili "pandurska ćerka, pandurska kurva". Ova borba polova postoji samo među ljudima, i nije najčešće odraz delovanja nekih zlih ili dobrih sila, nego odraz naše gluposti. Nigde u prirodi ne postoji takav odnos među polovima. Fazanima kada ih potera, dođu pa plešu i krešte pred ženkama, i ona odabere onog ko je najglasniji i ima najsvetlije perje. Pčele to rade vrlo racionalno ali uvek u korist čitavog roja. Hobotnice se skupe i plivaju oko ženke, ona odabere "frajera", obave to i adio Mare. Oni ne razmišljaju o tome šta li će da obuku, da li će moći ili ne zato što mora da žuri na posao, šta će im reći drugarice... U svakom slučaju sve ove gluposti su samo proizvod naše taštine, a ne ono što je Božijim promislom namenjeno nama kao vrsti. Bog nam je namenio da se razmnožavamo i da se ne razlikujemo u tome mnogo od životinja, a mi sve činimo da zeznemo prirodu. Kad bi u našem polnom boju bili više životinje a manje ljudi ne bi bilo 80 % razvoda i ne bi bilo abortusa, ne bi bilo... Ovo se odnosi kako na osobe u braku tako i na one što nisu. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Možda mogu da dodam problematici jednu "doktorsku" koju sam čuo sinoć na TV. Ide otprilike ovako (neki naš doca je pričao): "Ljudi su veoma neplodna vrsta. Ako uzmete 10 potpuno zdravih parova, koji će svaki dan voditi ljubav sa ciljem da začnu novi život, samo će od njih 2 para to uspeti." Procenat je žasu, kad se gleda da je stoci dovoljno samo da jednom nalegnu i odmah se oplođavaju. (Uglavnom)....Razmišljam šta li je razlog ovoj ljudskoj neplodnosti...ne mislim na osobe koje su inače bolesne, nego kao što se navodi ovde u citatu "potpuno zdrave i plodne osobe" Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 ма није, него људи беспотребно компликују до вриштања све односе, па тако загађују и ове односе ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука